Gümrükçüoğlu ; AK Parti zulümlere son verdi

Haber : Melek Çakır   www.trabzonhaber24.com

 Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) 16’ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında AK Parti ile Türkiye’de yaşanan gelişim ve değişime dikkat çekti.

AK Parti’nin zulümleri ortadan kaldırmak ve sadece ülkemizin değil, dünyadaki tüm mazlum milletlerin sesi olmak için kurulduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, “Türk Milleti; insanların başörtülü ve örtüsüz olarak ikiye ayrıldığı, üniversiteye girişlerde katsayı zulümlerinin uygulandığı, büyük ekonomik buhranların yaşandığı bir dönemde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde AK Parti’yi kurarak haksızlıklara, adaletsizliklere, zulümlere ‘dur’ demiştir” ifadelerini kullandı.

16 yıl önce Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde "Yeni Türkiye" hedefiyle kurulan partinin Türkiye'nin dünyada parmakla gösterilecek ülkeler arasında yer almasını sağladığını belirten Gümrükçüoğlu, bunun önüne geçmek isteyen şer odaklarının her türlü oyunu oynadığını ifade etti.

AK Parti’nin kuruluş aşamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi yasaklı ilan edildiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Türk Milletinin yegâne temsilcisi olan partimize karşı kapatma davaları açıldı, 367 krizi yaşatıldı, muhtıralar verildi, 17-24 Aralık operasyonu ve son olarak 15 Temmuz darbe girişimi gerçekleştirildi. Tüm bunlar, AK Parti felsefesi Türkiye Cumhuriyeti Devletini şaha kaldırdığı için yapıldı. Şükürler olsun ki hiçbir zaman başarılı olamadılar ve başarılı olamayacaklar” diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Şimdi Yeni Türkiye'nin yeni yönetimi cumhurbaşkanlığı sistemi ile adımlarımızı her zamankinden daha hızlı atacağız. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi 'Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.' 2023'e 6 yıl kala milletimizden aldığımız destekle Türkiye, ekonomisiyle, demokrasi anlayışıyla, hür inanç ve ruhuyla dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasındaki yerini alacaktır. AK Parti 16 yıllık bir parti olabilir ama bizim kutlu davamız yüzlerce yıl öncesine dayanmaktadır. Bu cengaver topraklarda bin yıldır verilen

mücadele bugün AK Parti iktidarıyla birlikte şaha kalkmıştır. AK Parti'nin ruhu 1453'tür, 18 Mart'tır, 30 Ağustos'tur, 15 Temmuz'dur. AK Parti; ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ düsturuyla Türkiye'yi daha güçlü yarınlara taşıyacaktır.”