MHP'Lİ DAVUT ÇAKIROĞLU : '' GÜÇ ZEHİRLENMESİ OLMUŞLAR ''

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com


Geçtiğimiz Günlerde Zorlu Grand Otel'de Ortahisar Belediyesinin Bir yılını Anlatan MHP Grup Başkanı Ortahisar Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, MHP'li meclis üyeleri ile yaptığı basın toplantısında Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni hedef almıştı.
Bu sert eleştirilerine daha ağır bir dille Büyükşehir’den yanıt geldi. Ardından savaş tam sona erdi derken Çakıroğlu bugün bir açıklama daha yaparak Büyükşehir’e adeta veryansın etti.

Çakıroğlu şunları kaydetti; Değerli Basın Mensupları,

27 Nisan 2015 tarihli, basını bilgilendirme toplantısına ilişkin eleştirilerimize internet ve yazılı medyada yer alan Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’ndan çıkmış, "fitneci, tezviratçı vs’’ şeklinde özünde siyasi nezaketten nasiplenememiş, hakaret içeren dizeleri gerçek sahiplerine iade ediyoruz.

5216 ve 5393 Sayılı Kanunda belediye; valilik makamı adına beyanat verir ifadesi yer almamaktadır. Okumalarını tavsiye ediyorum. Valilik makamı adına açıklama yapmak kimsenin görevi olmadığı gibi haddi de değildir. Tarafımıza verilmesi gereken bir cevap varsa bunu yapacak donanıma ve kadrolara sahip olduklarını düşünüyoruz. Ayrıca halkın teveccühü ile yüklenmiş olduğumuz ana muhalefet göreviyle yaptığımız eleştirilere tahammülü olmayanlar önceden hakaret etmeye şartlanıp kelime oyunları ile 40 yılda nüfusu 16 000 artırabilirler.

Belediye meclisindeki sayısal çoğunluğun üstünlüğü ile akla gelen tüm olumsuz ithamları art arda sıralamak ile ancak haklılığımızı tescil etmişlerdir. İzahı mümkün olmayan bu saldırı, güç zehirlenmesi sonucu olup doğruları söylememize asla engel olmayacaktır. Evet Ortahisar’a verdiklerinizi anlatıp duruyorsunuz. Hakkaniyetle olduğuna inanmadığımız ve bunu her platformda savunduğumuz bir Paylaştırma Komisyonu dağıtımı var. Komisyonun ilgili belediye başkanı seçilmeden önce paylaştırma yapması tartışma konusu olmuştur.

Bu komisyon marifetiyle dağıtılan makina parkının ne durumda olduğunu da biliyoruz.Örnek olarak; Ortahisar’a verilen 13 adet araç hurdadır. Merak buyurursanız araç şase nosu ve plakalarını da verebiliriz. Söylediklerimizin hepsi resmi belgeli listelerden okunarak söylenilen olumsuzluklardır. Sürekli medyada değer olarak gösterdiğiniz, Ortahisar’a bırakılan arsaların tamamına yakını yol artığı, satılamaz kayıtlı,metruk çeşme,İmam evi,çay alım evi v.s olduğunu; Denetleme Raporunda kendi partiliniz de Mecliste dile getirmiş olup resmi raporda mevcuttur.

Hamamizade de sorun vardır. Bunu yaptırdığınız rapor da söylüyor(alıntılarımız bu rapora dayandırılmaktadır.) aldığınız önlemlerin içerisinde insan hayatı gözetilmemişse eleştirilerimiz haklıdır. Oto parkı kapatmakla , insanların etkinliklerle doldurduğu salonların açık olmasına ne denir. Can güvenliği açısından sorun olmasa KTÜ ye bilimsel rapor hazırlatmaz, Haziranda ihaleye çıkmayı planladığını söylemezdiniz.

Eleştirilerimiz insan içindir. Boztepe yoluna ilişkin eleştirim kentsel dönüşümün ranta dönüşmesi ile ilgilidir. Asıl sorun yol genişliklerinde hiçbir iyileştirme yapılmadan çok katlı binaların yapılması ile artan nüfusa hizmet verecek eski Doğum Hastanesi batı tarafı-TOKİ arasındaki yoldur.Eleştiriyi başka taraflara çekip kafadan atmak, akla geleni söylemek sizin cevaben verdiğiniz kısımdır(bilgimiz dahilindeki başka bir yer tarif edilip kamuoyu yanıltılmıştır).Şükürler olsun olan bitenden fazlasıyla haberdarız. Pertev Paşa konağı ile ilgili de savcılıktan bilgi almanızı ben öneriyorum merak buyurmayın aslı ve bu gün yapılanlara ilişkin yorumu yargı yapacaktır.

Bizleri hiç bir zaman Kuran Kursu, Camii rahatsız etmemiştir; bilakis mutlu eder.Cumhuriyet tarihinde tek açık kalmayı başaran Yatılı Kuran Kursu ailem tarafından desteklenmiş olup temel dini eğitimimi de bu kurstan alan biri olarak Beş(5 )yıldızlı Otel konsepti ile Kuran Kursu’nun iç içe olmasını eleştirdik. Öğrencilere ilişkin konu da sözümüzdeyiz. Önerimizdir bir siyasi parti gurubuna bunca akıl verenler ilgili oda ile bunu aşmaya muktedirlerdir. Ayrıca unutmamalıdırlar ki siyasi partinin gurup başkanı ve meclis üyeleri emir eri değillerdir. Yapıcı eleştirilerini her platform da yapar ve yapacaktır da. Akıllara zarar projeler ile algı yönetmezler. Gelinen bu noktada, 30 Mart öncesi Davut Çakıroğlu illegal işler planlamış gibi aktarmak akla, mantığa aykırı olmakla birlikte yapılmaya çalışılan linç girişimidir.

Bilinmesini isterim ki Yalıncakta alınmış ruhsatım var fakat tek bir kazma vurulup çivi çakılmamıştır. Yomra da ise durum anlatılandan ötedir. Haziran 2014 te büyük şehir olunduktan sonra Yomra Belediyesi’nden alınmış ruhsatım mevcut olup İnşaatımda yasaya aykırılık yoktur.’’Kaçak inşaat ‘’ ifadesi asıl iftiradır. Ruhsat kanuna uygun olup demokratik hakkımız olan eleştirilerimize tahammül göstermeyip, ticari itibarım lekelenmeye çalışılmıştır.Konu ile ilgili tüm maddi manevi kanuni haklarımı saklı tutmaktayım.

BÜYÜKŞEHİR ÇAKIROĞLU’NU BÖYLE ELEŞTİRMİŞTİ

Trabzon’un Ortahisar İlçe Belediyesi MHP Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu’nun Ortahisar Belediyesi’nin 1 yılık faaliyetlerini değerlendirdiği basın toplantısında Büyükşehir Belediyesi’ni suçlamasına Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairi Başkanlığı’ndan şu cevap gelmişti.

“Trabzon Valisi Abdil Celi Öz, 23 Nisan 2015 törenleri için tüm ülkede uygulanan resmi tören programını uygulamış ve havanın yağışlı olması münasebetiyle 28 Nisan Salı günü Boztepe’deki Hasan Tahsin Kırali İlkokulu’ndaki planlanan törenlerde sevgili yavrularımız, öğretmenleri, anne – babaları ve velileri ile beraberce yapılan törenlere katılmıştır. Garnizon Komutanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız da bu törenlerdeydi. Bu programdan bile bihaber olan Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu tezviratçılık yapmıştır.

İlçe Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu Trabzon’un nüfusuna dair bilgisizliğini de ortaya koymaktadır. 2007 yılından önce her şehirdeki nüfusta belli bir çok gösterme vardı. 2007 yılındaki Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre Trabzon’un gerçek nüfusu 750 bin rakamlarında çıkmıştır. 2014 yılındaki son sayımda ise 766 bin nüfusumuz vardır. Doğum ve ölüm hızı eşit olan Trabzon’umuzda nispi de olsa bir artış olduğu ortadadır. Bu rakamları değiştirerek Trabzon’u aşağıda göstermek hangi düşüncenin tezahürüdür.

Çimento Fabrikası şehir içinden 2015 yılı sonuna kadar çıkacakken şehir sınırları içinde çeşitli yerler kendilerine önerilmiştir.

Belediye Meclis üyesi Davut Çakıroğlu’nun Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar ilçe Belediyesi için “Büyükşehir Ortahisarı kaale almıyor. Birbirleriyle yarışan, rekabet yaşayan, aynı iktidara ait belediyeler değilmiş gibi fotoğraf veriyorlar” diye hayallerinin suçlamalarını yapacağına, Belediyelerin 5216 ve 5393 sayılı kanunlara göre sorumluluk, görev ve yetkilerini okuyup öğrensin. O zaman Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Trabzon’un 18 ilçe belediyesine de hiçbir ayrım yapmadan davrandığını ve hepsinin eşit olarak yanında olduğunu, buna göre de görev ve sorumluluklarını yerine getirdiğini öğrenir.

Kapanan belde belediyelerinin ve ilçe belediyelerinin kanun gereği su kanalizasyonu ilgilendiren makineleri dışında binalarının hiçbirinin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca alınmadığını ve alanlarında ilçe belediyelerine devredildiğini de öğrenir. Hatta İl Özel İdaresi şantiyelerinden kalan makinelerinin de taleplerine göre mümkün olduğunca ilçe belediyelerine dağıtıldığını da öğrenir. Ayrıca belde, ilçe ve il belediyelerinden toplam 314 trilyon lira borcun büyükşehir belediyesine devralındığını da öğrenir. İl belediyesinin 127 trilyon borcundan 1 TL’si bile alanındaki Ortahisar Belediyesi’ne bırakılmayıp tüm borcun da Büyükşehir’e deviralındığını da öğrenir. Ve böylece “Kapatılan belediyelerin mal varlıkları sıfır değerinde yazıldı, borçları ise Ortahisar’a yazıldı’ diye yalan ve iftiralarla fitne ve bozgunculuk yapmamış olur. Bu beyanlarıyla bu meclis üyesi yalancı ve iftiracıdır. Cahilliği bırakıp bilgi edinmek zahmetine katlansa ilçe belediyelerinin her birine nelerin bırakıldığının listesini de alabilirdi.

Kemerkaya bölgesindeki barınak Büyükşehirin alanıdır ve motor gezintilerine kiralanması münasebetiyle Ortahisar’a tevdi edilememiştir. Başka bir dolgu alanında bu hizmetleri yapabilecekleri kendilerine ifade edilmiştir.

Belediye Meclis üyesi olduğu halde Boztepe’ye yol için yapılan çalışmaları sormak ve öğrenmek gibi bir adımı bile atmayan Davut Çakıroğlu, sorsaydı öğrenirdi ki Kanuni Bulvarı Yenicuma’dan Yavuz Selim Hastanesi ve Boztepe’ye bir arter vermekte ve Boztepe tüneli çıkışından da Çukurçayır’a bağlantı yolu açmaktadır. Ama bunları soracağını kafadan atıp tutmayı başarmaktadır.

Botepe’deki Otel yerinin, turizme herkes bedava yer tahsis ederken, 10 trilyon TL’nin üzerinde ve turizm tesisi yapılmak şartıyla satıldığın da bilmez bu belediye meclis üyesi, Aynı bölgedeki Osmanlı Camisi’nin yanında yapılmakta olan Kur’an Kursu bu şahsı rahatsız ettiyse onu bilemeyiz.

Yine bahsettiği Pertevpaşa Konağı için “Valilik bunu aslına uygun yapmıyor” cümlesi de yalandır. Proje aslına uygundur. Gitsin isterse Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ndan öğrensin. Valilikçe ruhsatının alınmasının başlamasının gecikmesi de bilahare yine Valilikçe tamamlanmıştır.

Yukarıdan beri anlattığımız gibi yalan ve iftiralarla uğraşan bu şahıs Yalıncak – Kaşüstü imarı için ‘Mania yalanı’ diye iftiraya da yeltenmiştir. 2014 seçimlerine birkaç gün kala Yalıncak ve Kaşüstü’nde ; nüfus projeksiyonu – jeolojik etüdler – Tarım Bakanlığı ve Devlet Hava Meydanları’ndan kanunen

alınması gereken uygun görüşlerin hiçbiri alınmayıp tamamen kanunsuz olarak imar plan değişiklikleri yapılarak, plan notları yolu ile bölgeyi tamamen beton mezarlığı yapacak şekilde bir imar katliamı başlatılmıştır. Gelecek nesillere bu şekilde bir Trabzon nasıl bırakılabilir? İyilerini tenzih ederiz fakat birkaç müteahhidin kişisel menfaatine 766 bin nüfuslu bir şehrin kalan tüm insanlarının hakkı kurban edilebilir mi? Bu yanı sıra turizmde kurban edilebilir mi? Kişisel menfaatlerinin peşinde koşturanlara en belirgin örnek bu belediye meclis üyesidir. Kaşüstü’nde 8.796 m2 alan üzerine 4 bloktan oluşan ve 38.369 m2 inşaat alanı olan Esya İnşaatın sahiplerinden Davut Çakıroğlu isimli meclis üyesinin 40-45 metre yüksekliğinde olan inşaatları durdurulmuştur.

Büyükşehir Belediye Meclisi, kişisel menfaatlerle ilgili bu kanunsuz imar katliamına Devlet Limanlar ve Havalanları’nın uçuş güvenliğinin tehlikeye girdiği görüş ve yazılarını da dikkate alarak dur demiştir. Bu durumda ‘Mania yalanı’ diyen şahıs asıl yalancıdır ve kişisel menfaatperesttir. Hatta bunlar, kendi çıkarları için 600 trilyonluk Havaalanını başka yere taşıyın bile diyebilmişlerdir.

Büyükşehir Belediyesi bu kararları için muhatapların mümkün olduğu kadar zarar görmemesine gayret etmiş, tamamen kanunsuz olan bu teşebbüsleri yasaya uyarlanabildiği yönleriyle kurtarabildiği kadar kurtarmaya gayret etmiş, Fakat katiyetle Valiliği devreye sokmamış, mülki idarenin de bu konudaki sorgularını dikkate almıştır. Açılan mahkemelerin sonucunda tabii ki herkes hukukun kararlarına uyacaktır.

Üniversite öğrencilerine Trabzon’daki dolmuşlarda indirimli ücret uygulanması Şoför ve Otomobilciler Odası’ndan istenmiştir. Fakat yasal dayanağı olmadığından karar haline getirilememiştir. Ülkemizin diğer illerinde de durum aynıdır. Bu şahıs burada da yalan konuşmaktadır. Otobüslerimizin toplu taşımacılığında en büyük öncelik öğrencilerimize verilmektedir.

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi 01.11.2007 yılında ihale edilmiş. Ve 2009 yılındaki yerel seçimden sonra inşaatının kalan yüzde 50’sinin tamamlanması idaremizce sürdürülmüştür. Binada sonraki yıllarda çatlaklar meydana gelince tamamen bilimsel mühendislik metodu ile hareket edilmiş ve ilk andan itibaren Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün meslek odasının, KTÜ’nün raporlarına göre tedbir alınmıştır. Şahsın sözüne ettiği KTÜ raporlarını da Büyükşehir Belediyemiz yaptırmıştır ve teknik raporların gereği icra edilmektedir. Hiçbir şey bilmeyen ve bilmediğini de öğrenmeyen Belediye

Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu’nun ‘Arada kaçak kat var’ ifadesi de tamamen yalandır. Onaylı projede ne varsa o yaptırılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.