ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI AV.AHMET METİN GENÇ BU ŞEHİR SAHİPSİZ DEĞİL SİZ KİM OLUYORSUNUZ 
Haber : Ömer Altıntaş www.trabzonsurmene.com 

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Fenerbahçe kafilesine Rize deplasmanından dönerken Havalimanı yolunda Trabzon’da yapılan silahlı saldırı olayıyla ilgili açıklama yaptı. Makam odasında basın toplantısı düzenleyen Genç, “Şehrimizin ve Trabzonspor'umuzun bu işin içine çekildiğini görmeye başladık. Şehrimizde yapılan değerlendirmelerde gerek Trabzon, gerekse İstanbul dernekleri bunu hiç bir şekilde şehrimize mal edilemeyeceğini açık ve seçik bir şekilde ifada etti. İstanbul'da ulusal bazı yayın organların yaptıkları açıklamaları incelediğimizde bir şekilde dönüp dolaşıp işi Trabzonspor’a mal etmeye çalıştıklarını gördük. Bu saldırı kabul edilemez, bunu nefretle ve şiddetle kınıyoruz. Ancak bu saldırıyı kınamamız ne kadar önemliyse bu saldırı nedeniyle Trabzon'u ve Trabzonspor'u töhmet altında bırakmaya çalışanları da aynı şekilde kınıyoruz. Bu olay başlı başına derinliğine irdelenmesi gereken bir olaydır. Bu olayı sadece bir Trabzonsporlu taraftara mal ederek sonuçlar elde etmeye çalışmak nafile bir sonuç olur. 

AV.GENÇ ; MEMLEKETİN İSTİKRARI ZEDELENMEYE ÇALIŞILIYOR
Bu olayın gerisinde başlayan ve memleketimizin istikrarını zedelemek isteyen özellikle seçim öncesi bu çalışmaları ortaya koyan, toplum düzeninin bozmaya çalışan kötü düşünceleri olan kişi ve grupların neler yaptıklarını gördük. Savcımız şehit edildi. Ardından Vatan caddesinde Emniyet Müdürlüğüne saldırılar yapıldı. Bütünüyle değerlendirdiğimizde bu olayın basit bir olay olmadığı memleketin istikrarını bozmaya çalışma kanaati ortaya çıktı. Bir hukukçu olarak, deliller emniyet ve adliye tarafından değerlendirme aşamasındayken, bu olayın Trabzonspor - Fenerbahçe kavgasına veya iki kulüp arasında yaşanan bu kötü atmosferin, gerilimli atmosferin içerisine dahil edilerek Trabzonspor’u bu işin içine çekmek başlı başına manidardır. Biz Trabzon ve Trabzonspor'un karalanmaya çalışılmasına asla müsaade etmedik etmeyeceğiz. Bu konuda duruşumuz tavrımız nettir” dedi.

NE ELDE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR 

Genç, sözlerine şu şekilde devam etti: “Ne elde edilmeye çalışılıyor. Geçen yıl 250 turistin ziyaret ettiği şehrimizde bu şehri böyle göstermeye çalışanlar ne elde etmek istiyor. Bunlara dur demek lazım. Bütün Trabzonluları sağ duyulu açıklamalarından dolayı İstanbul’da açıklama yapan STK ve Dernekler Federasyonlarına teşekkür ediyorum. Şehrimizi sağ duyulu olmaya davet ediyorum. Adli süreçle ilgili yapılan bir takım açıklamaları erken bulduğumu açıklamak istiyorum. Neticede bu iş her yönüyle araştırılması gereken bir işidir. Sebebi ne olursa olsun başlı başına bu hadisenin olması bizi çok üzmüştür. Şehrimize mal etmeye çalışanları aynı derece kınıyorum” 
FENERBAHÇE YÖNETİCİSİ BAŞBAKAN’I GÖREVE DAVET EDER GİBİ…
Devletin olaya toplumda uyandırdığı infial nedeniyle hemen el koyduğunu ifade eden Genç, “Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız bütün kulüpleri davet etti toplantı yaptı. Bu iş ciddi bir iş. Büyük bir camianın otobüsüne silahlı saldırı yapıyor. Ancak bakıyorsunuz Fenerbahçe Spor Kulübünden orada kimse yok. Hem işin mağduru, hem de mağduriyeti ile birlikte bizi töhmet altında bırakmaya çalışan kulüp, devletin olaya el koyduğu toplantıda yok. Bunları da spor kamuoyunun değerlendirmesi lazım. Tamam Fenerbahçe’ye geçmiş olsun diyoruz. Bunun kabul edilemez olduğunu söylüyoruz. Ama onların yöneticilerinin yaptığı açıklamalara baktığımızda üst perdeden bizde beyefendilik bitti gibi açıklamaları da kabul edemeyiz. Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticisi “başbakan da bu işlere baksın” diye sanki görev hatırlatır gibi beyanda bulunuyor. Sen kimsin? Ben bunları da kabul edilemez buluyorum. O camianın da kendini sorgulaması lazım” dedi. 

TRABZONSPOR’UN ŞİKE MÜCADELESİ GÖLGELENMEYE ÇALIŞILIYOR

Yaşanan bu hadise nedeniyle Trabzonspor’un haklı mücadelesinin gölgelenmeye çalışıldığını kaydeden Genç, “Bütün bu hadiselerden sonra bizim hak ederek kazandığımız hakkımızın bu işlerin altında kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu hadise bizim uğradığımız haksızlığı kamufle etmemelidir. Bizim hak mücadelemiz ayrı bir şeydir. Bu Trabzonlunun onur mücadelesidir. Tecelli edene kadar mücadele devam etmelidir. O ayrı bir şey. Bu hadise ile birlikte bu mücadelemizin kamufle edilmesini de doğru bulmuyorum. İnşallah önümüzde ki günlerde kulüp başkanımız ne durumdayız diye bir açıklama yapmasını bekliyorum. Yapılacak olan nedir ne değildir diye kulüp başkanımız gerekli açıklamayı yapacaktır. Trabzon’umuzun bu hadise nedeniyle töhmet altında bırakılmasını karalamaya çalışılmasını kabul etmediğimizi ve kınadığımızı ama bu hadise nedeniyle Trabzon’da veya ulusal anlamda yapılan adil süreç devam ederken yapılan bazı açıklamaları erken bulduğumu söylüyorum. Gerçeğin ortaya çıkarılması gerektiğini aydınlanmasını ifade ediyorum” dedi.

TRABZONSPOR BERABER OLAMADI
Şike sürecinde Trabzonspor’un beraber hareket edemediğini ifade eden Genç, “O süreçte bir ve beraber hareket edemedik. Sadri Başkan’da da yapamadık şuan da İbrahim Başkanda da yapamadık. Başkan seçildi iki sene mi altı ay mı yapacak? Tartışmalar başladı. Bu enerjiyi kendi içimizde fazla harcıyoruz. Yüzde yüz haksız olan UEFA nezdinde şike nedeniyle şike yaptıkları için UEFA kupalarına katılmayan camia bütün eski başkanları ile top yekûn hareket ediyorlar. Biz gücümüzü hakkımızdan alıyorsak onun peşinde diğer unsurlarda geride olsak bile o mücadelemizi sürdürmeliyiz. Biz ekonomik olarak, siyasi güç olarak lobi olarak geride olabiliriz ama biz haklıyız diyoruz. Biz hak mücadelemiz bu hadise nedeniyle kamufle edilmeye çalışıyor… 

VALİ ÖZ, EKSİK BİLGİLENDİRİLMİŞ OLABİLİR 

Açıklamalarla ilgili sayın valimize eksik bilgiler farklı bilgiler verilmiş olabilir. Verilmiş ki önce taştan bahsedildi sonra silahtan bahsedildi. Vali bey gerçekten bütünüyle olayın aydınlanması için büyük çaba sarf edildi. İnşallah gerçek işin aslın ortaya çıkarılır. Ama ben adli süreç devam ederken kim tarafından yapılırsa yapılsın, süreç beklendikten sonra yapılmasından yanayım. Hangi açıklamayı yaparsanız yapın farklı gelişmeler oluyor. Bugün o silah o silah mı diye farklı gelişmeler oluyor. Ama dilerim umarım belediye başkanı olarak işin aslı gerçeği ortaya çıkar” dedi.