DAVUTOĞLU ''BİZE HER YER TRABZON'' DEDİ  
Haber : Ömer Altıntaş / Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com  

Ak Parti Genel Başkanı Başbakan Prof .Dr.Davutoğlu’nu Trabzon Havalimanı’nda, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı Faruk Özak, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ,Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi,Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu,Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz ve Partililer karşıladı . 

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU TRABZON'DAN MÜJDE VERDİ 

"TRABZON'A BÖLGE HASTANESİ"

Davutoğlu şunları söyledi; "Trabzon’a 13 yılda 13,5 milyar destek sağladık. 1997 yılında yapımına başlanıp, bir türlü itmeyen Atasu Barajını hizmete aldık. Trabzon’a doğalgaz getirdik. Trabzonlu çifti kardeşlerimize 1.2 milyar lira destek verdik. 600 yatankıl bölge hastanesinin aralarında olduğu 18 sağlık tesisi yapıyoruz Trabzon’a. Akyazı Stadının yanında şehir hastanesi yapmak için çalışmalara başladık" "AKYAZI STADINA DEVAM" "Akyazı Stadının yapımına devam ediyoruz. Geçen geldiğimde Trabzon’un efsane takımıyla maç yapmıştık. Bu sefer vaktim yok. Ama bir daha geldiğimde Trabzon sahalarından güç almaya devam edeceğiz. Trabzonspor Anadolu’nun gür sesi olarak 4. Büyük olarak Süper Lige damga vurmaya başladığı yıllarda biz Her yer Trabzon demeye başlamıştık"

"TRABZON İÇİN DAĞLARI DELİYORUZ"

"Zağnos, Tabakhane, Çömlekçi kentsel projelerini yapıyoruz. Trabzon’a 2. Devlet Üniversitesi yapmaya çalışıyoruz. Güney Çevre Yolu sizin istediğiniz gibi Trabzon’un güneyi kapsayacak. Trabzon için dağları dele dele geliyoruz. Zigana dağlarını delerek Zigana Tünelini yapıyoruz. Salmangas Tüneli bitince Bayburt yolu kısalacak. Trabzon Limanını Mender Abbas limanına kadar bağlayacağız."

"TRABZON YAT LİMANI VE ARSİN BALIKÇI BARINAĞI" "Trabzon Yat Limanını ve Arsin Balıkçı Barınağını yapacağız. Yeşil Yol Projemizle Doğu Karadeniz’in yaylalarını bir birine bağlayacağız. O yaylalara biz aşığız. 15 yıl önce o yaylaları tek tek dolaştım. Dünyanın pek çok yeri güzel ama Karadeniz’in yaylaları gibi yok. Birilerinin iddia ettiği gibi o yeşil yolu yaylaların ekolojik dengesini bozmak için yapmıyoruz. O yaylaları kat etmek için uzun yolları kateden Karadenizli kardeşlerimize yardım etmek için yapıyoruz. Dünyanın her tarafından gelenler Karadeniz’in yaylalarına aşık olsun, şifa bulsun diye yapıyoruz."

"TRABZON'A HIZLI TREN" "Biz tek bir sarı çiçeğin ezilmesine, kötü yapılaşma ile o dağının bozulmasına izin vermeyiz. Yeşil yol bu mantıkla bu felsefe ile yapılmaya devam edecek. Onların hayal bile edemeyeceği projeleri biz hayata geçireceğiz. Trabzon’da yer bulamıyoruz diyenlere buradan bir örnek olsun. Karada yer bulamazsak, denizde yaparız. Trabzon’da denizin üzerinde yatırım adası yapıyoruz. Ordu-Giresun’a Havaalanı yaptık. Trabzon’a yatırım odası yapıyoruz. Trabzon’u ve Gümüşhane’yi Ulusal Demiryolu ağına bağlıyoruz. Erzincan, Gümüşhane, Trabzon arasında Hızlı tren yapacağız. Hızlı Trabzonlulara hızlı tren. Biliyorum bazı zorluklar var ama Kanuni Bulvarını tamamlayıp hizmete açacağız"