CHP TRABZON TEŞKİLATI SAVAŞI KAZANDI KENDİ KADERİNİ KENDİ OYLUYOR CHP'DE ÇARŞAF LİSTE İLE OY KULLANILACAK

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com
 
CHP Trabzon Teşkilatı İlçeler dahil  Her ilçe Kendi sandığını kendi ilçesind eKurdu.Bugün yapılacak ön seçimde bütün aday adaylarının isim ve soy isimlerinin yazılı olduğu çarşaf liste ile oy kullanılacak. Üyeler, oy pusulasında adları yazılı olan aday adaylarının karşısına işaret koyarak tercihini belli edecek. İşaret sayısı; o seçim çevresinin ön seçimle belirleyeceği milletvekili adayı sayısından çok ve bu sayının yarısından az olamaz. Örneğin İstanbul 1. Bölge'den 26 milletvekili seçilecek. CHP Parti Meclisi kararı gereği 1, 3, 5, ve 77nci sıralar kontenjan adayına ayrıldı. Bu durumda üyeler geriye kalan 22 milletvekili adayını belirlemek için oy kullanacak. Oy verirken 11'den az 22'den fazla isime oy veremeyecek.11'den az, 22'den çok isime oy veren üyenin oyu geçersiz sayılacak. Bu durum İstanbul 1 ve 3. Bölgelerde ise en az 13, en fazla 26 aday adayına oy verme şeklince olacak. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ön seçime gireceği İzmir 2. Bölge 13 milletvekili çıkarıyor. CHP 3 sırayı kontenjana ayırdığı için üyeler 5'den az 10'dan fazla aday adayına oy veremeyecek.
 
PARTİ YÖNETİMİ SIRALAMAYI DEĞİŞTİREMİYOR
 
Hakim gözetiminde yapılana bu seçimde ön seçim sonuçları en çok oy alandan en aza doğru sıralanacak ve vekil adaylık sırası kontenjanlar dikkate alınarak yapılacak. Yani İstanbul'da ön seçim sıralaması 2, 4, 6, 8, 10, 11… şeklinde belirlenecek. CHP yönetiminin bu sırayı değiştirme yetkisi bulunmuyor.
 
Ön seçimde 1. bölgede oy kullanacak üyeler en az 7, en fazla 14 aday adayına, 2. bölgede ise üyeler en az 6 en fazla 12 aday adayına oy kullanabilecek.
 
Oy kullanımı, saat 17.00'ye kadar sürecek.

VOLKAN CANALİOĞLU'NUN DURUMU NE OLACAK? Sandıktan çıkacak sonuçları bu akşam açıklayacaklarının altını çizen Gök, Trabzon’da CHP’nin adaylarının bu akşam belirleneceğini ve Genel Merkezin de sandıktan çıkan adayları Yüksek Seçim kuruluna bildireceğini ifade etti.  Göky, kontenjan adayı olan CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun durumunun en olacağı sorusuna, “Biz akşam sonuçları aldıktan sonra burada açıklayacağız ve bu sonuçlara uyulacaktır. Sıralama ne olursa olsun genel merkez tarafından değiştirilmesi söz konusu değil. Sandığın iradesi neyse ona herkes uyacak.  Burada yaptığımız eğilim yoklamasında kontenjan uygulaması yok. Buradan çıkan herkes 1’den kaça kadar numarasını alacak ve Genel Merkez de bunu Yüksek Seçim Kuruluna bildirecek” dedi.  Kontenjan uygulaması nedeniyle istifa eden İl Başkanı Güzide Uzun ise, “Trabzon’da bir demokrasi şöleni yaşıyoruz. Bütün ilçelerimizde şuan da sandıklarımız kurulu. Hepsini gezeceğiz. Şahitiz hep birlikte. Türkiye’ye Trabzon bir örnektir. Hayırlı olsun diliyorum. Bütün adaylarımız şuan da eşit bir şekilde yarışıyor” ifadelerini kullandı.