AK PARTİ İL BAŞKANLARINI ANKARA'YA ÇAĞIRDI ''NİHAİ OTORİTE MİLLETTİR 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Toplantıda Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU İl Başkanları ,İl Belediye Başkanları ,İl Kadın Kolları Başkanları,İl Gençlik Kolları Başkanlarına ve Meclis Üyelerine seslendi.

Ankara'daki Toplantıya Trabzon'dan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,Belediye Başkan Vekili İbrahim Sedef, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi,Başkan yardımcısı Uğur Aydın,Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu ve Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz katıldı.
- "Hepimiz için milli irade esastır, milli irade konusunda hiçbir tereddüt göstermeden milletimize saygı duyuyoruz. AK Parti milli irade ile yükselmiştir, milli irade ile yükselmeye devam edecektir"
- "Tartışmasız, şeffaf bir seçimin yapılmış olması dahi önce Türk demokrasisinin sonra bu seçime ülkeyi götüren AK Parti iktidarlarının başarısıdır"
ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Hepimiz için milli irade esastır, milli irade konusunda hiçbir tereddüt göstermeden milletimize saygı duyuyoruz. AK Parti milli irade ile yükselmiştir, milli irade ile yükselmeye devam edecektir" dedi.
Davutoğlu, partisinin genel merkezindeki, AK Parti 102. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda, seçim sonuçlarının hayırlı olması temennisinde bulundu.
Seçim kampanyası sürecinde yoğun şekilde çalışan parti teşkilatlarına teşekkürlerini sunan Başbakan Davutoğlu, çetin bir seçim sürecinden çıkıldığını, sonuçların herkes tarafından Sağlıklı değerlendirilmesi, en doğru tahlillere tabi tutulması ve gelecek perspektifinin güçlü şekilde tanımlanıp yola aynı kararlılıkla devam etmek gerektiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı güzel bir gelenekle AK Parti balkonunun her seçim akşamı "demokrasi formu" haline geldiğini ifade eden Davutoğlu, kendisinin de balkondan yaptığı konuşmayla değerlendirmelerde bulunduğunu hatırlattı.
Daha sonra MYK'yı topladıklarını, bakanlar kurulu üyeleriyle değerlendirmeler yaptıklarını, olabilecek senaryolarla alınacak tutumlarla ilgili istişareleri başladıklarını anlatan Davutoğlu, bu kapsamında genişletişmiş il başkanları toplantısının gerçekleştiğini belirtti.
"Biz bir istişare topluluğuyuz" diyen Davutoğlu, ortak akıl geliştirerek yola çıktıklarını ve nereden baskı, tehdit gelirse gelsin tereddüt göstermeden yürümeye devam ettiklerini vurguladı.
- "Nihai otorite millettir"
Milletin nihai otorite olduğunu ve millet iradesinin esas teşkil ettiğinin altını çizen Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:
"Hiçbir zaman AK Parti, hangi neticeyi almış olursa olsun, millet iradesi konusunda herhangi bir tartışma yapmamıştır. 2009 mahalli seçimlerinde yüzde 38,5'e kadar oylarımızda bir düşme mülahaza edildiğinde de o zaman Sayın Kurucu Genel Başkanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız aynı tutumu sergilemişti, şimdi de hepimiz için milli irade esastır, milli irade konusunda hiçbir tereddüt göstermeden milletimize saygı duyuyoruz. AK Parti milli irade ile yükselmiştir, milli irade ile yükselmeye devam edecektir.
Seçim kampanyası süresince bazı partiler, eğer AK Parti tek başına iktidar olursa, çoğunlukla iktidara gelirse, bu seçimi tartışmaya açacaklarını, seçimin güvenilirliğini tartışmaya açacaklarına işaret eden açıklamalarda bulundular. Yani 'Eğer biz barajı geçmezsek sivil itaatsizlik yaparız' diyen partiler söz konusu oldu. AK Parti'nin yüksek oy alışını, yurtdışında, 'otoriter eğilimler' diye suçlayanlar oldu. Türk demokrasisini tartışmaya açmak isteyenler oldu. Türkiye'de seçimin güvenilirliği olmadığı gibi konuları tartışmaya açmak isteyenler oldu. Ama bunlar göz önüne alındığında, şu anda tartışmasız, şeffaf bir seçimin yapılmış olması dahi önce Türk demokrasisinin sonra bu seçime ülkeyi götüren AK Parti iktidarlarının başarısıdır. Biz her zaman milli iradenin nihai kararına saygı duyduk, şimdi de saygı duyuyoruz. Millete küskünlük olmaz, millete sitem edilmez. Millet amirdir, devlet memurdur. Amir olan millettir, karar veren millettir o kararın gereğini yapacak olan da bizleriz.
Şimdi bir takım seçim başarıları kendileri üzerinden psikolojik ortam oluşturmaya çalışanların, eğer tersine bir netice alınmış olsaydı nasıl bir kaotik ortama yönelme arzusunda olduklarını da milletimizin not etmesini, kaydetmesini ve hafızalardan bunu silmemesini istirham ediyorum."
- "Türkiye'nin ta kendisi AK Parti'dir, AK Parti'nin kendisi de Türkiye'dir"
Seçimin bir kez daha AK Parti'nin milletin omurgası olduğunu gösterdiğini belirten Başbakan Davutoğlu, "Bu omurga niteliği bugün her zamankinden daha fazla önemlidir. Seçim tablosu açık bir şekilde Türkiye'nin her yerinde olan yegane partinin AK Parti olduğunu gösterdi" diye konuştu.
AK Parti'nin 81 ilde miting yaptığını, coşkulu kalabalıklarla bir araya geldiklerini, kendilerinin dışında kimsenin bunu yapamadığına dikkati çeken Davutoğlu, şunları söyledi:
"Herkesin bu seçim neticelerini doğru okuması lazım. Hepimiz muhasebe yapacağız. Hem Türkiye'nin siyasi geleceğini muhasebe, istişare edeceğiz hem de partimizin bu siyasi gelecek içindeki yerini, öncü konumunu, liderlik pozisyonunu bir kez daha teyiden burada konuşacağız. Hangi istatistikler alınırsa alınsın, hangi perspektiften bakılırsa bakılsın yegane Türkiye partisi AK Parti'dir, bunun altını çiziyorum. Bir partinin sloganı vardı 'Türkiyelileşme' diye, onlar daha Türkiyelileşme sürecinde. Başka partiler bölgesellikten çıkma sürecinde ama Türkiye'nin ta kendisi AK Parti'dir, AK Parti'nin kendisi de Türkiye'dir. Bizim bu ülkeyle olan aidiyet bağımızın ve temsil kabiliyetimizin açık şekilde tabloya yansımasını gördük."
- Seçim tablosu
AK Parti'nin 76 ilden milletvekili çıkardığını, 56 ilde ise birinci olduğunu ifade eden Davutoğlu, AK Parti'nin birinci olmadığı illerde ise ikinci sırada, çok nadir üçüncü sırada olduğunu vurguladı.
Seçim tablosu ekranlara yansıdığında da AK Parti'nin ülke haritasındaki baskın karakterinin ortaya konulduğunu aktaran Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Biz 56 ilde birinci olurken ana muhalefet partisi 10, MHP 1, HDP 14 ilde birinci parti oldu. Başka bir perspektiften baktığımızda, biz 5 ilde milletvekili çıkaramadık, ana muhalefet partisi 37 ilde milletvekili çıkaramadı. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu'nun seçim sonrasında aldığı oran itibarıyla da temsil kabiliyeti itibarıyla da herhalde başını iki elinin arasına alıp, bu haritaya doğru bir şekilde şöyle bakıp hatta haritayı çalışma masasının veya salonunun en görünür yerine kurup tekrar tekrar bakması lazım. 37 ilde temsil edilmeyen bir partinin ülkeyi idare etme iddiası olamaz."