Cumhur İttifakı Ortahisar Belediye Başkanı Adayı Av. Ahmet Metin Genç, TMMOB Mimarlar ve Mühendisler Odası üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Genç, programında yer alan projelerle ilgili mühendis ve mimarlarla görüş alışverişinde bulundu. 


ELEŞTİRİYE AÇIĞIZ 


Projeleriyle ilgili herkesin eleştiri ve görüşlerine açık olduğunu dile getiren Başkan Genç," Her projemizi konunun uzmanlarıyla konuşup istişare ettikten sonra hayata geçirmek istiyoruz. Günübirlik değil, kalıcı eserleri hayata geçirmenin derdindeyiz. Günü kurtarmak için ya da şekil olsun diye hiçbir projeyi hayata geçirmeyiz. Gerçekten ihtiyaç olan, eksikliği hissedilen, modern şehir yaşamının gerektirdiği ve vatandaşlarımızın bizden talep ettiği projeleri bu dönemde hayata geçireceğiz. Bu konuda herkesin eleştiri ve görüşlerine açığız." dedi. 


PROJELERİMİZİN TAKİPÇİSİ OLUN 


Proje programını çok geniş bir yelpazede hazırladığını dile getiren Başkan Genç, "İpekyolu, kültür sanat merkezi, ışık müzesi, su parkı, Boztepe seyir terası, Suiriçi kültür rotası, Ganita-Ayasofya kültür rotası, engelsiz yaşam merkezi, gençlik ve spor merkezi, gençlik ve çocuk kütüphanesi, halk plajı ve iskele, Kalepark projelerimiz var... Diğer yandan deniz, ticaret, deniz, spor, arkeoloji ve oyuncak temalı altı adet müze kurma projelerimiz var. Çağlayan, Pelitli ve 1 Nolu Erdoğdu kentsel dönüşü projesini hazırladık. Her alanda projemiz var. Kültür ve sanattan, spora, turizmden ve diğer altyapı projelerine çok geniş bir yelpazede programımızı hazırladık. Biz projelerimizin takipçisi olacağız sizler de projelerimizin takipçisi olun. Gerektiği zaman da "Neden hâlâ hayata geçirmediniz" diye bizleri uyarın... Yeni dönem için programımıza aldığımız bütün projelerle ilgili herkesin katkısını bekliyoruz. Ve burada samimiyetle ifade ediyorum ki, herkesin katkısına, eleştirisine açığız. Ve gerçekten de olması gereken bir yön varsa, bizden kaynaklanan bir eksiklik varsa sizlerin bu konudaki düşüncelerini hayata geçirmekten biran olsun hiçbir tereddüt duymayız. Bu bizim için büyük bir zenginlik olur." ifadelerine yer verdi.

 
İPEKYOLU PROJESİNİ ANLATTI


TMMOB Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Makine Mühendisleri Odası Trabzon şube başkanlarıyla İpekyolu Projesi'yle ilgili görüş alışverişinde bulunan Başkan Genç, kent paydaşlarının projeye katkısının son derece önemli olduğunu belirterek, "Trabzon'da daha önce ortak akılla hareket edilmediği için şu anda kentsel dönüşüm projelerini bugün uygulamak zorunda kalıyoruz. Eğer bugün şehrimiz bu haldeyse, farklı kesimlerin fikirlerinin alınmadığının, istişare edilmediğinin göstergesidir. Bu konuda hiçbir şey yapmasak bile sadece yıksak bu bile, bu şehrimiz için çok önemli bir kazanım olacaktır." dedi. 


HERKESİN KATKISINI BEKLİYORUZ


"Şehir plancıları, mimarlar ve ziraat odalarının aklının olmadığı bir projenin ben çok sağlıklı olacağını düşünmüyorum." diyen Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Maalesef daha önceki yıllarda istişareye dayalı bir şehir planlaması yürütülmedi. Bugün bunun ceremesini çekiyoruz. Bir taraftan yıkarken, diğer taraftan da şehrimizi yeniden inşa ediyoruz. Eğer zamanında planlı, programlı bir kent planlaması yürütülseydi şimdi yıkmak zorunda kalmayacaktık. Mağmat Boğazı'nda inşa edeceğimiz İpekyolu Projemizin mümkün olduğu kadar bu iş ile ilgili odalarımızla istişare ederek onların fikirlerini alarak yürütmek istiyoruz. Çünkü yapacağımız projenin çok uzun yıllar Ortahisar'a hizmet etmesini istiyoruz. Yani yap, boz olmasın istiyoruz, ileriye dönük bütün ihtiyaçları karşılayabilecek bir eserin ortaya çıkması için değerli odalarımızla istişare ediyoruz. Onların fikirlerini alıyoruz ve herkesin bu konuda katkı sunmasını bekliyoruz. Bunun her zaman için çok çok faydasını gördüğümüzü samimiyetle ifade etmek isterim." 


ŞEHRİMİZİ GELECEĞE TAŞIYACAK


TMMOB Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Gürol Ustaömeroğlu ise projenin Mimarlar Odasıyla istişare edilmesinden son derece mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Mimarlar düşüncelerini ifade ettiği zaman daha verimli ve daha doğru yaklaşımlar ortaya çıkıyor. En azından bir perspektif sunmuş oluyorsunuz. Bir yön tayin ediyorsunuz. Olması gerekeni ya da eksikleri söylüyorsunuz. Bu tür projelerin her kesimle istişare edilerek hazırlanması gelecek için umut verici. Bu şehir hepimizin. Ben projeyi ilk duyduğumda bundan büyük bir heyecan duymuştum. Çok kapsamlı sosyal, kültürel, sportif yönleri olan bunun yanında gezi alanları, seyir terasları, piknik alanları ve tenis sahalarıyla çok boyutlu proje olacak. Bundan dolayı büyük bir sevinç duyuyoruz. Şehrimizi geleceğe taşıyacak böylesine vizyon projelerine herkes katkı sunmalı ve sahip çıkmalı diye düşünüyorum." diye konuştu.