ORTAHİSAR MARKALAŞACAK 


Adına yakışır şekilde tüm dünyanın tanıyacağı Trabzon şehri için çalışacaklarını belirten Başkan Adayı Akyüz, “Önceliğimiz insanımız, mahallelerimiz ve şehrimiz olacak. Yapacağımız yatırımlarla, Trabzon’umuzun tarihi eserlerini, estetik sokaklarını, kaldırımlarını, aydınlık meydanlarını, kültürünü, sanatını hak ettiği şekliyle ortaya çıkaracağız. Turizminin ve ticaretinin hızla yükseleceği DÜNYA KENTİ TRABZON'U hep birlikte kuracağız” dedi. 


Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar M. Saliha Akyüz, “Adaletli olacağız, eşit hizmet anlayışı ile Ortahisar’ı halkımızla birlikte yöneteceğiz. Partili, partisiz, hangi görüşten olursak olalım, birbirimizin gözüne bakıp, konuşmayı, dertleşmeyi başaracağız. Sorunlarımızın ortak olduğunu göreceğiz ve bu sorunları birlikte aşacağız” ifadelerini kullandı. 

ORTAHİSAR SOKAKLARI AÇIK AVM’DİR


Trabzon Meydanı’nı, Uzunsokak'ı, Kunduracılar Caddesi’ni, Maraş Caddesi’ni,  Zeytinlik Yokuşu’nu, Gazipaşa Mahallesi’ni ve ticaretin yapıldığı bütün sokakları ışıklandırmasından, kaldırım taşlarına kadar, estetik örtülerinden, trafiğine kadar yeniden planlayacaklarını belirten Başkan Adayı Akyüz, “Trabzon'umuzun merkez cadde ve sokakları tüm özellikleriyle açık, doğal bir AVM’dir. Yapacağımız yatırımlarla sokaklarımızı parlatacağız. Yerli ve yabancı turistlerin şehir merkezinde de vakit geçirmelerini sağlayarak şehir ekonomisini hareketlendireceğiz” dedi.  

KIRSAL ALAN PROJELERİ İLE TRABZON’UN DEĞERLERİ MARKALAŞACAK


Kırsal alan projeleri ile şehrin ekonomisine ve turizmine katkı sağlayacaklarını ifade eden Başkan Adayı Akyüz, “Trabzon’un markaları; tereyağını, fındığını, sütünü ve diğer ürünlerini kooperatifleşme sistemiyle markalaştıracağız. Halk Süt ile üreticiden ürününü biz alacağız, sağlıklı sütü çocuklarımıza, vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Ata tohumu projemiz ile doğal lezzetlerimizi geri kazanacağız. Üretici ile tüketici arasında köprü görevi göreceğiz. Fındık, bu bölgenin en değerli tarım ürünlerinden birisi. İtalyan tekelini kırarak neden dünyanın en tanınan çikolatalarından birini yapmayalım? Fındığın hak ettiği değere ulaşması için tanıtım ve pazarlamasının doğru yapılması gerekiyor. Fındığı işleyerek marka haline getirebiliriz, bu yolla fındık yağı, çikolata, fındık ezmesi vb. yan ürünler elde ederek ürün çeşitliliği yaratacağız. Fındıkkabuğunu da değerlendirerek farklı bir ekonomi yaratabiliriz. Ayrıca dönüm başı üretimleri arttıracak yenileme destekleri de sağlayacağız. Organik ürün tüketiminin yaygınlaştığı günümüzde, bu projelerimizin hayata geçmesi bölge turizmine de katkı sağlayacaktır. Bu projemizle en az 10 bin kişilik istihdam alanı yaratılacaktır” ifadelerini kullandı.  


İŞE YAŞAMSAL SORUNLARDAN BAŞLAYACAĞIZ 


Belediye Başkanı seçilmesi halinde şehrin öncelikli sorunlarına yönelik projelerin hemen hayata geçirileceğini ifade eden Başkan Adayı Akyüz, “Trafik ve yol, mahallelerin acil ihtiyaçları, sanayi sitelerimizin ihtiyaçları, üniversite öğrencilerimizin talepleri, yaşlılarımız, engellilerimiz için acil yapılması gereken düzenlemeler, üst geçitler, alt geçitler, şehir merkezindeki sokaklarımızda alt yapıdan kaynaklanan pis kokular, spor merkezlerinin hayata geçirilmesi, semt sahaları, skate parklar, sosyal yaşam alanları öncelikli olarak eğileceğimiz konular olacaktır. Mega projelerimiz; Akyazı Yaşam Alanı, Boztepe Şelale Projesi ile de şehrin çehresi değişecek” dedi.