Fero ''Gençlere Genç Kart Vericeğiz''

Üniversite son sınıf öğrencisi CHP Trabzon Milletvekili adayı Mertcan Fero, CHP iktidarında gençlere yönelik politikalarını anlattı. Gençlere Genç Kart verileceğini söyleyen Mertcan Fero, “15 - 25 yaş aralığındaki öğrenci veya işsiz olan gençlerimize “Genç Kart” vereceğiz. Tren bileti satışlarında Genç Kart sahiplerine % 50 indirim uygulayacağız. Genç Kart sahiplerine ücretsiz aylık 2 GB mobil İnternet erişimini sağlayacağız. Genç Kart ile kültür sanat etkinlik biletlerinde ve mağazalarda “Gençlik İndirimi” uygulanmasını sağlayacağız. Genç Kart sahiplerine 4 yılda 1 kez ÖTV ödemeden telefon alma hakkı tanıyacağız. Sabit İnternet hatlarında adil kullanım kotasını tamamen kaldıracağız” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili adayı KTÜ son sınıf öğrencisi Mertcan Fero, Trabzon’da yaşayan üniversite öğrencilerinin ve gençlerin  sorunlarını en iyi bilen milletvekili adayı.

Gençliği ve dinamiğiyle dikkatleri üzerine çeken Mertcan Fero, CHP iktidarında özgür gençlik olacağını belirtti. CHP’nin gençlere vaatlerini anlatan Mertcan Fero, “TBMM’de “Gençlik İhtisas Komisyonu” kuracağız. “Ulusal Gençlik Konseyi” kuracağız. Gençlik STK’lerine idari ve mali destek sağlayacak, gençlik projelerini teşvik edeceğiz” dedi.

GENÇLERİMİZE GENÇ KART VERİLECEK

CHP iktidarında Genç Kart devreye girecek diyen Mertcan Fero, “15 - 25 yaş aralığındaki öğrenci veya işsiz olan gençlerimize “Genç Kart” vereceğiz. Tren bileti satışlarında Genç Kart sahiplerine % 50 indirim uygulayacağız. Genç Kart sahiplerine ücretsiz aylık 2 GB mobil İnternet erişimini sağlayacağız. Genç Kart ile kültür sanat etkinlik biletlerinde ve mağazalarda “Gençlik İndirimi” uygulanmasını sağlayacağız. Genç Kart sahiplerine 4 yılda 1 kez ÖTV ödemeden telefon alma hakkı tanıyacağız. Sabit İnternet hatlarında adil kullanım kotasını tamamen kaldıracağız” diye konuştu.

ÖSYM TARAFINDAN YAPILAN TÜM SINAVLARDA GİRİŞ ÜCRETİNİ KALDIRACAĞIZ

ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlarda giriş ücretini kaldıracağız. Üniversiteye giriş sınavında başarı sağlayamayan ve maddi durumu yeterli olmayan 18-20 yaş arası gençlere Aile Sigortası kapsamında aylık 400 TL üniversiteye hazırlık desteği

vereceğiz. Üniversite öğrencilerine 19 Mayıs ve 29 Ekim’de 500’er TL

olmak üzere yıllık 1.000 TL Gençlik Bursu vereceğiz.”

HAREKETLİ GENÇLİK 

Üniversite öğrencilerine öğrenim süreleri boyunca ulaşım ve konaklama masraflarını karşılamak üzere iki kez yurt dışı seyahat desteği vereceğiz. Öğrencilerimiz için pasaport defter bedelini ve yurt dışı çıkış harçlarını kaldıracağız. Öğrenciliği devam edenler için

pasaport harç bedelinde yaş sınırını 30’a yükselteceğiz. Değişim programları ile yurt dışına eğitime giden gençlerin hibe tutarını artıracağız.

YURTLAR VE ÖĞRENCİ EVLERİ

Yurt sorununu en fazla iki kişilik odalardan oluşan yurtlar inşa ederek 1 yıl içinde çözeceğiz. Mevcut yurtların niteliklerini yükseltecek, yurtlar arasındaki eşitsizlikleri gidereceğiz. En az iki kişi ikamet etmeleri halinde üniversite öğrenci evlerinin kira, elektrik ve su fatura masraflarına katkı sağlamak için aylık 400 TL destek vereceğiz. Yurtlarda geniş bant İnternet altyapısını kuracak, ücretsiz ve kotasız erişim sağlayacağız. KYK yurt ücretlerini % 50 oranında düşüreceğiz. KYK kredisinin geri ödemesinden enflasyon farkını kaldırıp,

gençleri faiz belasından kurtaracağız. Borçları yeniden yapılandıracağız.

ÜNİVERSİTE YERLEŞKELERİ

Kamu üniversitelerinde yemekhane hizmetlerini kar amacı gütmeyecek şekilde düzenleyecek, kaliteyi yükseltecek ve ücretleri düşüreceğiz. Üniversite yerleşkelerinde çağın gereklerini taşıyan modern ve nitelikli kütüphaneler kuracağız. Türkiye’nin en kapsamlı dijital kütüphanesini açacağız. Bunlar CHP’nin gençlere sözüdür. CHP iktidarında gençlerin sorunlarını sıfırlayacağız, nitelikli eğitim vereceğimiz gençlerimiz ülkemizi kalkındıracaktırlar. ”