Deva Partisi Trabzon Kadın Politikaları Başkanı Hatice Kahraman Ekşi 5 Aralık Türkiye'de kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanınması'nın yıldönümü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Deva Partisi Trabzon Kadın Politikalarından sorumlu il başkan yardımcısı Hatice Kahraman Ekşi bu önemli gün ile ilgili şunları söyledi;

Bugün 5 Aralık. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıldönümü. Dolayısıyla anlamı büyük bir günün içindeyiz. Kadınların gerek iş hayatında gerek sosyal hayatta maalesef geri plana itildiği şu zamanlarda; bugünün önemini en iyi şekilde kavramalıyız. Kadınların siyasette aktif rol oynayabilmesi, siyasi sorumluluk alabilmesi ve toplumsal sorunların çözümü adına belirleyici olması noktasında hayati bir öneme sahip olan bugün sayesinde; kadınlar ülke geleceğinde söz sahibi olabiliyor.

ÇÖZÜM İÇİN KADINLAR DEVA OLMAYA HAZIRDIR

Bugünün önemini kavrayarak, DEVA Partisi de kadınların siyasette kendilerini temsil edebilmesi hususunda ve kadınların sorunlarının çözümü noktasında DEVA olmaya hazırdır. Yüzde 35 cinsiyet kotası uygulayan partimiz, Genel Başkanımız Ali Babacan'ın da ifade ettiği gibi; “Kadınların emeğiyle, siyaset üreten bir yapıya sahiptir.”

Unutulmaması gerekir ki, karar mekanizmalarındaki çeşitlilik başarıyı artırıyor. Yeni bir siyasi kültürü, farklı bakış açıları kazanmış kesimler beraber inşa edebilir. Kadınların siyasete katkısı, yeni siyasi kültürün mihenk taşıdır. Siyasetin, kadınların nezaket diline ihtiyacı var. Müzakereci ve uzlaşmacı yaklaşımına ihtiyacı var. Kadınların ötekileştirilenlerle empati kurma yeteneğine ihtiyacı var. Bu anlamda DEVA Partisi de her zaman; kadınların temsile edildiği ve siyaset yaptığı bir parti olarak varlığını koruyacaktır.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDE YENİDEN TARAF OLACAĞIZ

Bu anlamlı günde; anlamlandırmak istemediğimiz gerçekleri de unutamayız. 2021 yılı bitmek üzere iken bugüne değin 400’e yakın kadın cinayete kurban gitti. Binlerce kadın şiddete ve istismara maruz kaldı. Karşımızdaki bu manzaraya karşı DEVA Partisi olarak her zaman defaatle ifade ettiğimiz gibi; İstanbul Sözleşmesi'nin önemini bir kere daha vurgulamak isteriz. Genel Başkanımız Ali Babacan'ın dediği gibi; “Kıyafeti yüzünden taciz edilen kadınların yanındayız. Hayat tarzı, dini, inancı, etnik kimliği nedeniyle dışlanan, işe alınmayan, daha az ücret alan bütün kadınların yanındayız. Şiddet mağduru olan her kadının, ‘Kimlerden? Üzerinde ne vardı? Saat kaçta neredeydi?’ demeden yanındayız. Kadına karşı şiddet faillerinin tümü, hukuk önünde hesap verene kadar kadınların yanındayız. İstanbul Sözleşmesi’nin yanındayız. Netliğimizi ve cesaretimizi iktidarın baskıcı politikalarına karşı sesini gür çıkaran, çeşitliliğini koruyarak her kesime seslenmeyi başaran, hiçbir şekilde amacından vazgeçmeyen kadın hareketinden alıyoruz...”

KURTULUŞUN YOLU KADINLARIN EMEĞİDİR!

Bir kere daha söylüyoruz ki; DEVA Partisi olarak; kadınların siyasetteki ve toplumdaki yerini hak ettikleri gibi güçlendireceğiz. Hedefimiz her alanda eşitlik. Ülkemizin içinde olduğu çoklu krizden kurtuluşun yolu kadınların aklıdır. Ekonomik dar boğazdan, politik sıkışmışlıktan kurtuluş yolu kadınların fikridir. Hukuksuzluktan, şiddetten kurtuluşun yolu kadınların emeğidir.