AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Cumhuriyetin ilanının 97. Yıl dönümü münasebeti ile yayınladığı mesajında Türkiye’nin eski Türkiye olmadığına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’la birlikte Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada yepyeni bir dönemi başlattığına vurgu yapan CORA, “Kimin ne dediğine ne yaptığına bakmadan liderimiz Recep Tayyip ERDOĞAN’la birlikte inandığımız yolda, inandığımız değerler etrafında Büyük ve Güçlü TÜRKİYE’nin yürüyüşüne kararlı adımlarla devam ediyoruz. Hayalini kurduğumuz huzurlu ve müreffeh geleceğe çok daha büyük umutlarla yürüyoruz.” dedi.
 
CORA mesajında şunları söyledi:
“Bugün Milli iradenin yeşermeye başladığı Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yıl dönümünü idrak etmekteyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletiyle birlikte çıktığı bu yolda “Egemenlik Milletindir!” sloganıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetimini milletin sinesine teslim etmiştir. Cumhuriyetin ilanı, Milletimizin ‘sahibi olduğu coğrafyadaki’ bin yıllık asil duruşunun yeni bir tezahürüdür.
 
Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlandığımız bir dönemde bir yandan da 2023 hedeflerimize ulaşma kararlılığı içinde yolumuza devam ediyoruz. 1923 yılında olduğu gibi kimin ne dediğine ne yaptığına bakmadan liderimiz Recep Tayyip ERDOĞAN’la birlikte inandığımız yolda, inandığımız değerler etrafında Büyük ve Güçlü TÜRKİYE’nin yürüyüşünü milletimizle birlikte sürdürüyoruz.
 
Türlü türlü oyunlarla bizlerin bu kutlu yürüyüşünü durdurmak isteyenler olsa da Türkiye eski Türkiye değil. 20 yıl öncesine göre her bakımdan çok daha güçlü, dirayetli ve de inançlıyız. Son olarak 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında, milli iradeyi sekteye uğratmak isteyenlere milletimizle birlikte gerekli cevabı verdik ve vesayet odaklarını tarihin tozlu sayfalarına kaldırdık. Hayalini kurduğumuz huzurlu ve müreffeh geleceğe çok daha büyük umutlarla yürüyoruz.
 
Bu duygu ve düşünceler ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anarken, fedakâr gazilerimize şükranlarımı sunuyor, Cumhuriyetimizin 97. yıl dönümünü kutluyorum.”