CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar Mehmet Salih Akyüz eşi Selma Akyüz ile Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Kadir Şişginoğlu’nun 40. Sanat Yılına ithafen hazırladığı “Orta Asya’dan Anadolu’ya Güvercin Düşleri” adını verdiği 28. Kişisel Sergisinin açılışına katıldı.


KENT MÜZESİNE İHTİYAÇ VAR


Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergide konuşma yapan ünlü ressam Kadir Şişginoğlu; “Kırk yılımı akademik anlamda araştırmalarla ve sanatla geçirdim. Bizim ülkemizde bu yolculuğumuz çileli geçti” dedi. Trabzon’un kültür ve sanat anlamında zenginliklere sahip olmasına rağmen birçok eksiği olduğuna dikkat çeken Şişginoğlu; “Müze fakiri bir şehiriz. Trabzon ölçeğinde olmayan şehirlere gittiğimizde bunu daha iyi görüyoruz. Dışarıdan bir misafir geldiğinde Trabzon’un Kültür Mirasını ve Kent Kimliğini anlaması için görebileceği hiçbir şey yok. Elbirliğiyle Trabzon’u biz bu hale getirdik. Dileriz bundan sonra ki dönemde genç kuşaklar bu işin önemini anlayacaklardır” dedi.


SÖZ VERİYORUM


CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Akyüz de sergi açılışında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Kadir Hocamı uzun yıllardır tanıyorum. Akademik anlamda yetiştirdiği sanatçılarla, resim sergileriyle Trabzon Kültürüne ve Sanatına büyük katkı sağlamıştır. Kent duyarlılığı konusunda hassasiyeti çok yüksek olan hocamızın sanatla geçen kırk yılını kutluyorum ve başarılar diliyorum. Kentimizin müze ve fazlaca sanat galerilerine ihtiyacı var. Ben başkan adayı olarak söz veriyorum; “Trabzon sanatını ve sanatçısını hak ettiği yere taşıyacağız”.