HATALARIN TEKRARLANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ


Raylı sistemin bir an önce yatırım planına alınarak uygulamaya konulması gerektiğini vurgulayan Başkan Adayı Akyüz, “Yıllardır vaat edilen ve hala vaatlerde olan hafif raylı sistem projesinin yapılmasına biz öncülük edeceğiz. Mesela Samsun 5 yılda onlarca kilometre raylı sistem yaptı. Biz ise yerimizde saydık. Trabzon’a 30 milyar TL kaynak aktarılmasına rağmen bu şehri yönetenlerin nedense bu kadar önemli bir ulaşım aracı olan raylı sistem akıllarına gelmedi. İcraat için Sayın Cumhurbaşkanımızın mı Trabzon için proje üretmesini bekliyorlar. Biz ihtiyaçları biliyoruz, projelerimizi hayata geçirmemiz için halkımızın bize yetki vermesi yeterli” dedi. Ulaşım düzenlemelerinde birçok hata yapıldığına dikkat çeken Akyüz, “Yapılması planlanan akıllı kavşak, dalçık, üst geçit uygulamalarının, Reşadiye köprüsündeki (milyonlarca lira harcandı) gibi hataların tekrarlanmadığı, çözüm üreten uygulamalar olması için üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu. 


GÜNEY ÇEVRE YOLU VE KANUNİ BULVARI…


“Trabzon’a yeni yerleşim alanları kazandırmamız ve trafiği rahatlatmamız için Güney Çevre Yolu’nu bir an önce hayata geçirmemiz gerekiyor. Ayrıca sahilden Güney Çevre Yolu’na dik, doğal yapıya uyumlu bulvarlar planlamalıyız. Böylece hem güneyden gelen trafik ve ulaşım rahatlayacaktır, hem de güneydeki mahallelerimiz her anlamda gelişecektir. Kanuni Bulvarı’nın geçeceği güzergâhlarda ve kamulaştırmalarda birçok hata yapıldı. Kanuni Bulvarı’nda 18. Maddeden kaynaklanan adaletsizlikler de vatandaşımızın mağduriyetine neden olmuştur. Bu mağduriyetin de bir an önce ortadan kaldırılması gerekmektedir” 


ŞEHİR HASTANESİ YENİ SORUNLAR YARATACAKTIR


Şehir Hastanesi’nin Akyazı Dolgu Alanı’na yapılmasının mevcut trafik sorunlarına bir yenisini ekleyeceğini ifade eden Başkan Adayı Akyüz, “Akyazı Stadı’nda maç günleri trafik karmaşası  ortadayken aynı alan içine şehir hastanesinin yapılması bu karmaşayı çekilmez duruma getirecektir. Oysaki merkezde ve kolay ulaşılabilir olan Numune Hastanesi ve Fatih Hastanesi’ni elden geçirip, modern, donanımlı hastaneler yaparak, insanlarımızı kaliteli sağlık hizmetine ulaşmasını sağlamış oluruz. Kaşüstü Devlet Hastanesi’nde yapılan yanlış şehir hastanesinde tekrarlanmamalıdır” dedi. 


ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİNE YENİ DÜZENLEME ŞART


Şehir içi trafiğinde yeni düzenlemelerin şart olduğunu ifade eden Başkan Adayı Akyüz, “Merkezdeki dolmuş yoğunluğunun yarattığı trafik sorunu, özellikle valilik ve meydan parkı arasında oluşturulacak, elektrikli toplu taşıma (otobüs) araçları ile ring yaparak vatandaşımızı dolmuş noktalarına servis yapabilir. Böylece özellikle batı ve Erdoğdu hattından gelen dolmuşlar şehir merkezine girmeden rahatlıkla yolcusunu indirerek durağına dönebilir. Böylece merkezdeki trafik rahatlamış olacaktır. Bu durum Maraş Caddesi’nin de trafiğe kapatılarak insanlarımızın nefes alacağı, turizm şehrine yakışır görünümde, kent mobilyalarının kullanıldığı, yeşille iç içe bir cadde haline gelebilir. Gazipaşa Caddesi’nin çift yön olarak trafiğe açılması hem trafik akışını rahatlatacak hem de cadde üzerindeki esnafın ticaretini olumlu etkileyecektir. Bu cadde eski özelliğine yeniden kavuşacaktır. Vatandaşımızın şikayetçi olduğu TRAPARK’lar nedeniyle yol kenarına park edilen araçlar, şehir trafiğini olumsuz etkiliyor. Yol kenarlarını ve yine kamu kullanımına açık bazı bölgeleri belediyelerin gelir kapısı haline getirdiği TRAPARK’lar uygulamasını kaldıracağız ” dedi. 


ÇUKURÇAYIR'IN 3 KM'LİK YOLU YAPILAMADI


Çukurçayır’ın yol sorununun acilen giderilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Adayı Akyüz, “Trabzon’un yapılaşması ve nüfusu hızlı bir şekilde artan Çukurçayır bölgesinin de en önemli sorunu yol ve trafik sorunudur. Trabzon merkezine 3 km yakınlıktaki Çukurçayır'a 45 dakikada gidiliyor. İnsanlar dolmuş kuyruklarında saatlerce bekliyor. Yol sorunu acilen çözülmesi gerekir. Bizim bu yol için çalışmalarımız var” diye konuştu. 


MAHALLELERE YERİNDE HİZMET


Mahallelerdeki ihtiyaçların şehir merkezinde karşılanıyor olmasının trafik sorununa neden olduğunu belirten Akyüz, “Mahallelerimizde okul, küçük ölçekli sağlık merkezi, itfaiye, bankamatik, spor salonları, çocuklar için temalı oyun parkları, kreş, kütüphane, sosyal alanlar gibi ihtiyaçları gidereceğiz. Böylelikle şehir trafiğini bir nebze de olsun rahatlatmış olacağız” dedi.