İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atakan Aksoy, İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs ve belediye meclis üyesi adayları ile birlikte seçim çalışmalarına Çukurçayır’da devam eden Belediye Başkan Adayı Akyüz, mahallelerde yaptırdığı anket çalışmalarında çok önemli bir sorunla karşılaşmanın üzüntüsünü yaşadığını ifade etti. Trabzon’da uyuşturucu kullanımının boyutunun ürkütücü noktalara ulaştığını ifade eden Akyüz, “ Seçim çalışmalarımız kapsamında hangi mahallede ne gibi sorunlar ve ihtiyaçlar olduğunu öğrenmek için yaptırdığımız anketlerden uyuşturucu sorunu çıktı. Sorularımızın arasında olmadığı halde uyuşturucu kullanımında yaş ortalamasının da düşmesi gerçekten çok üzücü. Bu çocuklar bizim çocuklarımız değil mi? Nerede devlet, nerede valilik, nerede belediye, kendimizi de sorumlu tutalım; biz neredeyiz? İnanın birçok mahallede aileler akşam saatlerinde çocuklarını dışarıya çıkarmaya korkuyor. Yerel yöneticiler ve devlet yöneticileri artık bu konuyu gündemine almak zorunda. Kafeteryaları da ziyaret ediyorum, gençlerin yüzde 90’ı sigara içiyor. Aileler olarak, yöneticiler olarak bu çocuklara sahip çıkmamız lazım” dedi. 


18. Madde uygulamasından dolayı mağdur olduklarını ifade eden vatandaşlara seslenen Akyüz, “Planlama yaparken adalet sağlayacaksınız. Maalesef 18. madde bizim şehrimizde yanlış uygulandı. Belediyelerin arazilerin yüzde 40’ına kadarını bedelsiz alma hakkı var. Maksimum 40’ıdır bu. Dengeyi iyi kurarsın, bir takım kaynaklar oluşturursun.18. maddede vatandaşa verdiğinle aldığın arasında adaleti sağlarsın. Bir mağduriyet varsa gidermek zorundasın. Kar-zarar konusunda vatandaşı bilgilendirmek gerekirdi. Kentsel dönüşüm projesi başlatıyorsun, bitiremiyorsun.  Bitiremeyeceğin işe neden başlıyorsun. Kaynakları adaletsiz bir şekilde kullandılar, para bitti ne oldu, sonda kalan vatandaşlar mağdur oldu. Şimdi “kaynak yok” diyorlar. Bir işe başladıysan bitireceksin, kaynağı bulacaksın” ifadelerini kullandı.  


“Seçimi kazansak da kazanmasak da yanlış projeleri engellemek için mücadele vereceğiz” diyen Başkan Adayı Akyüz, konuşmalarını şöyle sürdürdü; “Batı ne yapmış; bilimi ve akılı önüne almış ve kendi varlıklarına yatırım yapmış. Kendi değerlerimize yatırım yaparsak hiçbir şeye ihtiyacımız olmaz. Trabzon, ticaret ve turizm kenti, tarih böyle yazmış. Bu Trabzon için çok büyük bir şanstır. Trabzon’un çok zengin, birikmiş değerleri var. Biz bu değerlere yatırım yapacağız. Işığı ayağının dibine tutmayacaksın. Işığı karşıya tutacaksın. Önümüzü ancak böyle görebiliriz” dedi.