CHP’li Pekşen 4 Milletvekili Çıkarazsak Başarısız Oluruz

CHP’li Pekşen: Dört milletvekili çıkaramazsak bu başarısızlıktır.
CHP’li Pekşen: “Trabzon’da yeni bir başarı hikayesi yazacağız. Dört milletvekili çıkaracağız ve yeniden Trabzon’u ayağa kaldıracağız.”
 
 
 
 
 
CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, Trabzon İl Başkanlığı tarafından 24 Haziran erken seçimlerde uygulanacak seçim politikalarını tartışmak amacıyla düzenlenen Trabzon Danışma Kurulu Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.
Trabzon Milletvekili olmaktan gurur duyduğunu ve bu görevi layıkıyla yerine getirdiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Pekşen, “24 Haziran’da hayati bir seçim var. Bu seçimlerde Trabzon’da milletvekili dağılımı en az 3-3 olur. Ama 4-2 olursa yani ittifak bloğu dört milletvekili çıkarırsa bunu başarı saymam çünkü bunu zaten bekliyorum. Bu hepimizin beklemesi gereken bir sonuçtur.” dedi.
Parti üyelerinin seçim çalışmalarına katılımın önemini vurgulayan Pekşen şunları söyledi;
Kısa sürede çok iş başardık
Trabzon İl örgütüyle guru duyuyorum. Milletvekili olduğum iki buçuk yıl içerisinde seçimler, referandum, darbe girişimi, Adalet Yürüyüşü yaşadık. Trabzon bayrağını Trabzon’a yakışır şekilde taşıdım. Bu bayrağı taşırken hangi kentin ve kimlerin bayrağını taşıdığımı bir an olsun aklımdan çıkarmadım. Bu bayrağın hakkını vermeye çalıştım. Verdiğim sözleri yerine getirmek için çok çalıştım. Bunda da başarılı olduğuma inanıyorum. Hiçbir listede olmadan, tüm Türkiye’nin desteği ile Parti Meclisine seçilmekten gurur duyuyorum. Cumhurbaşkanlığı gündeme geldiğinde bu makama layık görülenler arasında bir Trabzonlu olarak benim de adımın yer alması hayatım boyunca yaşadığım en büyük gururlardan birisidir. Bu mücadelede hep yanımda olan, destek veren İl Örgütümüzü de teşekkür ederim.
Siyasi mücadelemiz karşılığını alıyor
İki buçuk yıl önce Trabzon’da milletvekili seçildiğimde bana bazı insanlar selam vermiyordu. Ama şimdi beni tanımayan, CHP’ye hiç oy vermemiş insanlar siyasi mücadelenin karşılığını veriyorlar. Bu şehrin caddelerinde yürürken beni tanımayan insanlar bana selam veriyor. Hangi partiden olursa olsun verilen mücadele taktir ediliyor. Ben Trabzon’dan ödülümü aldım. Beni gören insanların yanıma gelip yaptıklarımdan dolayı teşekkür etmesi, siyaseten ve insani olarak yaptıklarımızın doğru olduğunu, toplumda karşılığı olduğunu ortaya koymaktadır.
 
Bilgiye dayanan siyaset anlayışını getirdik
İki buçuk yıl içerisinde toplumda çok büyük karşılık bulan bir siyaset biçimini ortaya koyduk. Bilgiye dayanan, çözüm üreten bir siyaset anlayışıyla siyaset yaptık. Bunda da başarılı olduk. Gerek Trabzon’da gerekse Türkiye’de birçok sorunu ortaya koyarak çözüme kavuşturulması için emek harcadık ve başarılı olduk.
Trabzon’un sorunlarına el attık
Karakaya içme suyu sorununu gündeme getirdik ve bu projenin hayata geçmesini sağladık. Böylece 36 mahalle içme suyuna kavuştu. Fındık konusu bize taşındığında biz de Türkiye’nin gündemine taşıdık bu konuyu. Fındık 5 TL’den alınırken mücadelemiz sonucunda 10.5 TL’ye çıktı alım fiyatı. CHP fındık üreticisine derman oldu. El atıp yanıldığımız, yarım bıraktığımız hiçbir konu yoktur. Çamburnu, Beşikdüzü – İskenderli yolu, Uzungöl’ün betonlaşması, 18. Madde mağdurları, bütün bunları Türkiye’nin gündemine getirdik.
Asıl çıta koyacağımız yer yerel yönetimler
Örgütümüzün esas hedef koyması gereken yer yerel yönetimlerdir. Yerel yönetimlerde 18-0 kazanmazsak bu benim siyasi hayatımdaki en büyük başarısızlıktır. Eğer geleceği planlıyorsak gelecekte de biz olacağız. Gelecek nesillere büyük bir iddia koymalıyız. Bu iddia, bu kenti 21. yüz yılın insanlık tarihini yazacak bir kent haline getirmektir.
Sahayı AKP’ye dar edeceğiz
Biz CHP olarak halkı aldatmadık, yalan söylemdik, hayal peşinde koşmadık. Net somut, elle tutulur iddiaları ortaya koyduk ve sonuç aldık, almaya da devam ediyoruz. Şimdi sahada düşünmesi gereken onlar. Sahayı onlara dar edecek olan biziz. Çünkü biz bu siyaseti olması gereken bilgi birikimiyle yaptık. Bundan sonraki günlerde daha zinde ve dinamik olacağımızı ve tam saha pres yapacağımızı biliyorum.
Trabzon’ u ayağa kaldırmak için hazırız
Milletvekili aday adayı olan bütün arkadaşlarım çok birikimli, çok donanımlı. Örgütümüz de hazır. İl Başkanımız, İlçe Başkanlarımız ve yöneticilerimiz hepimiz hazırız. Tarlada izi olanın harmanda sözü olur. Şimdi hep birlikte bu harmanda izimiz olacak ve Trabzon’un yeniden bu ülkede geleceğe dair sözü olacak. Bu başarı hikayesini beraber yazdık ve şimdi bu hikayenin mutlu sonunu da hep birlikte biz yazacağız.