CHP Milletvekili Haluk Pekşen Milletvekilliğine Veda Etti 
Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen,  TGC Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenledi. 24 Haziran’da yapılacak Genel Seçimlerde CHP’den yeniden aday gösterilmeyen Pekşen, “Yaklaşık 3 yıla yakın süre Parlamentoda görev yapma gayreti içinde oldum. Bu sürede Trabzon ve Karadeniz’in sorunlarına, Türkiye’nin ve dünyanın sorunlarına söz söyleme gayreti içinde oldum. Bu dönem içinde önce Karadeniz’in yerel sorunları, sonra ülkenin sorunları konusunda toplumun her kesiminde büyük kabul gören, destek gören, çeşitli iddialar, projelerle meşgul olduk” dedi. 

OLAĞANÜSTÜ BÜYÜK MÜCADELE YÜRÜTTÜM 

Pekşen, sözlerine şu şekilde devam etti:  “Karadeniz’de yeşil yol projesiyle başlayan milletvekilliği hayatımız, arkasında bölgenin coğrafyasında büyük tahribatlara sebebiyet veren HES’ler, yapı kirlilikleri vs gibi, fındık ürününü gerektiği değeri bulması için oluşan tartışmalarda da bunlara eklendi. Olağanüstü büyük mücadele yürüttük. Fındıkta hiç planlanmamış olmasına rağmen ciddi ekonomik desteğin bölgeye sağlanmasında bizatihi CHP milletvekili olarak gayretlerimiz çabalarımız oldu.  Bölgenin bilinen sorunları, bilinmeyen sorunlarını biz Türkiye gündemine taşımamamızla birlikte Türkiye’nin aktif olarak ilgisi oldu..  120’nin üzerinde soru önergesi verdik.  20’nin üzerinde araştırma önergesi verdik. Bunlar Bizim siyasi tarihimizde, parlamento tarihimizde sorunların Türkiye gündemine taşınması için yürüttüğümüz mücadeleler benim için geçmişimle ilgili bakıldığında örtüşen beklenti süreciydi”  TRABZON'DAN GİDERKEN SÖZ VERMİŞTİM

Haluk Pekşen, buradan giderken verdiği sözü hatırlatarak, “Buradan giderken söz vermiştim. Trabzon Milletvekili olarak geriye döndüğümde parlamento başarısı içinde benim ismimi saymıyorsanız beni de milletvekili olarak kabul etmeyin diye söz vermiştim.  2,5 3 yıllık alışma sonrasında sizlerin karşısındayım. Yürekten teşekkür ediyorum.  Bu benim için hayatımda aldığım en büyük ödül. Beni arayan benden yardım isteyen ne kadar Trabzonlu olduysa tamamına minnettarım. Hepsi için elimden gelen gayreti göstermeye çalıştım.  Benimle aynı siyasi düşüncede olmayan insanlar bile, “Haluk Pekşen’e ulaşalım o bu sorunu çözer” düşünüyor.  24 Haziran tarihi itibariyle milletvekilliğim sona erecek. Ancak PM üyesi olarak görevime aynı ciddiyetle devam edeceğim Milletvekilliği ücretini hak etmek için elimden gelen gayretin daha fazlasını göstermeye çalıştım. Sanıyorum bunu hak etmiş bir milletvekili olarak karşınızdayım. Bundan sonra beraber yürüyeceğiz” dedi.