Genç: AK Parti Türkiye'yi çetelerden kurtardı
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 24 Haziran Genel Seçimleri için gece-gündüz demeden çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Her gittiği yerde vatandaşların samimi ilgisiyle karşılaşan Başkan Genç, hem belediyenin yapmış olduğu projeleri ve hizmetleri anlatıyor; hem de bu hizmet ve projelerin kesintiye uğramaması için AK Parti'nin cumhurbaşkanlığını elde etmesinin yanında TBMM'de de mutlak çoğunluğu elde etmesi gerektiğini anlatıyor. 
25 HAZİRAN'DA DAHA GÜZEL BİR TÜRKİYE OLACAK
Vatandaşlara Ortahisar Belediyesi'nin proje ve hizmetleriyle ilgili bilgiler anlatan Başkan Genç, "Gördüğünüz gibi Trabzon'da son 15 yılda devasa projeler hayata geçirildi. Hastaneler, yollar, okullar, kamu binaları bunlardan birkaçı... 2014 yılında kurulan Ortahisar Belediyemiz ise Ekopark, Kemeraltı, Pelitli Kentsel dönüşüm projesi ve Pazarkapı Kentsel Tasarım Projesi gibi birçok projeyi  ilçemize kazandırdı. Tünel Akvaryum Projesi'ni ihale ettik. Turizm çeşitliliği yaratacak olan Tarihi İpekyolu Canlandırma Projesi ile ilgili çalışmalarımız  devam ediyor. Projenin tasarım aşaması bitme noktasına geldi. Diğer yandan bütün mahallelerimizde irili ufaklı birçok park yaparak ilçemizdeki yeşil alan miktarını artırdık. Şehir merkezinde yollarımızı asfaltlayarak, yüksek kesimlerde ise betonlayarak sorunsuz hale getirdik. İnşallah görev süremizin sonuna kadar bütün yollarımızı %95 oranında standartlara uygun hale getireceğiz. Tüm bu proje ve hizmetlerin kesintiye uğramaması için 24 Haziran tarihi çok önemli bir tarihtir. İnşallah sizlerin desteğiyle 24 Haziran'dan AK Parti hem cumhurbaşkanlığında hem de mecliste zaferle çıkacaktır. Ben inanıyorum ki, 24 Haziran hem Türkiye için hem de AK Parti için bir dönüm noktası olacaktır. Ve 25 Haziran'da hep birlikte daha güzel ve aydınlık bir Türkiye'ye uyanacağız. Bundan önceki seçimlerde bize hep destek verdiniz, güç verdiniz. Biz de sizlerin bize olan güvenini, itimatını boşa çıkarmadık. Hizmetlerimizle ve projelerimizle bunların karşılığını verdik." dedi. 
"MİLLETİN PARASI KRİZLERLE ÇARÇUR EDİLDİ"
2002 yılında yaşanan büyük ekonomik krizler nedeniyle milletin parasının çarçur edildiğini kaydeden Başkan Genç, "Bu ülkenin milli kaynaklarının nasıl sömürüldüğüne hepimiz şahitlik ettik. Faize ve ranta dayalı bir ekonomik yapı ya da çete halkı sömürerek adeta bu ülkenin kaynaklarına el koymuştu. Hiç çalışmadan, hiç emek harcamadan paradan para kazanan bu yapı uluslararası sermaye çevreleriyle el ele vererek Türkiye'nin hazinesini tüketme noktasına gelmişti. 2002 yılında yaşanan ekonomik krizlerle halkın parasının nasıl çarçur edildiğini hepimiz biliyoruz. 1 Kasım 2003 seçimleriyle iktidara gelen AK Parti'nin ilk işi ülkenin kaynaklarını bir avuç insana peşkeş çeken bu yapıya son vermek oldu. Tabiri caizse Türkiye'yi finansal ranttan ve faizden beslenen çetelerden kurtardık. Artık ülkenin kaynakları belli çeteler tarafından soyulmuyor. Siz vatandaşlarımızın verdiği vergiler doğrudan yatırımlara ve büyük projelere gidiyor." sözlerine yer verdi. 
"MİLLİ KAYNAKLARI HAREKETE GEÇİRDİK"
AK Parti'nin Türkiye'nin atıl olan milli kaynaklarını ve dinamiklerini harekete geçirdiğine dikkat çeken Başkan Genç, "Bu kadar büyük projeleri hangi parti hayata geçirdi? Hani iktidar döneminde bu kadar proje Türkiye'ye kazandırıldı. Sadece Marmaray, Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 3. havalimanı bile başlı başına şaheser projeler değil mi? Bunlarla yetinmedik, Çanakkale 18 Mart Köprüsü'nün temeli atıldı. İnşallah yakın zamanda da Kanal İstanbul projesinin temelini atarak hem İstanbul'a hem de Türkiye'ye çağ atlatacağız. AK Parti Türkiye'nin atıl olan milli kaynaklarını ve dinamiklerini harekete geçirdi. Yine savunma sanayiinde artık Türkiye milli tankı Altay'ı , Atak helikopterini, Milgem gemisini, Göktürk uydusunu ve eğitim uçağı Hürkuş'u ve daha nice milli projeleri  kendi öz kaynaklarıyla hayata geçerek yeni bir çağ atladı. İşte Türkiye'nin yakaladığı bu ivmeyi bozmak istiyorlar. 2002 yılından önce olduğu gibi ülkemizin kaynaklarını, zenginliklerini uluslararası sermayeye peşkeş çekmek istiyorlar. Sizlerin alın terinin, emeğinin tekrar uluslararası sermayeye peşkeş çekilmemesi için 24 Haziran tarihi çok önemli bir tarihtir. İç ve dış odaklar Türkiye'nin yakaladığı ekonomik ve teknolojik kalkınma hamlesinden oldukça rahatsızlık duymaktadırlar. Bu odaklar eskiden olduğu gibi her alanda kendilerine bağımlı, sömürebilecekleri, politikalarını belirleyecekleri zayıf ve güçsüz bir Türkiye istiyorlar. İşte biz 24 Haziran'da hem cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrar cumhurbaşkanı seçerek hem de mecliste çoğunluğu sağlayarak AK Parti'yi daha güçlü bir şekilde iktidara taşıyacağız. Kabul edilen cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle artık Türkiye'nin önünü bürokratik oyunlarla, oyalamalarla tıkayamayacaklar. Yeni sistemde hizmet ve projeler bürokrasinin ağır işleyen raflarında beklemeden daha hızlı bir şekilde hayata geçirilecek. Çok başlılık ve yetki karmaşasına son verilecek." diye konuştu.