CHP Milletvekili Adayı Kaya,Yoksulluğu Bu Topraklardan Sıfırlayacağız 
CHP Trabzon Milletvekili adayı Ahmet Kaya, “Tüm yoksulları Aile Sigortası çatısı altına alınacak. Yoksulluğu bu topraklarda sıfırlayacağız. Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğiz. 1 Ocak 2019’da net asgari ücreti 2.200 TL yapacağız. Asgari ücretten gelir vergisi almayacağız” dedi.         

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili adayı Ahmet Kaya, Sunay Kurtoğlu, Mertcan Fero, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, CHP Vakfıkebir Başkanı Mehmet Keskin ve partililer esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinlediler.

14 yıllık AKP iktidarında Vakfıkebir’in durumunu anlatan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Vakfıkebir’de 2800 aile yardıma muhtaç. 18-24 yaş arası yaklaşık 1600 genç gencin işsiz olduğunu belirtti. Vakfıkebir’de çiftçimiz bankalara ve tefecilere borçlandığını söyleyen Ahmet Kaya, “Fındık üreticimiz sahipsiz, bahçeleri icra yolu ile satılık. Bir litre süt, bir litre su fiyatına satılıyor. Üretici fabrikaya süt vererek karşılığında yem alıyor, sonunda borçlu çıkıyor. Esnafımızın yarısı bankadan faizli para çekip, tefeciden para alıp çek senet ödüyor. Her üç esnaftan biri icralıktır. Kapatacak duruma geldi ama utanıcından kapatamıyor. Emeklimiz, asgari ücretlimiz açlık sınırının altında yaşıyor. Gençlerin Sosyal ve kültürel alanları yok. 14 yıllık AKP iktidarının Vakfıkebir’i bu durumdadır” dedi.

GENÇLERE İŞ GARANTİLİ NİTELİKLİ EĞİTİM VERİLECEK

Vakfıkebir’in, istihdam yaratacak projelere ihtiyacı var diyen Ahmet Kaya, Vakfıkebir’in bu durumunu CHP iktidarı ile düzelteceklerini belirtti. CHP İktidarında üretim ekonomisini kurarak Vakfıkebir’in bu kötü tablodan kurtulacağını söyledi. Ahmet Kaya, “Geri kalmış ve bağımlı ekonomik düzenin yerine milli bir üretim ve bölüşüm sistemi kurulacak. Çok üreteceğiz, hakça bölüşeceğiz. Geleceğimiz çocuklarımıza iş garantili, parasız nitelikli eğitim verilecek.

ASGARİ ÜCRET 2,200 OLACAK

Tüm yoksulları Aile Sigortası çatısı altına alınacak. Yoksulluğu bu topraklarda sıfırlayacağız. Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğiz. 1 Ocak 2019’da net asgari ücreti 2.200 TL yapacağız. Asgari ücretten gelir vergisi almayacağız. Asgari ücrete yılda bir defa değil, altı ayda bir (Ocak - Temmuz) zam yapacağız. Asgari ücret artışını enflasyon ve refah artışı payını dikkate alarak altı ayda bir belirleyeceğiz. Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğiz.”