CHP Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, belediyelerin birleştirilmesi ve İl Özel İdarelerinin belediyelere devri nedeniyle oluşan personel fazlalığı öne sürülerek çok sayıda memur ve işçinin adeta sürgüne gönderilmek istendiğini iddia etti.

3 yıl önce de aynı durumun yaşandığına değinen Canalioğlu, “14 ilde büyükşehir ve 27 ilçe kurulması ile ilgili yasayı öne sürerek, bu kez içine memur personel de katılarak daha geniş çaplı bir tasfiye planlanmaktadır. Belediye bütçesinin personel giderlerini ödemede yetersiz kaldığı gerekçe gösterilmesi gerçeği yansıtmamaktadır. Belediyelerin çalıştıracağı toplam personel sayısı 10 Nisan 2014 tarih ve 28968 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Tasnif Cetvelleri’nde açıklanmıştır. Buna, göre Trabzon Büyükşehir Belediyesi 1969 memur, 985 süreli işçi; Ortahisar Belediyesi 666 memur, 333 süreli işçi; TİSKİ 515 memur, 258 süreli işçi çalıştırabilme yetkisine sahiptir. Fakat mevcut durum bu rakamların çok altındadır. Şuan Trabzon Büyükşehir Belediyesi 319 memur,  471 süreli işçi, Ortahisar Belediyesi 177 memur, 257 süreli işçi, TİSKİ ise 107 memur 227 süreli işçi çalıştırmaktadır. Ortahisar Belediyesi’nde 18 müdür ve 27 memurla işlerin yürüyeceğini iddia ediyorlar. Yani bir müdüre 1-2 memur düşüyor. Bu da gösteriyor ki asıl hedef memur ve işçiler arasında büyük bir tasfiyeye gitmektir” dedi.

Volkan Canalioğlu, “Özel İdarelerden Belediyelere gelen deneyimli personelden yararlanma yerine kıyıma gidilmesi belediyelere ve halka zarar verecek bir tutumdur. Bir an önce bu karardan vazgeçilmesi gerekir. Bunun norm kadro ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bunun asıl nedeni siyasi bir kıyımı ve tasfiyeyi amaçlamaktadır” şeklinde konuştu.