MHP ORTAHİSAR BELEDİYE GRUP BAŞKANI DAVUT ÇAKIROĞLU'NDAN DOBRA DOBRA BASIN AÇIKLAMASI 

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com
 
MHP Trabzon Ortahisar Belediye Meclis Üyesi MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu Muhtarlarla ilgili bir basın açıklaması yaparak kamuoyunu aydınlattı.Günlerdir süren Muhtarlarla ilgili tartışmaya net açıklama yaparak noktayı koyan MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu halk her şeyi öğrenecek kapalı hiç bir şey kalmayacak dedi.


Değerli Basın Kuruluşları
Nisan ayı 3. gün meclis toplantısı, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün 2015/8 Nolu Genelgesi’nin muhtarlıklarla ilgili müdürlük kurulması konusunda gündem maddesi üzerine görüşmeler sırasında basına yansıyan AKP meclis üyesinin teşbihi üzerine bu açıklamayı yapmaya ihtiyaç duydum.
Gündem maddesi hakkında grubum adına düşüncelerimi gerekçeleri ile anlattım. Özetle devlet hiyerarşisinde muhtarlık makamının, Cumhurbaşkanlığı’nın en ücra yerdeki, siyasi partilere bağlı olmadan seçilmiş temsilcisi olduğu, belediye bünyesinde atanmış bir müdüre bağlı olmasının,muhtarlık kurumunun kabul edeceği bir uygulama olmayacağının altını çizdim.
Sayın Süleyman Aydoğdu’nun söz alarak ‘’ 85 muhtarın 82 sinin bu müdürlüğe olumlu baktığı ve onların olurunun alındığı’’ yönünde paylaştığı bilgi meselenin özünü oluşturmaktadır. MHP grubu adına İnanmadığımızı, konunun gündemde kalmasının, muhtarların olurlarının, görüşlerinin alınması ve bu maddeye zaman verilmesi gerektiğini gerekçeleri ile anlattım. Her zaman olduğu gibi meclis çoğunluğuna dayanarak  oy çokluğu ile gündem maddesi kabul edilmiştir. Bu sırada Akp li meclis üyesi Sayın Ufuk Hoş,’’Ya arkadaşlar bu tür basit konulara takılmayın’’ diye söze girerek ‘’ Belediye tarafından bakıldığında basın yayın müdürlüğü var bunu da kaldıralım mı? sokak hayvanları ve sokak köpekleri ile ilgili veterinerlik müdürlüğü var bunu da kaldıralım mı?’’ Sözlerinin üzerine kendisine deyimlerimizle teşbih vardır ama bu teşbihten öte gaftır. Basında manşet şeklinde yer alan ‘’sen muhtarları ……. mı görüyorsun’’ sözlerini sarfettim ve hata yaptığını hatırlattım. Birilerinin dediği gibi niyet okuma görevim yoktur. İnandıklarımı demokratik hakkım gereği söyledim. İcra teşbih yapmaz,laf üretmez, her söylemde cevap mecburiyeti de yoktur. Gündem maddesine ilişkin duyarlılığım kimseyi suçlamak, zan altında bırakmak, provake etmek amaçlı değil sadece ve sadece muhtarlık müessesesine duyduğum sağıdır.
Bugüne kadar görüştüğüm muhtarlar da kendilerini bir müdürlüğe bağlayamayacaklarını, muhatap olmak istedikleri kurum başkanlarıyla aracısız olarak görüşmek istedikleri ve görüştüklerini, belediye bünyesinde olabilecek tek oluşumun muhtarlık müessesinin işlerinin takip edileceği sekreterya olabileceği yönündeki görüşlerini paylaşmışlardır. Dolayısıyla ilk günkü teklifimdeki haklılığımı da tescil etmişlerdir. Sayın Süleyman Aydoğdu’nun söylediği gibi 85 muhtarın, 82 sinden olur alınmadığı ortaya çıkmıştır. Bir tarafta bu maddenin gündemde kalarak muhtarlardan görüş alınması gerektiğini söyleyen MHP olarak bizler, bir tarafta 85 muhtarın 82 sinden olur alındığını iddaa eden AKP li Başkan Yardımcısı Sayın Süleyman Aydoğdu ve bir tarafta muhtarların belediye bünyesinde bir müdürlüğe bağlanması düşüncesini haklı göstermek amacı ile teşbihte bulunan AKP li Meclis Üyesi Sayın Ufuk Hoş yer almaktadır.
Son olarak yapılması gereken, muhtarlık kurumundan ‘’özür’’ yerine bazı basın yayın kuruluşlarında yer aldığı gibi konunun şahsımın iddaası gibi sunulması doğru değildir. O mecliste 38 meclis üyesi arkadaşımız vardır. Bütün arkadaşlarım vicdan sahibidir. Bunun benim iddaam değil, söyleme verdiğim cevap olduğunu teyit edeceklerine inancım tamdır.
Muhalefetin sesi de milletin sesidir. Bizim sesimiz kimseye namahrem değildir. Konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyorum dedi.