İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLAMA YAPTI : “SALDIRGANLARIN YERİNİ AŞAĞI YUKARI TESPİT ETTİK”

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

İçişleri Bakanlığı’nda Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yönelik saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan Öztürk. Öztürk, Fenerbahçe Kulübü’nden güvenlik önlemlerinin yetersizliğiyle ilgili yapılan açıklamaya ilişkin, “Yapılmış olan rutin bir koruma işlemidir. Bir eskort ve arkasından da bir koruma ekibi oluyor. Bu eğer yetersizse arkadaşlarımızın verecekleri rapora göre durum tatbik edilmesi mümkündür. Özellikle deplasmanlarda takımların bu tür olaylarla karşılaşmalarını önlemek bakımından daha sıkı tedbirler alınmalıdır ve alınacaktır. Maçlarımızın ertelenmesi konusunu federasyonumuzun alanına giriyor. Ama bence güvenlik bakımından ertelenmeyi veya iptal edilmeyi gerektirecek bir durum yoktur” dedi.

Saldırının olabilecek en az ama önemli bir hasarla atlatıldığına dikkat çeken Öztürk, “Bir av tüfeğinin boş fişeği ve seri numarası olmayan el yapımı bir tüfek elimizdedir. Saldırıyı düzenleyenlerin henüz kaç kişi olduklarını bilmiyoruz. Bulundukları yeri de aşağı yukarı tespit ettik. Biz en kısa sürede failin bulunacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Öztürk, saldırıyı kınadıklarını belirterek, “Bütün spor kulüplerini bu saldırının dışında tutuyoruz. Otobüsün şoförü 1980 doğumlu Rize doğumlu Ufuk Kıran. Saldırı sonrası Kıran ilk olarak Sürmene Devlet Hastanesi’ne, daha sonra da Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’nde tedavi edildi. Kıran’ın bilinci yerinde, hayati fonksiyonların yerinde ve stabil durumdadır. Tedavisi devam ediyor” dedi. 
Olayın taraftarlıkla izahının olmadığını kaydeden Öztürk, Türkiye’nin büyük camialarından Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun dileklerini iletti.