MAĞMAT'TA YENİ BİR YAŞAM ALANI OLUŞACAK


Yeni dönemde vizyon proje olarak Mağmat Boğazı'nda hayata geçirilecek olan Tarihi İpekyolu Projesi'nin ihale edileceğini belirten Başkan Genç, "İlçemizde artan turizm faaliyetlerine paralel olarak Mağmat Boğazı'nda yeni bir turizm ve yaşam alanını hayata geçireceğiz. Dört etap halinde gerçekleştireceğimiz projenin tasarım çalışmalarını tamamladık. Bu konuyla ilgili Arap yatırımcılar ve diğer girişimcilerle olan görüşmelerimiz devam ediyor. Yatırımcıların projemize çok yoğun bir ilgi gösterdiğini söyleyebilirim. İnşallah, yeni dönemde belediye ve özel sektör ortaklığıyla turizmde Ortahisar'ımıza ivme kazandıracak olan İpekyolu Projemizi hayata geçireceğiz. Şehrimizde turizm çeşitliliğini artırmak amacı ile ilk etabında hediyelik eşya satış alanları, telesiyej, çeşitli spor alanları, ikinci etabında konaklama ve gözlem kuleleri, yürüyüş alanları, üçüncü etabında seyir terasları, kent balkonu, seyir kulesi, dördüncü etabında da spor köyü yapacağımız projeyi yaklaşık 600 dönümlük bir alanda hayata geçireceğiz. İçinde yöre halkının tarım ürünleri ve hayvansal ürünlerini satabileceği mekanlar da inşa ederek yöre halkının ekonomisine katkı sunacağız. Ve projemiz tamamlandığında Mağmat'ta turizmle ilgili yeni bir yaşam alanı oluşacak. " diye konuştu. 


SAHİL BANDINA CANLILIK GETİRECEK PROJELER


Ortahisarlıların denizden yeterince istifade edemediğini belirten Başkan Genç, yeni dönemde vatandaşları sahil bandına çekecek birbirinden ilginç projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Başkan Genç, sahil bandına canlılık ve hareket getirecek projelerini şöyle anlattı: Deniz kenti Trabzon'da sahillerimizden yeterince istifade edemiyoruz. Sadece yürüyüş yolu, bisiklet yoluyla geçiştirilecek bir konu değil. O nedenle Büyükşehir Belediyemizle sağladığımız koordinasyon eşliğinde sahil bandıyla ilgili projelerimizi tek tek hayata geçireceğiz. Bu amaçla iskeleden tutun da mendireğe ve halk plajına kadar çeşitli projelerimiz var. Böylece Ortahisarlılar denizden, sahilden daha çok istifade etme imkânına kavuşacak. Bu amaçla hayata geçireceğimiz su parkı projesi, sahilde yapacağımız projelere en güzel örneklerden bir tanesidir. Şehrimizin marka değerine katkıda bulunmak, deniz ile halkımızı farklı etkinliklerle buluşturmak için projemizi bir an evvel yapacağız. 

SU VE IŞIK GÖSTERİLERİ YAPILACAK


Su parkı projesini Kanuni Parkı içinde yapmayı planladıklarını belirten Başkan Genç, "Turizm açısından da ilave kazanç sağlamak amacı ile sahildeki Kanuni Parkı bölgesinde deniz içinde su ve ışık gösterilerinin yapıldığı su parkı projesini hayata geçireceğiz. Projemiz içinde dinlenme, okuma alanları gibi birçok etkinliklerin icra edildiği üniteler yapacağız. Gerek gençler ve gerekse bütün vatandaşlarımızın keyifli vakit geçirebilecekleri ve denizin tadına varacakları bir proje olacak." diye konuştu