Trabzon-Ortahisar Belediye Meclisi’nin bugün öne tartışması Yalıncak ve Pelitli Mahalleleri oldu. Ortahisar Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, Ortahisar Belediyesi’nden daha yüksek nüfusta olan Yalıncak ve Pelitli Mahalleleri’nin Büyükşehir olmadan önce daha iyi hizmet aldığını vurgulayarak, “Ortahisar Belediyesi Yalıncak ve Pelitli bölgesinden nüfus olarak en yüksek geliri alıyor. Bu iki mahallemiz katkı olarak Ortahisar'a en büyük geliri sağlıyor. Ama buna rağmen üvey evlat muamelesi görüyor. Birleşsin ve Trabzon’un 19. ilçesi olsun” dedi.

ŞOK İDDİA; BELEDİYE BİLE ÇÖPÜ ORAYA DÖKÜYOR

Üvey evlat görmesinin sebeplerinden birinin çöp konusu olduğunu ifade eden Çakıroğlu şunları söyledi; Pelitli’deki kentsel dönüşüm projesi nedeniyle yıkılan binalardan kalan hafriyat aylardır orada duruyor. Ortahisar Belediyesi’ne ait çöp kamyonları hafriyatın üzerine çöp döküyor. Sahil yoluyla dönüşüm alanı arasında bir güvenlik önlemi olmadığından tehlike saçıyor. Bunu özel sektörde bir vatandaş yapsa milyonlarca lira para cezası alabilir.

VATANDAŞ BİLE ÇÖPÜNÜ DÖKMEYE BAŞLADI

Yerel idarelerin asli görevinin vatandaşın yaşam kalitesini yükseltmek düşüncesiyle bakıldığında burada tam tersi bir durumla karşı karşıyayız. Belediyeyle birlikte aynı zamanda vatandaşta burayı çöplük haline çevirdi. Bu kentsel dönüşüm alanı belediyenin çöplüğüne çevrilmiş durumda. Çevredeki vatandaşlar bundan hem tedirgin hemde tepkilidir.

3-4 AY DAHA ÇÖP ORADA KALACAK

Benim bu söylemime AKPli meclis üyesi Erdoğan Beder cevap verdi. TOKİ ile yapılan görüşmede yeni bir proje hazırlandığı bunun faaliyete geçmesinin ise 3-4 ayda halledileceğini düşünüldüğünü ifade etti. Bu da demek oluyorki; 3-4 ay daha buradaki çöplüğü kaldırmayı düşünmüyorlar.