Erdoğdu Mahallesi’ndeki bir çay ocağında gerçekleştirilen sohbet toplantısında Başkan Adayı Akyüz’e Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi adayı ve Ortahisar Belediye Meclisi üyesi Davut Çakıroğlu ve belediye meclis üyesi adayları eşlik etti.  Belediye Başkan Adayı Akyüz, burada mevcut belediyelerin Trabzon’a hiçbir şey kazandırmadığını söyleyen vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. 
Tanzim satış merkezleri ile ilgili vatandaştan gelen sorulara cevap veren Belediye Başkan Adayı M. Salih Akyüz, “Trabzon’da Meydan’a tanzim satış yeri kurmuşlar. İnsanları burada meyve sebze kuyruklarında rencide ediyorlar. Sen devletsen, ortadaki mafya tipi rantçı, komisyoncuları tespit edeceksin. “Ben bu işin tamamına el koyuyorum” dersin ve marketlere, bakkallara “Malı gerçek değerinde benden alacaksın ve vatandaşa ulaştıracaksın” dersin. Bakkal da artık pahalı satamaz, market de. Sen devlet değil misin, önlemini neden alamıyorsun? Neden; çünkü bu durum işine geliyor. Kimin parasıyla yapıyorsun tanzim satışlarını yine senden-benden çıkan parayla. Ayrıca tanzim satışları insanları ayrıştırıyor. Bir kavga ortamı yaratıyor. Devletin görevi bu mu? Devlet vatandaşını korur, yalandan kendisine cephe yaratmaz” diye konuştu.  
VATANDAŞ TRABZON’UN HALİNİ GÖRÜYOR
Trabzon’un her anlamda geriye gittiğine işaret eden Başkan Adayı Salih Akyüz, “Trabzonlu artık Trabzon’da yaşamak istemiyor. Her anlamda geriye giden bir şehir haline geldik. Şu şehrin haline bir bakın. Vatandaş trafiği görüyor, ticaretin bittiğini görüyor, denizimizin bizden koparıldığını görüyor, tarihi zenginliklerinin üstünün kapatıldığını görüyor, imar yapısının ne kadar bozulduğunu görüyor, mahallelere bir çivi dahi çakılmadığını görüyor. Boş vaatlerle bizleri oyaladıklarını artık vatandaşımız görüyor. Bizi yöneten arkadaşlarımızın şöyle bir taktiği var önce büyük sorunlar yaratıyorlar, sonra karşılığı olmayan bize hiçbir faydası olmayan büyük çözümler peşinde koşuyorlar. Sen benim 100 yıllık kültürümü neden söküp atıyorsun” dedi. 
MAHALLELERE HİZMET GETİRECEĞİZ
Trabzon’un nüfus yoğunluğunun fazla olduğu mahallelere hiçbir çivi çakılmadığını ifade eden Başkan Adayı Salih Akyüz, “10 yıldır mahallere bir şey yapıldı mı? Erdoğdu Mahallesi’nde spor sahası yok, hastane yok, itfaiye yok. 1, 2, 3 Nolu Erdoğdu’ya kapalı spor salonu yapılması lazım. 40 bin nüfusta 20 bin genç vardır.  İhtiyaçlarımızı mahallelerde gideremediğimiz için yollara dökülüp trafik yaratıyoruz. Nüfusu yoğun mahallelerimizle ilgili projelerimiz var.  Spor salonları, semt sahaları, skate parklar, çocuklar için yaratıcı argümanların bulunduğu oyun alanları yapacağız.  Biz diyoruz ki; bu şehrin bir iklimi, bir coğrafyası, bir hikâyesi var, bu şehrin bir zenginliği var. Cenevizliler, İtalyanlar, Fransızlar bu şehirden ticaret yapmış. Bu şehrin özelliği şu; kültürü, mimarisi, tarihi turizm çekiyor. Bu şehrin kendi kaynaklarına yatırım yapacağız. Kendi sokaklarımıza, mahallelerimize yatırım yapacağız. Önce kendimizin seveceği mahalleler yapacağız” dedi.