AK PARTİ GENEL BAŞKANIN'DAN GENÇLERE ,İŞÇİLERE VE EMEKLİLERE MÜJDE GİBİ SEÇİM VAADİ
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  
TAŞERON İŞÇİLER KAMUDA ÇALIŞACAK 
Başbakan Ahmet Davutoğlu ATO Congresium'da AK Parti'nin seçim beyannamesini açıklıyor. Davutoğlu, "Huzur ve istikrar 1 Kasım seçimlerinde temel vizyonumuzdur. Tazelendik ve yenilendik 'Haydi Bismillah' diyoruz" dedi. Davutoğlu, "Vaatlerimiz halkımızın her kesimine dokunacak" diye konuştu. 

İlk vaadin yeni anayasa olduğunu kaydeden Davutoğlu, cemevlerine hukuki statü verileceğini de duyurdu. Seçilme yaşının 18'e inmesi, gençlere sınırsız, ücretsiz internet imkanı, kendi işini kuracak gençlere, proje getirmesi karşılığında 50 bin lira karşılık destek vaatleri de beyannamede var. Davutoğlu, emekliye yeni zam yapılacağını, asgari ücretin 1300 TL'ye çıkarılacağını da söyledi.

AK Parti'den gençlere yönelik seçim vaatleri AK Parti'nin seçim beyannamesinde gençlere yönelik önemli vaatler de yer aldı. BEDAVA İNTERNET Başbakan Davutoğlu, AK Parti'nin gençlere yönelik vaatlerini şöyle açıkladı; Seçilme yaşını 18'e indireceğiz. BEDAVA İNTERNET Gençlerimize sınırsız ücretsiz internet erişme imkanı getiriyoruz. 50 BİN LİRA YETMEZSE 100 BİN LİRA DAHA Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize 50 bin liraya kadar destek sunma imkanı getiriyoruz. Bakın kredi değil, 50 bin lira karşılıksız destek. Cebine 50 lira konacak ve diyecek ki buyur. Eğer bu yetmiyorsa 100 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz. Üniversite sonrası Gelir Testi Olmaksızın 2 Yıl Gençlere Genel Sağlık sigortası hizmeti vereceğiz Ayrıca Aşkın Önüne Geçilmez diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu Gençlere evlilik kredisi vereceklerini söyledi. 

Başbakan Ahmet davutoğlu ATO Congresium'da AK Parti'nin seçim beyannamesinini Açıklarken Tüm İllerden Gelen Milletvekili Adayları ve Trabzon'dan gelen Ak Parti Milletvekili Adayları Süleyman Soylu,Muhammet Balta,Adnan Günnar,Ayşe Sula Köseoğlu,Salih Cora,Ergin Aydın, Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi,Ak Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu ve Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz Başbakanı dinleyenler arasında idi .

BÜYÜMEYİ ESAS ALAN BİR BEYANNAME'
 
Biz milletimizin umudu olarak iktidara geldik. Her şey bir umutla başladı. AK Parti halen umudun, istikrarın, milletle yürümenin adresidir.
AK Parti Beyannamesi,  insan onurunu esas alan, reformcu bir beyannamedir. Bu beyanname, diğer  partilerin beyannameleri ile değil, G-20 üyeleri ile bile kıyaslandığında gelecek  için reform vadeden tek beyannamedir. Bu beyanname yerli, yenilikçi, kapsayıcı,  büyümeyi esas alan bir beyannamedir. Bu beyanname, Türkiye'yi üst orta gelir  grubundan yüksek gelir grubuna taşıyacak bir beyannamedir. Bu beyanname, güven ve  istikrar kazanımlarımızı koruyan bir beyannamedir. Bu beyanname, halkı önceleyen,  halkla birlikte karar verilmiş bir beyannamedir. Bu beyanname, değişim ile  sürekliliği birlikte sağlayan, hesabı kitabı son derece iyi yapılmış bir  beyannamedir. Bu beyanname, insanı ve toplumu esas alan, halkımızın ihtiyaç ve  taleplerine göre hazırlanmış bir beyannamedir. Bu beyanname, insan hayatının  tamamına dokunan bir beyannamedir. Bu beyanname, bütün vatandaşlarımızı birinci  sınıf vatandaş kılacak bir beyannamedir.
 
YENİ ANAYASA
 
-İlk olarak yeni bir anayasa vaadediyoruz.Temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınacak. Birinci reform Anayasadır.Beyannamemizin asli özelliği demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerin hayata geçirilmesidir.
 
AYRIMCILIK ZEMİNİ BİTECEK
 
-Başta istihdam, iskan  ve eğitim sorunları olmak üzere, bütün toplum kesimlerinin ve Roman  vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne hız vererek her türlü ayrımcılık zeminini  ortadan kaldıracağız. Bu ülkede hiçbir vatandaş, ait olduğu kültür, etnik ve  mezhebi geçmiş dolayısıyla tahkir edilemeyecek, dışlanamayacak,  ötekileştirilemeyecek, hepsi devletin başının üzerinde olan vatandaşlar olarak en  saygın konuma oturtulacak."
 
YENİ SİYASİ PARTİLER KANUNU
 
-Askeri dönemlerden  kalan yürürlükteki siyasi partiler kanununu kaldırarak, yerine siyaset kurumunu  güçlendirmek üzere siyasi parti özgürlüğünü güvence altına alacak, parti içi  demokrasiyi güçlendirecek, siyasete katılımı teşvik edecek yeni bir siyasi  partiler kanununu ivedilikle çıkaracağız.
 
CEMEVLERİ...
 
"Bundan sonra da Alevi  toplum kesimlerimizin, kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için gereken her türlü  adımı atacağız. Bu noktada Geleneksel İrfan Merkezleri ile cemevlerine hukuki  statü tanıyacağız. Aynı şekilde Geleneksel İrfan Merkezleri ile cemevlerinin  ihtiyaçlarının karşılanması için 5393 sayılı Belediyeler Kanunu, 3194 sayılı İmar  Kanunu ve 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanununda gerekli değişiklikleri  yapacağız. Buradan Hacı Bektaş-ı Veli'ye selam olsun."
 
Roman vatandaşlarımızın sorunlarına son vererek eğitim ayrımcılığını bitireceğiz. Bu ülkede hiç kimse etnik kökeni dolayısıyla ötekileştirilemeyecek.
 
ÇÖZÜM SÜRECİ DEVAM EDECEK
 
Çözüm sürecini nihayete erdirmek amacıyla çıkardığımız terörün sona erdirilmesi kanunu ile gereken her türlü çalışmayı yapacağız. Sayın Bahçeli bu kanunun kaldırılacağını söylüyor. Biz iktidarda olduğumuz sürece bu kanun kalacak ve barışın tesisi için gereken her şeyi yapacağız.
 
YERLE BİR EDECEĞİZ
 
Bu süreci sabote etmeye çalışan terör örgütü yeniden silaha sarılmıştır. Her türlü şiddete başvuran bu terör örgütü ne Türkiye'yi terk etmiş ne de silah bırakmıştır. Terör örgütünün sabotajları sürecin sürdürülebilir olmasını bozmuştur. Her özgürlük bir sorumluluk getiririr. 
Kamu düzenini tehdit eden bütün odakları yerle bir edeceğiz.
 
YARGI REFORMLARI
 
HSYK'yı Hakimler Yüksek Kurulu ve Savcılar Yüksek Kurulu olarak yeniden yapılandıracağız. Yargıya ulaşılabirliği artıracağız. Savunma hakkı ve adli yargıyı güçlendireceğiz. Ülke genelinde yargıda zaman yönetimini düzenleyeceğiz. Bu çok önemli çünkü gecikmiş bir adalet olmaz. 
 
EĞİTİMDE BİRÇOK REFORM
 
Bütçeden en fazla payını eğitime almış iktidar olarak eğitimde niteliksel bir dönüşümün önünü açacağız. Yetkileri merkezden yerel okullara vereceğiz. Öğretmenlerimizin en iyi şekilde yetişmesi için eğitim almalarını sağlayacağız. Her anlamda dijital içerikle zenginleştirilmiş mobil öğrenme biçimini yaygınlaştıracağız.
 
EKONOMİDE REFORM
 
Kamunun vatandaşımıza sunduğu her türlü hizmetin kalitesini artırıyoruz.
Ekonomimizdeki en büyük  reformu da reel ekonomide yapacağız.
İleri teknolojiyle yüksek katma değere dayalı ekonomik dönüşüm.İthalat bağımlılığını azaltan, ihracı teşvik eden politika
İş yeri açma ve çalışma prosedürlerinde yeni çalışmalar yapacağız. Gümrük işlemlerini hızlandıracağız. Enerji sağlık havacılık, uzay, otomotiv, bilişim ve savunma sistemlerindeki çalışmaları destekleyeceğiz.
4,5 ihalesini yaptık, en kısa zamanda 5G'ye geçiş için de altyapıyı sağlayacağız.
 
EV İÇİN HESAP AÇANA YÜZDE 15 DESTEK
 
Ev almak için hesap açan vatandaşımıza yüzde 15 destek sağlayacağız. Bütün annelerimize ilk çocuk için 300, ikinci için 400, üç ve üzeri için 600 lira hediye edeceğiz. Şu ana kadar 265 bin 782 anneye ödemeyi yaptık.
 
YERLİ ANİMASYONLAR
 
Yerli ve milli bilgisayar oyunlarının animasyonların ve masallarımızın çocuklarımızın bilinçlerine yerleşmesi için çalışmalar yapacağız.
 
KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK
 
Kadın girişimcilerin, 100 bin TL'ye kadar 5 yıllık vadeli kredileri için yüzde 85 oranında kefaret imkanı sağlayacağız. Doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerin memuriyet kıdemi izni şeklinde değerlendireceğiz. 
 
ANNELER ÇOCUKLARIYLA BERABER
 
İlk çocukta 2 ay, üçüncüde 4, ay üçüncü çocukta 6 ay yarım gün çalışacak anneler tam ücret alacaklar. Günün yarısı işte diğer yarısı çocuklarla geçecek. Biz burada kadınlarımızın annelik ile meslek arasında bir tercih yapmasını istemiyoruz. Bu süreden sonra kadınlarımız hala çocuklarının yanında kalmak isterlerse çocukların eğitim yaşına kadar yarı zamanlı çalışabilecekler. Kadına yönelik şiddete karşı olarak yeni çalışmalar gerçekleştireceğiz
 
SEÇİLME YAŞI 18, GENÇLERE ÜCRETSİZ İNTERNET
 
-Seçilme yaşı 18'e inecek.
-İki, gençlerimize sınırsız,  ücretsiz internete erişme imkanı getiriyoruz, nerede olurlarsa olsunlar.
 
İŞİNİ KURMAK İSTEYEN GENÇLERE 50 BİN LİRA
 
- Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize 50 bin liraya kadar destek sunma imkanı getiriyoruz. Bakın kredi değil, 50 bin lira karşılıksız destek. Cebine 50 lira konacak ve diyecek ki buyur. Eğer bu yetmiyorsa 100 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz. Gençlerimizin kullanacakları 100 bin lira kredi için yüzde 85 oranında kefalet imkanı sağlayacağız. Yeni iş kuran gençlerimize 3 yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlayacağız.
 
-İlk kez iş bulan her gencimizin maaşının 1 yıl boyunca devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız.Bu hem işçiye hem iş verene destektir. Gençlerin istihdamının  bu derece desteklendiği dünyada örnek yoktur. Gençler ya kendi işini kursun, ya da bir işe avantajlı müracaat etsin.
 
-Lise mezunu gençlerimizin 2 yıl boyunca genel sağlık sigortalarını sağlayacağız.
 
Gençlerimizin orta öğretimden yüksek öğretime geçişte hayat planlaması için çalışmalar yapacağız.
 
EMEKLİYE YENİ ZAM
 
Bütün emeklilerimizi  kuşatacak şekilde yılda bin 200 lira ek zam yapıyoruz. 7 Haziran öncesinde  verdiğimiz söz, gelir adaletini sağlayacak şekilde emeklilerimizin alt gelir  tabakasının seviyesini yükseltmişti. Yani bin liraya kadar olan emeklilerimize  100'er lira, bin 100 liraya kadar olanları bin 100'e tamamlamıştık, bir gelir  düzeltmesi yapmıştık. Şimdi bütün emeklilerimize, hepsine ayda 100, yılda bin 200  lira. Yani takribi durumuna göre bir veya bir buçuk maaş ölçeğinde yeni zam  yapıyoruz. Emeklilerimize hayırlı bereketli olsun."
 
KESİNTİ KALDIRILIYOR
 
Yüzde 15'ten yüzde 10'a indirdiğimiz BağKur sigortamızın sosyal güvenlik primi kesintisini tamamıyla ortadan kaldırıyoruz. 
 
EMEKLİYE 250 TL TAKSİTLE EV
 
TOKİ evleri ile emeklileri ve asgari ücretlileri konut sahibi yapacağız. Herhangi bir emeklimiz 250 TL ile ev sahibi olabilir.
 
ESNAFA FAİZSİZ KREDİ
 
Önümüzdeki dönemde  esnafımıza düşük faizli kredi uygulamamıza devam edeceğiz. Ayrıca 30 bin Türk  lirasına kadar faizsiz kredi desteği vereceğiz. KOBİ'lerin finansmana erişimini  artırmak amacıyla taşınırların teminat olarak kullanılmasının önündeki engelleri  tümüyle kaldıracağız. Emek yoğun sektörlerde yatırımcıların talebi halinde, çok  önemli, sembolik bir kira bedeliyle anahtar teslimi karşılıksız fabrika  yapacağız. 51 ilimizde uygulanmakta olan yüzde 6 oranındaki işveren sigorta primi  indiriminde esas alınan 10 işçi çalıştırma zorunluluğunu da kaldırıyoruz. Bu  imkandan 251 bin küçük işletmenin yararlanmasını sağlayacağız.
 
YEMDE GÜBREDE KDV KALDIRILIYOR
 
Birincisi, yemde ve gübrede KDV'yi kaldırıyoruz. Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin liraya kadar karşılıksız destek vereceğiz.
 
ASGARİ ÜCRET 1300 TL
 
Asgari ücretin 1300 TL olması
 
TAM GÜNE EĞİTİME GEÇİLİYOR
 
Tüm okullarımızda tam  gün eğitim öğretime geçilmesini sağlayacağız. İkili eğitim öğretim kalmayacak.
 
POLİS VE ASKERLE İLGİLİ ÇALIŞMA
 
Davutoğlu, polislerin ek göstergelerine zam yapacaklarını söylerken askerlerle ilgili de çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.
 
TAŞERON ÇALIŞANLAR
 
Taşeronluk çerçevesinde  kamunun ihtiyaç duyduğu işlerde çalışan taşeronları kamuda istihdam edeceğiz.
 
3 KATLI BÜYÜK İSTANBUL TÜNELİ
 
Üç katlı büyük İstanbul  Tüneli Projesi. Günde 6,5 milyon vatandaşımızın kullanacağı bu proje, toplam 9  farklı raylı sistemi birbirine bağlayacak, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet  köprülerinin trafiğine nefes aldıracak. Dünyada ilk üç katlı tüneli inşallah  İstanbul'a armağan edeceğiz.
 
ÖZGÜRLÜK ADASI
 
Yüzlerce proje arasında  özellikle önem verdiğimiz bir proje bölümünde de mührü vurmak istiyoruz. Bu da  Demokrasi ve Özgürlükler Adası Projesi. Demokrasimize kara bir leke gibi yapışan  Yassıada Mahkemeleri'nin kurulduğu Yassıada ve Sivriada farklı bir yaklaşımla ele  alınarak, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na dönüştürülecek. Bu kapsamda müzeler,  kongre merkezi, konferans salonu, restoranlar ve konaklama tesisleri gibi  tesisler inşa edilecek. Yassıada ile Sivriada'da oluşacak bu kompleks, dünyanın  önemli barış görüşmelerinin yapıldığı barış adaları haline dönüştürülecek  inşallah."