Trabzon Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara il genelinde 25 bin aşure dağıttı. Meydan Parkı’nda vatandaşlara tek tek aşure ikramında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, “İçinde bulunduğumuz mübarek ayın İslam dünyasına ve insanlığa barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyoruz” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla il genelinde vatandaşlara 25 bin aşure dağıttı. Büyükşehir Belediyesi tarafından tedarik edilen aşureler, ilçelerde ilçe belediyeleri tarafından vatandaşlarla buluşturuldu. Merkez Ortahisar ilçesinde, Meydan Parkı’nda gerçekleştirilen aşure dağıtım törenine katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Aşure günü nedeniyle düzenlenen etkinliklerin; Trabzon'daki birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının üst düzeyde olduğunu gösterdiğini ifade ederken, “Barışın, kardeşliğin ve kucaklaşmanın günü olan Aşure günü tüm insanlığa ve Müslümanlara hayırlı olsun. Bu mübarek ayın bütün İslam dünyasına ve insanlığa barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyoruz” diye konuştu

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın konseri ile başlayan etkinliklerde vatandaşlara tek tek aşure dağıtan Başkan Gümrükçüoğlu, basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, Muharrem ayının ve aşuresinin birlik ve beraberliği simgelediğini ifade ederken şunları kaydetti: “1375. yılında bulunduğumuz Kerbela'daki hüznün; mezhebi, meşrebi ne olursa olsun bütün Müslümanların birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik içerisinde olmalarına katkı sağlamasını tüm Trabzonlular olarak temenni ediyoruz. Bizim yolumuz Müslümanlar olarak Allah'ın (c.c.) yolu. Hz. Muhammed'in (sav) yolu, ashabının ve Ehli Beyti'nin yoludur. Hz. Hüseyin’lerin yoludur. Muharrem ayı İslam'ın barışını ve kardeşliğini simgeliyor. Aşure de tutumluluğu, israftan sakınmayı, insanların ekmeklerini paylaşmasını temsil etmektedir.”

Bugün Trabzon’un 17 ilçesinde aynı anda aşure dağıtımı gerçekleştirilirken, Tonya ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle aşure dağıtımı 5 Kasım Çarşamba gününe ertelendi.