Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ile birlikte  Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Trabzon İl Başkanı Mehmet Kara'yı ziyaret etti.

Mehmet Kara ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre görüşen Başkan Genç, Memur-Sen'in sendikal anlamda çok önemli ve verimli çalışmalar yaptığını söyledi. 

STK'LARIMIZ ARASINDA AYRIM YAPMIYORUZ

Kent paydaşlarıyla sürekli istişare halinde olduğunu belirten Başkan Genç, bu kapsamda Memur-Sen'i de ziyaret ettiğini belirterek, "Bütün sivil toplum örgütlerimiz bizim için aynıdır. Asla, bu sivil toplum örgütü bizden ya da bize yakın sadece onunla ilişki kuralım diye bir kaygımız yok. Gerektiğinde farklı görüşlerden, fikirlerden de yararlanarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hiçbir zaman da ideolojik olmadık. Bütün STK'larımız şehrimize katkı sunmaya çalışıyor. Sizin de sendikal anlamda çok önemli ve verimli çalışmalarınız var. Bunlarla ilgili istişarelerde bulunmak için biz de muhtelif zamanlarda sivil toplum örgütlerimizi ziyaret ediyoruz. Hem  hizmet ve projelerimizi anlatıyoruz, hem de kendilerinin yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi alıyoruz. Belediye olarak bizim de yaptığımız çalışmalarla ilgili fikirlerini alıyoruz. Bundan da oldukça istifade ettiğimizi belirtmek isterim. Kentimizin birlik ve beraberlik olmaya ihtiyacı var. Siyasi görüşlerimiz, düşüncelerimiz farklı olsa da bu şehre hizmet etme noktasında ortak birlikteliğimiz var." diye konuştu. 

STK'LAR İLE İLİŞKİLERİ DİRİ TUTUYOR

Konuşmasında Başkan Genç'in STK'larla görev süresi boyunca çok iyi ilişkiler kurduğunu dile getiren Mehmet Kara, "Ahmet Başkanım bizim en sık görüştüğümüz belediye başkanı. Kendisiyle sık sık görüşme imkânımız oluyor. En azından bu olanakları bize tanıyor. Ben kendisine bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum. Sivil toplum örgütleriyle arasındaki ilişkileri sürekli diri tutması oldukça önemli bir konu. "İstişarede hayır vardır" diye Hz. Peygamberimizin bir hadisi vardır. Sağolsun, Başkanımız bizi bu istişareden mahrum bırakmıyor. Sağlıklı bir diyalog ortamı oluşturduk. Bu tür ilişkilerin şehir dinamikleri açısından çok fayda sağlayacağını düşünüyorum." ifadelerine yer verdi.