CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel Uzun ve İYİ Parti Trabzon il Başkanı Azmi Kuvvetli, Trabzon'daki seçim ittifakı 18 ilçede tamam olduğunu belirterek seçime bu düşünce ile gireceklerini teyit ettiler.

TGC de yapılan basın toplantısında iki başkan aynı düşüncenin Türkiye'nin tamamında aynı birliktelik olduğunuda vurguladılar.

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun yaptığı açıklamada “İttifakın altyapısını oluşturduk. 18 ilçede başkanlık ve meclis üyesi konusunda mutabakata vardık. Çalışmalara başlayacağız. Trabzon demek İstanbul demek, İstanbul demek Trabzon demektir. Bu kenti yönetmeye birlikte yola koyulduk. Hepinize teşekkür ediyorum. Devlet imkanlarının nasıl çarçur edildiğini görüyoruz iki gündür. Devlet demek hükümet demek değildir. Bunu kınıyorum. Bugün Trabzon’da söylenenler yarın yüzlerini kızartacak. CHP’yi terör örgütü ile bir tutmak kendilerinin yüz karasıdır. Kabul edilebilir bir durum değildir. Çamur atma politikaları ile aymaz söylemlerine Trabzon halkı gereken cevabı verecektir.” dedi.

İyi parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli yaptığı açıklamada “24 Haziran seçimlerinde ittifak yaptık. Yerel seçimlerde genel başkanlar seviyesinde yapılan gelişmede ittifak devam etti. Atakan Aksoy büyükşehir belediye başkan adayı oldu. 18 ilçede de çalışma yaptık. 9 ilçe CHP 8 ilçe İYİ Parti’de anlaştık. Bir ilçede yarışacağız. Bundan sonra iki parti birlikte sahada olacağız. Önümüzdeki 33 günü sahada beraber yürüteceğiz. Güç birliğini size bildirmek için buradayız. Beka sorunu üzerinden gidiyor Cumhur ittifakı. Ortahisar’da Salih Akyüz kazanırsa nasıl bir beka sorunu olacak. Büyükşehir’de Atakan Aksoy kazanınca nasıl bir beka sorunu olacak. Seçimleri manipüle ediyorlar. Kaybedeceklerini anladıkları ve söyleyecekleri bir şey olmadığı için beka sorunu üzerinden konuşuyorlar.” İfadelerini kullandı.