''BİR BAŞARI HİKAYESİ CELAL HEKİMOĞLU''

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Trabzon’un önemli iş adamlarından Celal Hekimoğlu’nun hayatının anlatıldığı Gazeteci Nurgül Günaydın’ın kaleme aldığı “Bir Başarı Hikâyesi Celal Hekimoğlu” isimli kitap bu akşam Zorlu Grand Otel’de yapılan lansman ve imza günü ile tanıtıldı.

Yapılan lansmana Celal Hekimoğlu ve ailesi, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun yanısıra Trabzon’un iş, siyaset, spor, Sanat ve basın dünyasının önemli isimleri ile çok sayıda davetli katıldı.

İlk olarak davetlilere Celal Hekimoğlu’nu anlatan bir slayt izletilerek başlayan lansman da bir çok kişi konuşma yaptı.

Kitabı kaleme alan isim Gazeteci Nurgül Günaydın bir konuşma yaparak, Celal Hekimoğlu ile söylenecek çok şey var. Ancak Celal Hekimoğlu deyince benim aklıma idealist bir insan geliyor. O, aklına koyduğu şeyi yapabilmek için sarsılmaz bir inanç, cesaret ve kararlılıkla, bitmez tükenmez bir merak ve istekle hareket eden ve karşısına çıkan zorlukların üstesinden büyük bir sabır ve özveri ile gelen, hedeflerine ulaşmak içinde her başarılı insan gibi çok fedakârlıklarda bulunan bir insandır. Celal Hekimoğlu’nun bu kitabın da  sadece onun zorluklarla dolu ama sonu hep başarıyla ve mutlulukla biten hayat hikayesini değil, aynı zamanda bu başarısının altında yatan etkenleri de bulacaksınız” diye konuştu.

ONLAR BU ÜLKEYİ AYAKTA TUTANLAR

Daha sonra konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İnsanlarına yardımcı olmasının yanısıra şehrini ve ülkesini geliştirmeyi bir sevda olarak taşıyabilmeleri bunun en büyük örneklerinden biri Celal Hekimoğlu. Burada onun fabrikalarını işyerlerini ziyaret ettiğimizde İkinci önemli hususu yaşayıp görüyoruz. O da binlerce kişiye sigorta ve iş temin etmesi. Onlar sayesinde gerçekten onun yolunda onunla birlikte gidenler sayesinde bugün ülkemiz yüze 60 enflasyonlardan yüzde 30’a, yüzde 30 enflasyonlardan tek rakamlı enflasyona ulaşıyor. Yine onun gibiler sayesinde Avrupa Birliği ülkelerinde işsizlik yüzde 28 iken Türkiye’de yüzde 11’e düşebiliyor. İşte onarın büyük gayretinin eseri bunlar. Hâlbuki onlar işlerini çok daha kar getirici olarak kullanabilirlerdi. Ama zor yolu, bu dünyadan insanlara ekmek kapısı temin edebilmeyi hem ülkesinde sanayiyi geliştirebilmeyi tercih etmişler. Yani onlar Celal Hekimoğlu gibi büyüklerimiz sanayi ile uğraşıp üretenler. Eli öpülecek insanlarsınız. Bu ülkeyi ayakta tutanlarsınız. Biz hepinizi çok seviyoruz ve sayıyoruz” dedi.

DÜNYANIN EN ZOR ŞEYİ ÜRETMEKTİR

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın ise yaptığı konuşmada “Bir büyüğümüzün hatıratını, yaşam öyküsünü kitaplaştırması, kendinden sonraki kuşaklara aktarması için attığı bir güzel adımda bir aradayız. Ben bütün siyasi hayatım boyunca en çok üzüldüğün konulardan bir tanesi günlük tutmamdır. Ben kendi çocuklarıma bunu sürekli öğütlüyorum. Kitabı ilk fırsatta okuyacağım. Eminin bundan çıkaracağımız çok değerli dersler vardır. Dünyanın en zor şeyi üretmektir. Bunu herkes biliyor. Ticaretin çok kolay yolları var ama zor alanıdır üretmek. Üretmenin önünde sayısız engel var. Böyle bir zor alanda başarı hikâyesi çok daha anlamlı çok daha kıymetli olur. Üreten insan ne denir. Celal amca ellerinden öpüyorum. Başka da bir şey denmez” ifadelerini kullandı.

ONUN GİBİLER SAYESİNDE TRABZON GELECEĞE DAHA ÜMİTLİ BAKACAK

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz konuşmasında, “Çok anlamlı çok güzel, ülkemizin ihtiyacı olan bir değerin hatıralarını duygularını paylaşmak bekli ona teşekkürümüzü ortay koymak için şehrin bütün dinamikleri ile bir aradayız. Aslında bir güzellik ve buna ihtiyacımız var. Türkiye’de üretmek, Anadolu’da üretmek, Trabzon’da üretmek, sermayeyi iş gücünü, ham maddeyi pazarı bir araya getirip üretim yapmak oldukça zor. Bunu başaranlara her zaman teşekkür etmemiz gerekiyor. Bu konuda çeşitli destekler, teşviklerle beraber belli mesafeler aldığımızı da belirtmek istiyoruz. Ancak Celal Hekimoğlu’nun hayatına baktığımız zaman aslında bu hafta bizim aynı zamanda ahilik haftamız. Ahilik haftası aslında kardeşliği, dostluğu sadakati, kanaati, hak yememeyi, gerektiriyor ve bu duyguyu içinde taşıyan insanlar önce zanaatkârlığından oradan da sanayiciliğinde de başarılı oluyor ve örnek çalışmalar yapıyor. Onlarca ülkeye ihracat yapan belki bin kişinin üzerinde istihdam sağlayan ülkemizin ihracatına katkı sağlayan dev bir sanayi kuruluşunu bizim önümüze koyuyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Celal Hekimoğlu ve onun gibilerle Trabzon geleceğe daha ümitli bakacak. Celal Hekimoğlu ve ailesine başarılı sağlıklı uzun ömür diliyorum” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

BEN OLMASAM BABAM TANKI YAPARDI

Celal Hekimoğlu’nun oğlu Celil Hekimoğlu “liseyi bitirdikten sonra yaklaşık 35 yıldır babasıyla beraber çalıştığını belirterek, “ Celal Hekimoğlu ile çalışmak kolay değildir. Babam zor bir insandır. Bu başarı hikâyesi zaten kolay yapılamazdı. Her evresinde yanında bulundum. Bugün Hekimoğlu firmasının geldiği yere baktığımızda, dünyanın her tarafına buradan her gün konteynerlerle mal giden bir firma. Selamet garajından başlayan büyük bir hikâye. Bu hikâye oluşurken ben çok büyük zorluklar yaşadım. Hiç kolay olmadı. İşte dışarıdan baktığınız zaman Celal Hekimoğlu, altında lüks arabası var. Şoförü var, evi var ama hiç kolay olmadı. Uykusuz geçen geceler, ağlamaklı günler, malı kabul ettirmek, sipariş almak vermek, borçlar, benim babamın en büyük özelliği çok cesur olması, gözü karadır. Yatırım yaparken borcu düşünmez. Ben hayatı boyunca babama hep fren oldum. Ben engel olmasaydım, babam muhtemelen hayalindeki tankı yapacaktı. Ben engel oldum yapmasına. Hayatını her evresinde kaliteye yatırım yapmıştır. Bize bunu öğütlemiştir ve bizde onun öğütlediği yolda gitmeye çalışıyoruz. Sağ olsun bize cesur, yürekli ve dürüst olmayı öğretti. Ben çok mutluyum. İyi ki Celal Hekimoğlu’nun oğluyum. Herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

ELİNİZDEN BİR ŞEY GELİYORSA YAPIN

Son olarak konuşma yapan Celal Hekimoğlu da Sanayi ve sanayiciliğin kendisi için bir sevda ve aşk olduğunu ifade ederek, “Trabzon benim için olmazsa olmaz bir yerdir. Bana Eskişehir’de elektriği, yolu, suyu her şeyi yapılmış arsa verdiler. Ben kabul etmedim. Ben Trabzonluyum Trabzon’da bu işi yapacağım dedim. Bizim öyle bir sanayimiz var ki. Trabzon’da sanayi konusunda ne yaparsanız yapın bizim fabrikalarımızda bu işler üretilir. Ama Trabzon’da bakıyorum da genellikle hep ticaret üzerine herkes çalışıyor. Hâlbuki Trabzon’da sanayiyi biraz daha büyütmemiz lazım. Trabzon sanayi şehri olmadığı için çalışacağız insanları eğitmek alıştırmak kolay iş değil. Trabzon’da sanayi yapmak zor ama yapılmayacak bir iş de değil. Herkese söylüyorum. İlkokul mezunuyum ben. Ben Allah’a şükürler olsun bu işi başardım. Ama azmimle gayretimle ve dürüstlüğümle ne iş yaparsanız yapın Yüce Allah’ı unutmayacaksınız. Çocuklarıma en büyük tavsiyem, sakın ha haram yemeyin olmuştur. İmkânlarınızı doğru yerde kullanın. Ben Trabzonluluğumdan şeref duyarım. Trabzonlulara tavsiyemde şu; “Arkadaşlar bir şeyler yapalım.” Elinizden bir şey geliyorsa Allah aşkına yapın” dedi.

Lansman daha sonra toplu fotoğraf çekiminin ardından kitapların dağıtımı ve imzalanması ile sona erdi.