CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Salih Akyüz, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun ve Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. 


Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Salih Akyüz, Trabzon basınının güçlü ve etkin olduğuna vurgu yaparak tüm gazetecileri kutladı. 


Demokrasinin vazgeçilmez unsurunun gazetecilik olduğunu ifade eden Başkan Akyüz, "Tarafsız, özgür, ilkeli bir basın yapısı ve gazeteci kadrosu toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin motor gücü olarak çalışmaktadır. Güçlü ve özgür basın, güçlü ve özgür şehirler ve ülkeler yaratır. Trabzon basını tarihi çok eskilere dayanıyor. Trabzon basınının güçlü olması şehrimizin gelişmesine büyük katkı sağlıyor. Biz Trabzon basını ile bu anlamda gurur duyuyoruz" dedi. 


DEMOKRATİK BİR SEÇİM OLACAKTIR


Trabzon basınının Anadolu'da öncü olduğuna dikkat çeken Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut ise yaptığı konuşmada, Trabzon basınının Trabzon'un sorunlarını çözme noktasında çok önemli bir görev icra ettiğini söyledi. Salih Akyüz'ü adaylığından dolayı tebrik eden Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, "Sizin bu yarışta varım" demenizin ardından seçimlerin daha demokratik bir ortamda gerçekleşeceğine inanıyoruz" dedi.  CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde basının sorunlarının tartışılması gerektiğini söyledi.