Hacısalihoğlu mesajında ; 
Sanayi devrimi ile birlikte üretim zirve yapmış, küresel ticaret aşırı derece artmıştır.Ticarette değişim aracı olarak değerli madenler kullanılmaktadır.Mevcut değerli madenler ticaretteki bu gelişmeyi karşılayamamaktadır.Üretim için hammadde gereksinimi ve pazar ihtiyacı aşırı derecede artmış, zenginliği arayan uluslar maden alanlarına yönelmiştir.Sermaye, birikimini tamamlamış; kapitalist ekonomi emperyalizme dönüşmüştür. Artık, dünya savaş alanıdır. Bu ekonomik yarış feodal dönemin sonu olan imparatorluk devletlerini parçalamış, ulus devletlerin doğmasına neden olmuştur.Türk Kurtuluş Mücadelesi bu sancılı doğumun Anadolu’daki başlangıcıdır.Başarılı bu mücadelenin ardından modern Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Emperyalizme karşı olan bu mücadelenin komutanı ve önderi Mustafa Kemal Atatürk’tür.
 
Bu mücadele İzmir’in işgalinin ardından başlamıştır. birçok savaşın ardından Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nden sonra Atamızın “TBMM Ordularıİlk Hedefiniz Akdeniz” emriyle emperyalizmin piyon ordularının denize dökülmesi ile son bulmuştur. Emrin verildiği bu tarih bayrama dönüşmüştür. Bu bayram 30 Ağustos Zafer Bayramı’dır.
 
Cumhuriyet Halk Partisi;emanetçisi olduğumuz Cumhuriyet değerlerine kararlılıkla sahip çıkar, bunun için azimle çalışır.Gelecekten umutludur. Modernlik hedefi kuran tüm ulusların öncü partisidir.
 
Ülkemizin kuruluşunda önemli bir yere sahip olan bu günde kurucu önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Aziz Şehitlerimizi ve kahraman Gazilerimizirahmet ve minnetle anar, Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutlarız.