Cumhurbaşkanı Jet Hızı İle Binali Yıldırm'a Hükümeti Kurma Yetkisi verdi 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

Binali Yıldırım, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Erdoğan'a istifasını sunmasından hemen sonra Cumhurbaşkanlığı sarayına çıktı.
Ahmet Davutoğlu, kongredeki konuşmasında, başbakanlığı bırakma kararı için "Görevi devretmemin yegane gerekçesi AK Parti hareketinin birliğinden duyduğum endişedir. Türkiye'nin kaderi ile özdeşleşen AK Parti'nin birliği, bütünlüğü her şeyden önemlidir" demişti.
Yıldırım'ın kuracağı 65'nci hükümetin programı Salı günü TBMM Genel Kurulunda okunacak.
Programın okunmasından iki tam gün sonra üzerinde görüşmeler yapılacak.
Güvenoylamasının da Pazar günü yapılması bekleniyor.
Yıldırım, kongredeki konuşmasında, ""Yeni bir anayasaya ihtiyacımız var. Başkanlık sistemini getirmeye hazır mısınız? Cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle artık her şey eskisi gibi olmayacak. Yapmamız gereken fiili durumu yasal hale getirmektir. Bunun yolu yeni anayasa ve başkanlık sistemidir" demişti.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN İLK AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Binali Yıldırım'ın görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinden açıklama geldi.
Yapılan açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımız, bugün İzmir Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Binali YILDIRIM'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul ederek, 65 inci Cumhuriyet Hükümetini kurmakla görevlendirmişlerdir." ifadeleri kullanıldı.
YENİ MKYK YARIN TOPLANIYOR
AK Parti MKYK yarın 13.00'da Binali Yıldırım başkanlığında toplanacak.
kongrenin yapıldığı salonda Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan'ın da aralarında bulunduğu bakanlarla bir görüşme gerçekleştirdi.
Erdoğan'ın iki gün boyunca Dünya İnsani Zirvesi için İstanbul'da bulunacak olması nedeniyle yeni kabinenin bu gece açıklanma ihtimali de dile getiriliyor. 
Davutoğlu ve hükümetin görevi yeni hükümet kurulana kadar devam edecek.