CHP İl Başkanı Uzun; ''Trabzon Beton Yığınına Döndü''
 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, il binasında Türkiye ve Trabzon gündemi ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi.

PM Üyesi Yavuz Karan ve Partililerin de katıldığı basın toplantısında Uzun, çarpıcı ifadeler kullandı.

ÖNCE 18 İLÇE BAŞKANI İLE TOPLANTI YAPTI 

Basın toplantısı öncesinde Uzun’un 18 ilçe başkanı ile bir toplantı gerçekleştirdiği görüldü. Bu toplantının ardından ilçe başkanları ve CHP Meclis Üyesi Nurcan Göç'de   basın toplantısına katıldı.  Uzun, konuşması öncesinde partililerle birlikte Zeytin Dalı Harekatında şehit düşen askerlerimiz, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulundu.  PM Üyeliğine seçilen Trabzonlu Haluk Pekşen, Yavuz Karan, Akif Hamzaçebi ve Zeki Kılıçarslan’a başarılar dileyerek başlayan Uzun, ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle endişelerinin büyük olduğunu kaydetti.

  BOP’UN EŞ BAŞKANI OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ
Uzun, “Şehitlerimiz nedeniyle kan ağlamaktayız. Evlatlarımız şehit olmakta her gün yenileri eklenmekte. Genel Başkanımız’ın dediği gibi birinci görevimiz her koşulda huzuru savunmaktır. Yaşam alanlarımızın hepsinde terörü lanetlerken huzuru savunacağız.  Çünkü terör acısını hem yakın geçmişte hem de bugünlerde çok hazin bir şekilde göstermektedir. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerde emperyalizm saldırılarına devem ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi yıllardır,  Büyük Ortadoğu Projesi’nin emperyalizm Ortadoğu’daki planın parçası olduğunu söyledi ve devam ediyor söylemeye.  BOP’un eş başkanı olduğunu söyleyenler açıkça ilan edenler, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bölge için yaptığı tüm açıklamaların birer birer gerçekleştiğini gördüler” dedi. Uzun, sözlerine şu şeilde devam etti:  “Geldiğimiz yol ayrımının fakrında olmalıyız. Ekonomik ve siyasi yol ayrımı sert ve sancılı politikalara sebep olmaktadır. Sosyal adalete sırtını dönen, piyasayı refahın önüne koyan, krizleri yoksullara paylaştıran, kimlik politikalarından medet uman iktidarlar adalet yoksunu olmuşlardır. Tıpkı ülkemizde olduğu gibi. Hatırlarsanız 2013’te bir FETÖ projesi vardı. Elimizde merdivenlerle sağlık ocaklarının, hastanelerinin tabelalarına T.C. asmak için yollara dolaşıyorduk. Bütün örgüt tanığıdır. 

TÜRK VE TÜRKİYE GİBİ KAVRAMLARLA UĞRAŞMAK ŞİMDİ MODA OLDU

Bir taraftan ülke sınır güvenliğimizi sağlamaya çalışırken başımız yeterince dertli iken nereden çıktı Türk, Türkiye gibi kavramlarla uğraşmak.  Daha önce FETÖ’ye teslim bayrağını çekenler şimdi meslek örgütleriyle Türklük, Türkiyelilik üzerinden kavga etmektedirler. Sormazlar mı halkımız ne oluyor diye? Bu gidişle dur diyen herkes vatan haini öylemi! Milli olmanın koşulu görevini Anayasaya ve kanunlara uygun olarak yapmak, devlet yönetimine kişisel duyguları ve kısa vadeli siyasi parti menfaatlerini karıştırmamak ve her ne olursa olsun tarafsız davranmayı başarabilmektir. Üstelik en zor günlerden geçtiğmizi şu günlerde ülkenin yapı taşlarını karşımıza alarak hareket edemeyiz.  Cumhuriyet Halk Partisi olarak diyoruz ki, hiç kimse ötekileştirilmeden huzuru, adaleti, demokrasiyi savunacağız. Bir zatı muhterem de diyor ki baraj yüzde 50+1’dir. Daha dün BOP’un eş başkanı dediği meydanlarda hakaret ettiği iktidar sahiplerinin koluna girmiştir. Ülke kan ağlarken gülünç duruma düşerek halkın aklıyla alay etmektedir”

UZUN ;NEREYE DÖNSEK BETONA ÇARPIYORUZ 

Trabzon’un son durumu ile ilgili de konuşan Uzun, “Trabzon’un içler açısı durumuna hep birlikte yaşayarak tanıklık etmekteyiz. Medeniyet beşiği olan kentimiz gözlerimizin önünde bir beton yığınına dönüşmüştür. Boztepe, Çukurçayır, Yomra, Beşirli, örneklerinde olduğu gibi ne yana bakılsa beton duvarlara çarpılmaktadır.  Büyükşehir olacağız derken halkımıza bu vaat edilmemişti oysa. Dağını, taşını imara açıp rantiyeye zemin oluşturacağız dememişti. Köyünüz mahalle olursa kaynak sularınıza su saati takacağız dememişti, tarlanız arsa olunca vergileriniz şuna yükselecek dememişti. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN PİS KOKULAR GELMEYE BAŞLADI 

SAYIŞTAY RAPORUNA YANSIYAN YOLSUZLUK

Dişinden tırnağından yaptırdığın inşaatını komşun şikayet ettiğinde gelip yıkacağım dememişti. Ahırını birisi şikayet ederse kokudan rahatsız olursa sen artık köy değilsin mahallesin hayvan bakamazsın denmemişti, örnekleri arşa kadar gidebilir değerli partililerim… Kısacası üretme evinde otur. Tarlan artık imar parseli ver müttehide al 10 daire otur evinde. Al kirayı git satın al süt, yoğurt, peynir işte özeti bu.   Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da suçludurlar. Üretme tüket mantığı ile köyler, şehirler yaşanmaktan çıktı.  Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden koku yayılıyor ortalığa. Bu kokuyu almışsınızdır. Toplu ulaşımda kullanılan elektronik kartlar ile ilgili Sayıştay raporuna yansıyan yolsuzluk var. Bu yolsuzluğun merkezi nedir?. Yanıtı ve sorumluların hesap vermesini bekliyor kamuoyu. Sorumluların hep birlikte adalet önüne çıkmasını bekliyoruz.” dedi.