CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Araklı İlçe Başkanı Mecit Solmaz, Gençlik Kolları Genel Saymanı Mustafa Erdi Çakır, önceki dönem il ve ilçe başkanları,  il ve ilçe yönetimleri, Belediye Meclis üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları ve partililerle birlikte gerçekleşen toplantı yaklaşık 6 saat sürdü.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman; “İkinci Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız, “Milli şef” İsmet İnönü’yü ebediyete intikalinin yıl dönümünde saygıyla ve rahmetle anıyoruz.” sözleriyle konuşmalarına başladı.

Oyman, “Zaman denen kavramın ne kadar kıymetli olduğunu iyice anlamamız gerekiyor. Daha dün gerçekleştirdiğimiz ilçe kongremizin ardından neredeyse iki yılı geride bırakacağız. Halen peşimizi bırakmayan Koronavirüs denilen illetle mücadele verdiğimiz iki yıl… Yakınlarımızı kaybettik, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyorum. Bu hastalıktan mümkün olan en kısa sürede kurtulmayı umut ediyoruz.” dedi.

ORTAHİSAR’I DÖRT KOLDAN SARMA HEVESİ İÇİNDEYİZ.

Salgın koşullarına rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Oyman, “Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar ilçe Başkanlığı olarak geçen bu sürede salgın koşullarına dikkat ederek faaliyetlerimize azami gayreti göstererek devam ettik, gayret göstermeye de devam edeceğiz. 86 mahallesi bulunan Ortahisar ilçemizin 71 mahallesinde temas kurduk; esnaf, muhtarlık ziyaretleri yanı sıra sivil toplum örgütleri, basın, diğer siyasi parti ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. İlçe Başkanlığımızın tüm bileşenleriyle Gerek belediye meclis üyelerimiz, gerek kadın ve gençlik kollarımızla birlikte elimizden, dilimizden, yüreğimizden ne geliyorsa uygulamaya devam ediyoruz. Tabiri caizse Ortahisar’ı dört koldan sarma hevesi içindeyiz” ifadelerine yer verdi.

BİZİM DE TEZİMİZ; AKP SEBEP…

Hükümetin oluşturduğu vahim sonuçları kimsenin inkar edemeyeceğini dile getiren Oyman, “Ağırlıklı şehrimizin gündemi olmak üzere ülkemizin genel gündemiyle ilgili birçok konuya değindik. Değindiğimiz bütün konuların kaynağı, sahada elde ettiğimiz vatandaşımızın birebir yaşadığı sorunlardan ve taleplerinden oluşan verilerdi. Bu sebeple mevcut hükümetin oluşturduğu vahim sonuçları kimse karşımıza çıkarak inkar edemez. En büyük sorun, sorunu kabul etmemekten başlıyor. Peki, sorun oluşturanlar aynı sorunu çözebilir mi? O halde bizim de tezimiz şudur; AKP sebep, bu gerginlik, bu belirsizlik, bu ayrımcılık sonuçtur.” ifadelerini kullandı.

BİR SÖZÜMÜZ VAR
Adaletsiz düzen içinde gerginliğin tavan yaptığına dikkat çeken Ortahisar İlçe Başkanı Oyman, “Esnafımızın, öğretmenimizin, işçimizin, emekçimizin, emeklimizin, kadınların, gençlerin ve üyelerimizin bu çaresiz koşullar altında yaşadığı sıkıntılarla dertlendik ve çözüm önerilerimizi ilgili kişi, kurum veya kuruluşlara aktardık. Bu bağlamda yazılı, görsel ve sosyal medyayı da maksimum seviyede kullanarak ortak yaşadığımız bu alanda dertlere de ortak olma anlayışı içerisinde olduk.

Önümüzde psikolojik olarak da zorlanan, mutsuzluğun sokaklarda gezdiği, eşitlik sağlanamayan adaletsiz düzen içinde gerginliğin tavan yaptığı büyük problem var. Bir sözümüz var; Bu vatanı, cumhuriyeti bizlere emanet eden, kurtuluş mücadelesi veren şanlı neslin torunları olarak yetkileri saraylardan alıp yeniden milletimize huzuruna vermek boynumuzun borcudur“ sözlerini paylaştı.

ORTAHİSAR’IN EN GÜÇLÜ SESİ, CUMHURİYET HALK PARTİSİ’DİR
Ortahisar’ın en güçlü sesinin CHP olduğunu ileri süren Oyman, “Bu yola başlarken “gönüllerimiz bir mücadelemiz bir” düşüncesiyle başladık, dönem içerisinde nüfusu 23 ilden büyük olan güzel Ortahisar ilçemiz içerisinde yaptığımız görev heyecanıyla “Cumhuriyet Halk Partisi, Ortahisar’a çok yakışacak” sloganıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. İşte memleketimizin sorunlarına karşı sesimizle, iletişim becerileri ve yaklaşımlarımızla daha net olarak ifade edebiliriz; Ortahisar’ın en güçlü sesi, Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”

“Yeni yılımızın sağlıklı, huzurlu, barış dolu ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olduğu bir yıl ümit ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

İL BAŞKANI ÖMER HACISALİHOĞLU: TÜKENEN BİR AKP VAR

Ortahisar İlçe Danışma Kurulunda konuşan İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu,“Bugün alanlara indiğimizde artık insanların isyanını duyuyoruz. Zor bir süreçten geçiyoruz. 20 yılın sonunda tükenen bir AKP var. Cumhuriyet’i bu bataklıktan kurtaracak parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bunu bizler yapacağız. Genel Başkanımızın da tabiriyle ilk seçimde halkımızın takdiriyle, Allah’ın izniyle iktidar olacağız. Çiftçilerimizin, işçilerimizin, emekçilerimizin emeklilerimizin sorunlarını dile getiren, sorunlara karşı çözüm üreten parti, gündemi belirleyen partiyiz. Başaracağız, Millet ittifakı ortaklarımızla bunu başaracağız.” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ AHMET KAYA: MİLLETİMİZİN BİZDEN BÜYÜK BEKLENTİSİ VAR
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya,“Milletimizin bizden çok büyük beklentisi var; özellikle gençlerimizin. 20 yıllık iktidar dönemindeyiz ama uzatmaları oynuyorlar. Biliyorsunuz yakın zamanda Bütçe toplantılarını sonlandırdık. Faize karşı olan hükümetin bütçesinde 240.4 milyar faiz ödeyeceğiz. Bunları anlatmamız lazım. Batmış bir ekonomi, ekonomiden dolayı bitmiş bir milletimiz var. Millet İttifakı çok önemli, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği için hep birlikte büyütmeliyiz.” dedi.

MİLLET İTTİFAKI OLARAK CUMHURBAŞKANLIĞINI ALACAĞIZ
Kaya konuşmalarını şöyle sürdürdü: “Emeklilere bayramda iki ikramiyenin verilmesi, asgari ücret konusu, asgari ücretten verginin kaldırılması vb. birçok adım için çalıştık şimdi de emeklilerimizle ilgili yeni çalışmalarımız var. İktidar kontrolünü kaybetmiştir, şatafat içinde yaşayanlar seçimden kaçacaklar. Bizler millet ittifakı olarak Cumhurbaşkanlığını da parlamentodaki çoğunluğu da alacağız…”

BELDE BELEDİYELERİN AÇILMASI İÇİN ÖNERGE VERDİM
Cumhuriyet Halk Partisi olarak Genel Merkezde Karadeniz Masası kurduklarını ifade eden Kaya; “Genel Merkezimizde bir Karadeniz Masası kurduk. İçerisinde 12 tane ilimiz yer alıyor, bu illerimizde özel çalışmalar yapacağız.

Ortahisar ilçemizde de Akoluk, Çukurçayır vb belde belediyelerimiz vardı. Büyükşehir yasasıyla birlikte kapanan belde belediyelerimiz var. Bu beldelerimiz ıssız, terk edilmiş yerlere dönüştü. Konuyla ilgili olarak bir önerge verdim. Belediyelerimizin tekrar açılması, köy okullarımızın yeniden açılması bu önergemizde var.” diyerek yakın zamandaki çalışmalarını paylaştı.  Yeni yılda sağlık ve huzur dileyen Kaya, “Trabzonspor’umuzun da şampiyon olduğu bir yıl olacağına inanıyorum” sözlerini ekledi.

İlçe Başkanı, İl Başkanı ve Milletvekili konuşmaları ardından üyelerin söz almasıyla birlikte danışma kurulu toplantısı sona erdi. Ortak çıkan sonuç olarak ise “Geliyor Gelmekte Olan” ifadesi oldu.