YUNANİSTAN'A KAÇAK GEÇMEK İSTEYEN GÖÇMENLER BATTI ÇOK ÖLÜ VAR 

Haber : Tarkan Yusuf Altıntaş  www.trabzonhaber24.com Çanakkale 
Ege Denizi'nde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın  Midilli Adası'na gitmeye çalışan yabancı uyruklu kişilerin bulunduğu botun bir  kuru yük gemisiyle çarpışması sonucu battığı, ölen 13 kişiden 6'sının çocuk  olduğu belirlendi. Kayıplar var...
 
Alınan bilgiye göre, sahil güvenlik ekipleri, Çanakkale'nin Ayvacık  ilçesi açıklarında batan bottaki 13 kişinin cesetlerini Babakale Limanı'na  getirdi. Olayda ölen ve 6'sının çocuk olduğu anlaşılan 13 kişiye ait cesetler,  Ayvacık Devlet Hastanesi morguna gönderildi. 

Boğulma tehlikesi geçiren ve kurtarılan 8 kişiden 6'sı sahil güvenlik  ekipleri, ikisi ise "Cengiz Kaptan" adlı balıkçı teknesiyle limana ulaştırıldı.  Bu kişiler, aynı hastanede tedavi altına alındı. 
 
Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu yabancı uyruklu kişilerin  botunun, Babakale açıklarında Türk bandıralı  kuru yük  gemisiyle çarpışması sonucu battığı tespit edildi.
 
Bölgede sahil güvenlik ekipleri tarafından "Güven 702" gemisi, "TCSG  34" ve "TCSG 28" helikopterleriyle arama çalışmalarına devam ediliyor. En az 13 kişinin kayıp olduğu iddiası var.