CUMHURBAŞKANI'NIN BAŞYAVERİNE BAŞKAN ÜSTÜN'DEN SÜRMENE KAMASI 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Trabzon Sürmeneli olan Cumhurbaşkanı BaşYaverliğine yeni atanan Kurmay Topçu Albay Ali Yazıcı bu gün Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan'dan izin alarak Rize'den Memleketi Sürmene'ye geldi . BaşYever Toçu Kurmay Albay Ali Yazıcı'ya  Sürmene'de muhteşem karşılama yapıldı .

Türkiye Cumhuriyetinin Baş Komutanına Yaverlik yapmak Her Askere nasip olmazdı Cumhurbaşkanının en yakınındaki bir Askerin Başyaverin Trabzon Sürmeneli Olması Trabzon Sürmenelileri Akrabalarını ,dostlarını ,Hemşehrilerini çok mutlu etmişti. Sürmene'de Cumhurbaşkanı Başyaveri Kurmay Topçu Albay Ali Yazıcı Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün Tarafından karşılanarak kabul edildi. Başkan Rahmi Üstün Sürmene Belediye Başkanlığındaki Kabulünde Akrabaları ve Aile bireyleri ile kabul ettiği Başyaver Ali Yazıcı'ya Sürmene'nin meşhur el yapımı Sürmene Kamasını ,Sürmene'in Osmanlı döneminde en son yapılan Nüfus Sayım Kitabını ve Çeşitli hediyeleri kendine taktim etti.

BAŞKAN ÜSTÜN SEN BİZİM GURURUMUZSUN CUMHURBAŞKANIMIZI SANA EMANET ETTİK 

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün Cumhurbaşkanı Başyaveri Kurmay Topçu Albay Ali Yazıcı'ya Çeşitli hediyeleri taktim ettikten sonra yapmış olduğu konuşmada Sevgili Komutanım sen bizlerin yüz akı Ankara'daki temsilcimiz ,Baş Komutanımız Sayın Cumhurbaşkanımızı sana emanet ettik Sürmene'nin adına yakışır şekilde Temsil edeceğini Görevini gönülden yapacağını bizler bilmekteyiz sana öyle güvenmekteyiz onun içindir ki görevin çok kutsal inşallah alnının akı ile bu görevini Tuğ Genaral Olarak'ta Yürütmek Sana nasip olur dedi. 

Bilindiği Üzere kurmay Albay Olan Ali Yazıcı Rutbe durumuna göre en fazla 1 Yıl baş Yaver olarak kalabilecek Ama Baş Komutan Kendisine Tuğ Genaral olarak ta baş yaverlik yapmasını isteyebilir bunun Dünyada Örnekleri çoktur