Başkan Çimen, gazeteciliğin kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir meslek olduğunu belirtti. 


Basının demokrasinin vazgeçilmez gereklerinden olduğunu kaydeden Başkan Çimen, “Gazetecilik mesleğinin haber verme, denetim, eleştiri, eğitim, eğlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri vardır. Gazetecilik, her koşulda gerektirdiği dinamizm ve fedakarlığıyla icrası zor, ülkenin vicdanı olma vasfını elinde bulunduran nadide mesleklerden birisidir. Basın mensuplarımızın, her konuda yapıcı, toplumu doğru bilgilendirme amaçlı olarak, sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerine ve başarılı olacaklarına inanıyorum. Bütün basın emekçilerimizin 10 Ocak Gazeteciler Günü kutlu olsun. Bu önemli gün vesilesiyle bütün basın çalışanlarına huzurlu, mutlu ve başarılı bir meslek hayatı diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.


Başkan Çimen, 10 Ocak’ın ayrıca İdareciler Günü de olduğunu hatırlatarak, “10 Ocak günü aynı zamanda İdareciler Günüdür. Bu vesile ile ülkemizin her köşesinde fedakarca görev yapan başta mülki idare amirleri olmak üzere tüm idarecilerimizin 10 Ocak İdareciler Gününü kutlarım” ifadelerine yer verdi.