Cumhurbaşkanı Ercep Tayyip Eroğan Trabzon'da vatandaşlaara hitap etti.

Rize'de yaptığı ziyaretlerin sonrasında Trabzon'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk olarak Zorlu Grand Otel'de yapılan AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

Daha sonra Meydan Atatürk Alanında vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi;


Trabzon’da hamdolsun, Şenol Güneş Stadyumunu yaptık. 41 bin kişilik. Bir stadyum. Oraya nerden geldik. Hüseyin Avni Aker’den geldik. Şimdi Hüseyin Avni Aker’i ne yapacağız? Millet Bahçesi yapacağız. Orada artık anneler, babalar, yavrular o hazırladığımız projeyle o bahçede rahatlıkla eğlenecekler gezecekler. Ve niçin yani, Amerika’da İngiltere’de bu denli büyük bahçeler varda bizde olmasın. Hep beton yığınları mı olacak? Bu tür yerlerimiz de olacak. Proje hazır, süratle onu tamamlayacağız. Ondan sonra anneler babalar çocuklar buralarda gezip eğlenecekler.  

ŞEHİR HASTANESİ ADIMINI ATIYORUZ

Şehir hastanesinin adımını atıyoruz. Hastaneler, okullar bunlarla yoğun şekilde çalışmalarımız sürüyor.  Sağlıkta eğitimde bugüne kadar attığımız dev adımlarla bundan sonra da yolculuğumuz devam edecek.  İnşallah bölünmüş yollarla beraber, çok daha ideal olan inşallah yollarımızı bir birine bağlayarak bu yolculuğu devam ettireceğiz.  Adalet, emniyet, enerji, tarım bütün bunlar bizim bu atacağımız adımın önemli ayakları. Bütün bu adımlarda biz bir şey söyledik.  Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik.  Şimdi birileri ortalığı karıştırıyor.  

YAPTIRIMLAR BAŞLAYACAKMIŞ

Neymiş, “bizi dövize mahkum edeceklermiş” Kur, faiz.. Neymiş Çarşamba günü Saat 18:00’a kadar Papaz’ı bırakın. Bırakmadığınız takdirde yaptırımlar başlayacakmış. İçişleri Bakanımızı, Adalet Bakanımızı yaptırımlara mahkum edeceklermiş..  Ne oldu, bizde kalktık anında ABD’nin içişleri ve Adalet Bakanına aynı yaptırımı kelimesi kelimesine...  Şimdi yeni bir şey çıkardılar. Demir Çelik’te bize yaptırım. ABD Bak, Dünya Ticaret Örgütü diye örgüt var. Bu örgütün kuralları içinde senin kuralsızlığın yok. Biz uluslararası kurallara göre hareket ederiz. Hukuk tanımama gibi anlayış Türkiye’de yoktur.

 BU ORTAKLIĞI NEDEN BOZUYORSUNUZ?

NATO’da beraber hareket etmiyor muyuz? Stratejik ortak değil miyiz? Ne oldu size bu ortaklığı neden bozuyorsunuz.  Senin adamın suçluysa, senin adamın eğer terör örgütleri ile ilişkisi varsa bu ülkenin de yargı sistemi var, hukuk sistemi var gereği neyse onu yapar.  Siz benim Halk Bankası Genel Müdür muavinimi hiç bir suçu yokken tutuklayacaksın, siz kalkıp, Halk Bankamıza hiç bir ilgisi alakası yokken yaptırım uygulayacaksın, Türkiye’den de kalkıp buradan farklı şeyler isteyeceksin. Biz burada bir mütekabiliyet anlayışı ile hareket etmiyoruz. Suç işleyen bedelini ödeyecek.. Olay budur...  Hiç bir zaman münasebetlerimizi kötülemekten yana değiliz. Fakat dışarda bunlar, içerde de FETÖ’cüler var.  Kalkıp akıl veriyor. O aklı kendine sakla. Bir girdin, mağlup oldun, iki girdin mağlup oldun, üç girdin, dört mağlup, beş mağlup, altı mağlup, yedi mağlup, kesiz mağlup mağlupta mağlup. Şimdi kongreye gitmiyorum diyorsun. İster git ister gitme bizim derdimiz değil. Senin demokrasi anlayışın bu.  ayın 18’inde bizim kongremiz var. 4. Kadın kolları Kongresi yaptık. Zaten bunlarda Kadın Kongresi yok. 12 bin kişilik Ankara Spor Salonu tıklım tıklım doluydu. Önümüzdeki Cumartesi Genel Merkezimizin kongresini yapacağız. Orada onlara güzel bir demokrasi dersi vermek isteriz.