Değerli dava arkadaşlarım; kuruluşundan bugüne kadar Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliğinde inandığımız değerler etrafında milletimizin bizlere çizdiği istikamette bu kutlu yolda yürüyüşümüze devam ediyoruz.
 
Cumhurbaşkanımız kongre mesajında ak partinin kuruluş sürecini çok veciz ifadelerle dile getirmiştir.Bu partinin mayasını milletin attığını, hamurunu milletin yoğurduğunu, kumaşını millettin dokuduğu ifade etmiştir .
 
Bu sözlerden hareket edecek olursak esasında fotoğrafı yani geldiğimiz süreci çok daha sağlıklı okuruz.
 
Değerli dava arkadaşlarım;
 
Milletin attığı maya tutmuştur
 
Biz şu anda bu ülkenin bu milletin en köklü sorunlarını çözebilmiş, enleri ve ilkleri başarmış,  yapılamaz denilenleri yapmış ve başarmış isek bu ülkede iktidar olabilirsiniz ama muktedir olamazsınız diyenlere inat tüm engelleri aşmış, bu ülkede belirli odakların direncine rağmen ötekileştirilmiş insanların siyasetin merkezine taşımız, başörtüsü sorununu çözmüş katsayı engelini kaldırmış, muhtar bile olamaz denilen imam hatipli bir kişi cumhurbaşkanı yapabilmiş isek o maya tuttu demektir.
 
Yine bizler bu dünyada yaşanan haksızlıklar karşısında aykırı bir ses oluyorsak suskun dünya karşısında sesimiz gür ve  hür bir biçimde çıkıyorsak Bosna’da, Kudüs’te, Şam’da, Arakan’da, Irak’ta, Somali ‘de yaşanan zulümlere sesimiz hep birlikte yükseltebiliyorsak biz o kuruluş aşamasında dokunan kumaşın aynı parçalarıyız demektir.
 
Kumaş sağlam arkadaşlar
 
 
Bugün Ayasofya’nın açılması karşısında duygulanarak tüylerimiz diken diken oluyorsa,  kadre uğrayan milletler için birleşmiş milletler kürsüsünden dünya beşten büyüktür diye haykırıyorsak, one munit diyen bir liderin arkasında yürümeyi bir vazife ve sorumluluk olarak görüyorsak aynı mahallenin çocuklarıyız. Aynı istikametteyiz
 
Sıratı mustekimdeyiz. Büyük hedeflerin peşindeyiz.
 
Bugün çıkartmaya değer doğalgaz rezervlerimizi keşfettiğimiz de göğsümüz kabarıyorsa, kendi ürettiğimiz yerli ve milli silahlarımız ile gurur duyuyorsak, yerli otomobil için bir tarih verebiliyorsak, duble yollarla hızlı tren ağlarıyla yurdun her bir tarafına ulaşmışsak yaşlıyı engelliyi unutmamış hastasını hastanede rehin bırakmamış herbir vatandaşını sosyal güvence sistemi içerisine dahil etmiş isek biz milletimizin çizdiği istikametten ayrılmamışız demektir.
 
İşte Ak Parti, bunun için girmiş olduğu her seçimden zaferle çıkmaktadır.
 
İşte Ak Parti, milletin bu teveccühü ve desteği karşısında dik durmakta vesayet organlarına papuç bırakmamaktadır.
 
İşte bu nedenlerle aynı aşk, aynı heyecanla ve inandığımız yolda liderimiz arkasında yürümeye devam edeceğiz.
 
İşte bunun için biraz daha yol almak için Yomra ilçemizde 7. Olağan kongremizi gerçekleştiriyoruz.
 
Bir siyasi partinin sorunsuz sıkıntısız kesintisiz iktidarda kalarak yedi kez kongre gerçekleştirebilmiş olması bir iftihar tablosudur.
 
Değerli dava arkadaşlarım;
 
Partimizin kuruluşundan bugüne kadar emeği olan her bir arkadaşımızı unutmuyoruz onlara  teşekkür ediyoruz. Ahirete irtihal eden dava arkadaşlarımız rahmet ve minnetle anıyoruz. İnşallah bundan sonra da bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız hep birlikte Yomra  hep birlikte Türkiye olarak yolumuza devam edeceğiz. 
Trabzon Demir yolu açıklaması: 
Trabzon Demir yolu projesi önceki dönem başbakanımız Binali YILDIRIM ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından şehrimize söz verilmiş ve birçok aşama geçirmiştir.
2011 yılında milletvekillerimizin ve Gümüşhane milletvekillerimizin de katkıları ile güzergâhla ilgili alan proje çalışmaları yapıldı. 1/50 binlik haritalar çıkarıldı ve 2014’de tamamlanmış ve devlet demir yollarına teslim edilmişti. 2018 yılında milletvekillerimizin büyük çabası ile Trabzon Erzincan demir yolu adıyla buranın etüt projesi ihale edildi. İhale sonucunda bakanlıkla sözleşme imzalandı ve yüklenici firmaya iş teslim edildi. Proje çalışmaları devam etmektedir.
 
Geçtiğimiz hafta Ulaştırma ve Altyapı bakanımız Adil Karaismailoğlu ile görüştük. Bakanlık bürokratlarıyla da görüştük. Trabzon Erzincan Demir yolu ne rafa kalkmıştır ne de araftadır. Trabzon Erzincan Demir yolu proje çalışmaları son sürat devam etmektedir. İnşallah demir yolu şehrimize kazandırmakla beraber bölgemizin önemli ve stratejik noktalarını da demir yolu ile birleştireceğiz.