CHP Trabzon’da Adaylarını Tanıttı 
Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 
 24 Haziran kısa bir süre kala siyasi partiler çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. CHP Trabzon il Teşkilatı bugün düzenlediği toplantıyla Trabzon milletvekili adaylarını tanıttı. CHP Trabzon Parti Binasında düzenlenen toplantıya CHP Trabzon il Başkanı Güzide Uzun, CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, CHP Trabzon Milletvekili Adayları,  CHP Trabzon ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. 

Toplantıda konuşan CHP Trabzon il Başkanı Güzide Uzun “Millet ittifakı bu uğurda mutlaka gereğini yapacaktır. buna inancımız tamdır. Kadınlarımız ve gençlerimizin öncülüğünde cumhuriyetimiz yeniden canlanacaktır. Bildiğiniz gibi seçim bildirgemizde 5 temel soru bildirgemizin ana eksenini oluşturmaktadır. Ancak bu aldığımız yaralar CHP iktidarında takdir ettiğiniz gibi yeniden tedavi ettiricektir. Bu gidişe 24 Haziran’da dur diyecek olan bizleriz. Biz bunun provasını referandumda yapmıştık.  Yurtta barış için hukuk  devleti ve adalet için onulu bir şekilde yürüyüşümüze devam edeceğiz. Tek adam rejimine tamam deme zamanı. Türkiye’yi cebini dolduranlarla kurtarma, işsizliği önleme zamanıdır, ekonomiyi kurtarma zamanıdır. Vicdan ve dina arasındaki koparılan bağı örme zamanıdır, haklının başının sürekli eğik tutulduğu  zamana dur deme zamanıdır. Trabzon’da Türkiye’ye sesleniyoruz. Tarımı turizmi hayvancılığı bitirilmiş, doğası bitirilmiş, kadim kentimizi ülkemize örnek gösterme zamanıdır. Baltasını eline alan muktedirin, baltasını yok etme zamanıdır. Çocukların, kadınların yatağa aç girme durumuna bırakmasına dur deme zamanıdır. Kardeşçe yaşama zamanı budur.”

ULU ÖNDERİN GENÇLİĞİ

CHP Trabzon 6’ncı sıra Milletvekili adayı Mertcan Fero “ Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe buyurduğu görevi görevimi yapacağıma inanıyorum, CUmhuriyetin bahşettiği gençlik olacağıma söz veriyorum.

AĞIR BEDELLER ÖDEDİK

CHP Trabzon 5’inci sıra milletvekili adayı İsmail Kaynar “Hepimiz ağır bedeller ödedik. 2002  yılında AK Parti iktidara geldiğinde limanlar bizim, ordumuz vardı, üniversitemiz var. Şimdi ordumuz yok limanlarımız satılmış. Biz CHP olarak insanları aydınlığa çıkarmaya geliyoruz. Ne ezen ne ezilen özgürce yaşayan bir düzen istiyoruz. Ben size hepimize inanıyorum”

KADINLAR İÇİN BURADAYIM

 CHP Trabzon 4’üncü sıra milletvekili adayı Nihan Kurtoğlu “Ben kadınlar için buradayım, AK Parti Genel Başkanı kadınların nasıl giyeceğine, kaç çocuk yapacağına karışıyor. Ben bunun için buradayım. Sizlere güveniyorum. “

VEHBİ KOÇ’A TEPKİ

CHP Trabzon 3’üncü sıra milletvekili adayı Hikmet Nuri Aydın geçtiğimiz gün AK Parti Trabzon 5’inci sıra milletvekili adayı Vehbi Koç’un ifadelerini hedef alıp “Senelerin mücadelesi sonucu ya seçileceğiz ya seçilmeyeceğiz. CHP’den milletvekili seçilenler bunun kıymetini bilmek zorundadır. CHP’de bir gün milletvekili yapmak onun için onurdur. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu durumu anlatmayacağım onları hepimiz biliyoruz. Adamı profesör yapmışlar ismi Ahmet soyadı Maranki 24 Haziran’da kaybederse, belgrad ormanına gömdüklerimizi çıkaracağız diyor, iç savaş çıkaracağız diyor. Bugün ADD hakkında soruşturma açıldı. Gazamız mübarek oldu. Atatürk’ü savunanlara soruşturma açıyorlar. 3 gün önce burada kendini bilmez bir vekil adayı bütün partilere düşman dedi. AK Parti’nin 5’inci sırasındaki adayı.Eli keleşli teröristleri Habur’dan sokarak düşmana en iyi cephaneyi siz vermediniz mi? Düşmana sadece cephane değil topraklarımızıda siz vermediniz mi? Ülkemizi milletimizi bölerek iç savaş kışkırtıcılığı yapan siz değil misiniz. Türkiye’nin kurtarıcısı olan CHP’de hiç değil. AK Parti’de olanlarda bizimdir, onları düşman görmeyiz. Bizi düşman görenleri kınarız.” ifadelerini kullandı.

DÜŞMANI DEĞİL RAKİBİDİR

CHP Trabzon 2’nci sıra milletvekili adayı  “Siyasi partiler birbirinin düşmanı değil rakibidir. Seçimler savaş değildir. Kamuoyu vicdanı tecelli edecek. Özgür bir şekilde tercihini yapma imkanı bulabilirse. Seçimi savaş görenlerin kamu malını ganimet görmeside doğru olur. Bugün partilerimizi, ideolojilerimizi bir kenara koyarak önce ülke önce millet demek zorundayız. Hayırlı bir sonuca vesile olacaktır. Kutuplaşmanın istismarın bu kadar zirve yaptığı bir dönem hatırlamıyorum. Özellik KHK mağdurları, özgürlükleri kısıtlananlar hepsi millet ittifakının zaferini bekliyor. Başta çay fındık tütün olamak üzere tarım bitirilmiş, üretim yetine finans sektörüne önem verilmiş, dış politikada savrtulmaların yaşandığı omurgalı bir dış politikamızın olmadığını görmekteyiz. Dün neredeydik bugün neredeyiz yarın nerede olacağız? Adalete güven yüzde 70’lere vuran oranlarda güvensizlik ortada. Aile yapısı oluşturulmaya çalışıyor… Milli ahlaki ve manevi değerlerimizin içi boşaltılmaktadır. Halbuki bu değerler, kutsal değerler, milli değerlerdir. Siyasete alet edilmemesi nedenlerdir. Ekonomimizin ne hale geldiğini doların ulaştığı noktadan görüyoruz. Türk parası değer kaybediyor. Adam 15’nci kattan düşüyor, ben düşüyorum değilde binalar nasıl yükseliyor demek gibi bir şey.Bilsinlerki 6’sının tamamına talibimiz.”

BU MİLLETİN GELECEĞİNİ KURTARACAĞIZ

CHP Trabzon 1’nci sıra milletvekili adayı Ahmet Kaya “Bu örgütün içerisinden yetişmiş biri olarak bu benim için inanılmaz bir mutluluk. Bana destek veren bütün örgütümüze teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemizin sorunlarını biliyoruz. Milletimiz buna çzöümler üretmemizi bekliyor. Bu bilinçlere seçimlere hazırlanıyoruz. 24 haziran’da Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı yapacağız, CHP’yide iktidar yapacağız. Ben sizlere güveniyorum. Sizlerinde bize güvendiğinizi biliyorum.  Yıllardır iktidar olmamış CHP ilk defa iktidar olmaya bu kadar yakın. Ben adımın Ahmet olduğu kadar buna inanıyorum. İlk defa uzun bir aradan sonra umudun korkuyu yendiğini görüyorum. Vereceğimiz her bir oy çok çok önemli, vereceğiniz oyla saray düzenini kurtaracağız, yada bu milletin geleceğini kurtaracağız. Yaşımız her ne olursa olsun, Atatürk’ün “Ey Türk Gençliğinin “ gençleriyiz biz.”

HALUK PEKŞEN PATİLİLERE VEDA ETTİ; BANA İNANDIĞINIZDAN ÇOK İNANIN

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen “Bir ay önce buraya geldiğimde siyasi belirleme yapmıştım. CHP’nin Trabzon’da 3 milletvekili kazanacağını, bunun yeterli olamayacağını söylemiştim. Bu güçlü inancı yaşıyor ve paylaşıyorum. CHP’nin bütün üyeleri ile çalışacağız. Yaklaşık 2 buçuk yılı aşkın bir süre CHP adına temsil etmeye beni gördünüz. Teşekkür ediyorum. Sizlere söz vermiştim, asla Trabzonlu olarak sizi mahçup etmeyeceğim demiştim iki buçuk yıl geçti, hayatta her şey olabilir sizden bir tek istihdamın var, bana inandığınızdan daha fazla burada oturan arkadaşlarımıza güvenmenizi istiyorum. Ben bir gerçeğin altını çizdim. İddiaları varsa iddialarından vazgeçmiyorlar. Bundan sonra PM olarak devam edeceğim. Yapamadıklarım varsa onlarla ilgili eksiklerimizi devam edeceğim.