Genç: Türkiye hızlı icra dönemine girecek
"Hantal yapılardan kurtulduk"
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 24 Haziran Genel Seçimleri için gece-gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlara seçimle birlikte hayata geçecek olan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili bilgiler veren Başkan Genç, Türkiye'nin yeni yönetim sistemiyle hantal yapılardan kurtularak, hızlı icra dönemine gireceğini söyledi.
Vatandaşlara mahalle mahalle 24 Haziran seçimlerini anlatan Başkan Genç, "AK Parti, 15 yıllık iktidarında devasa projeleri hayata geçirdi. Ama bunların arasında en önemli proje hiç şüphesiz ki, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir. Artık Türkiye hantal yapılarından kurtularak hızlı icra dönemine gireceği bir yönetim sistemine kavuşmuştur." dedi.
"SİYASİ ÇEKİŞMELERDEN KURTULDUK"
Güçlü AK Parti iktidarlarıyla Türkiye'nin kısır siyasi çekişmelerden kurtulduğunu ifade eden Başkan Genç, "Artık Türkiye kısır siyasi çekişmelerle zamanını heba etmiyor. Güçlü iktidar yapısıyla enerjisini ekonomik kalkınma hamlelerine harcıyor. Polemiklerle, siyasi kavgalar son buldu. 3 Kasım 2002 yılı seçimleriyle iktidara gelen AK Parti istisnasız her seçimden güçlenerek çıktı. İlk defa gerçek anlamda halkın temsilcileri iktidara gelerek devleti asıl sahiplerine teslim etti. Yıllarca ezilen, sömürülen ve devlet kapılarından dışlanan millet gerçek anlamda ilk defa devletiyle AK Parti iktidarlarıyla barıştı. İşte AK Parti'ye asıl gücünü veren millet her seçimde AK Parti'yi daha güçlendirdi. Milletimiz her şeyin farkında... Eğer AK Parti iktidardan düşerce ranttan beslenen vesayet odakları tekrar iktidarı ele geçirecek. Ve milletin kaynaklarını sömürmeye, kemirmeye devam edecekler. Bu vesayet odakları tüm güçlerini 24 Haziran için seferber ettiler. Hangi vaatlerle ortaya çıksalar da halk bunlara prim vermeyecektir. Çünkü bunlar hiçbir zaman sırtlarını millete dayamadılar. Güç odaklarının arkasında saklandılar, milletle mesafeli oldular. Halka tepeden baktılar. Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farkı görenler gelip AK Parti'nin saflarına katılacaktır. Bundan en ufak bir şüphemiz yok... Zira AK Parti hizmet ve projeleriyle rüştünü ispatlamış bir partidir. Yapılan ortada. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılanların toplamından daha fazla eseri Türkiye'ye kazandırmıştır. Ve milletimiz de bunu çok iyi biliyor." diye konuştu.
"BÜTÜN YASAKLAR KALKTI"
Açıklamalarında AK Parti'nin başörtüsü yasağını ortadan kaldırdığını belirten Başkan Genç, "Hatırlayın!.. 3 Kasım 2002 seçimlerinden önce bu halk devletin kapılarından içeri sokulmuyordu. Kızlarımız başörtülü diye üniversite kapılarından geri çevriliyordu. Sırf inancından dolayı eğitim hakkı elinden alınıyordu. Kamu alanı diye başörtülü vatandaşlarımız devletin bütün kurumlarından dışlanıyordu. AK Parti, en temel insan hakları olan inanç hürriyetini getirerek, başörtüsü yasağını kaldırdı. Artık başörtülü kardeşlerimiz öğretmenlik, polislik, askerlik ve doktorluk gibi istediği her meslek dalında hiç çekinmeden rahatça çalışabiliyor. Şu anda herkes özgürce hem inancını yaşayabiliyor, hem de dini en doğru şekilde öğrenebiliyor. Her ilçede imam hatip okulları var. İsteyen hiç korkmadan çocuğunu bu okullara göndererek dini eğitim aldırabiliyor. Bu zihniyet devrimini yapan, bütün yasakları kaldıran partinin adı AK Partidir."
"AK PARTİ VAAT DEĞİL, ESER ORTAYA KOYUYOR"
"Sadece bunlar mı? AK Parti hizmet ve projeleriyle Türkiye'yi dört kat büyüttü. Şu anda Türkiye % 7.3 büyüme oranıyla en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer alıyor. OCED ülkeleri arasında Türkiye büyüme oranıyla ilk sırada yer alıyor. AK Parti 2002 yılında iktidara geldiğinde GSMH 232 milyar dolardı. Şimdi ise GSMH 850 milyar dolara çıkmış durumda. Kişi başına düşen milli gelirimiz ise 3000 dolardan 10 bin dolara çıkmış durumda. Yapılan adalet sarayları, okullar, karayolları, şehir hastaneleri ve her ile yapılan üniversiteler ile Türkiye çağ atladı. Savunma sanayiindeki yerlilik oranı %20'lerden %65'e çıkmış durumda. Kendi tankımızı, uçağımızı, topumuzu, tüfeğimizi, helikopterimizi ve insansız hava aracımızı yapıyoruz. Artık İHA'lar için İsrail'e tek kuruş para ödemiyoruz. Parasını ödediğimiz İHA'lar için İsrail bizi yıllarca bekletiyordu. Şu anda ise yurtdışına İHA ihraç eder hale geldik. Milli tankımız Altay'ı, milli uçağımız Hürkuş'u, ATAK helikopterini, fırtına obüslerini, Milli gemimiz MİLGEM'İ, milli uyduğumuz Göktürk'ü, piyade tüfeğimizi ve birçok savaş aracımızı yapar hale geldik. Bunlarla gurur duyuyoruz. AK Parti diğer siyasi partiler gibi vaat değil, eser ortaya koyuyor. Yaparsa AK Parti yapar sözü işte bunlardan dolayı çok doğru, yerinde bir sözdür."