Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak çeşitli ziyaretlerden bulunmak üzere geldiği Trabzon’da Dernekpazarı Gençlik Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptığı konuşmada “Trabzon’da ve ilçelerde doğalgazın yaygınlaşması için büyük gayretler gösterdiniz. Bu tesisin yapılmasına karar verip desteği temine dip ve gerçekleştirilmesini sağladı. Seçimlerde yeni zafere imza atmaya hazır olacağız” dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta yaptığı konuşmada “Hükümetimiz döneminde Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte bu ülkede iz bırakıyoruz. Trabzon’da da yaptığımız spor salonlarımız ve spor tesislerimizle Trabzon olimpiyat şehri oldu. Bugün burada gençlik merkezinin açılışındayız. Buranın yapılmasına yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz. Sizinle daha çok birlikte olmak istiyoruz. Bu gençlik merkezinin hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu yaptığı konuşmada “Bugün burada sabırsızlıkla bakanımızı bekliyorsunuz. Bu güzel eserin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Sayın Bakanımız işin takipçisiydi. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

Bugün çok güzel bir tesisin açılışı için bir aradayız. İnşallah şampiyonlukta olacak. Trabzonspor’un şampiyonluğunu inşallah göreceğiz. Trabzonspor’un büyük yetenekleri Abdülkadirler Yusuflar burada. Onlar çalışacak bizde elimizden geleni yapacağız. Gençlerimizin çok daha sağlıklı, daha zinde yetişmesine sebebiyet verecek çok güzel bir tesisin açılışı için buradayız.

Türkiye’nin durumu malum. Son 16-17 yılda her gün yeni bir tesis yapıldı. Taşları teker teker yerleştiriyoruz Büyük bir medeniyetin inşası kolay değil. Büyük ve Güçlü Türkiye yolculuğunun büyük liderini unutmak olmaz. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün herkese teşekkür ediyoruz. Ülkemize dünyada neler oluyor. Ülkemiz nereye gidiyor. Ülkemizin dik duruşunu kimler tehdit ediyor bunları konuşalım. Ülkemiz türlü türlü saldırılara maruz kaldık. Birkaç ağaç için İstanbul’u yakmaya çalıştılar. Arkasında FETÖ, DHKPC çıktı. 2014 Seçimlerinde büyük bir tokat yediler. Akabinde 15 Temmuz 2016’da tarihin en kirli darbe girişimine şahit olduk. Sadece Trabzon değil 81 ilimiz şahit oldu. Milyonlarca insanımız sokağa döküldü. Milletimiz bu devleti bırakmadı, meydanlara inerek 81 milyon tek bir vücut oldu.

Türkiye’nin bir hizmet seçimi var. Uzatmaya gerek yok. Siyaset meydan seçmen. İstanbul’dan geliyorum. Bir tane İstanbul’da var. Bizim hemşerimizdir. Yalandan kimse ölmüyor. Yalandan ölünde Ankara’nın nüfusunun baya azalması lazım. Bol kepçeden atıyor. Bu kişi 37 proje vadetmiş 2’sini gerçekleştirmiş 35’i yalan olmuş. Bu zihniyeti tanımanız lazım. Bir diğeri 120 projeden 13 tanesini yapmış. Bu işin eğlenceli kısmı. 

Trabzon’umuz büyükşehir. Yallarımız, köprülerimiz yapıyoruz yapacağız daha fazla yapacağız. Hizmette problem yok. Allah enerji ömür ve imkan verdiği sürece ülkemize daha fazla hizmet etmeye devam edeceğiz. Önemli olan Beka meselesi. Türkiye’de devletten aldığı finansmanı iş makinelerini daha terör örgütüne aktaran belediyeler var mıydı? Bu imkanlarla sokaklara çukurlar kazan, Mehmetçiğimize kurşun sıkma noktasında destek olan belediyeler var mıydı? Bu ülkede 2016 15 temmuz da bir şey yaşadık. Tüm Türkiye meydanlara indi. Canını siper etme noktasında korkusuzca meydanlara indi. Sahip olduğu imkanlarla kışlaların önüne kamyonlarını çeken belediyeler oldu mu? O akşam evlerinde oturup televizyon izleyen belediye başkanları da oldu Trabzon’a belediye başkanı seçmek çok önemli. Bu dünyaya mesaj. Trabzon imparatorluklara başkent olmuş bir şehir. Orhan Bey uzun süre Trabzon’a hizmet etti. Şimdi Murat bey. Bugün burada Trabzon’dan çok büyük bir ses vermemiz lazım. Çünkü bunu çok iyi görmemiz lazım. Bizleri diyor ki Cumhur İttifak’ına oy vermeyenlere terörist diyorsunuz diyorlar. Bu söz çok yanlış bir söz. Bugün Türkiye’de Adına millet dedikleri Zillet İttifak’ı  için bir yandan Kandil bir yandan Pennsylvania açıklama yapıyor. Doğuda belediyeler için yarışacağız batıda da Cumhur İttifak’ına kaybettireceğiz. 15 Temmuz’da bütün Türkiye aynı meydan da siyasi görüşü ne olursa olsun toplandı. Gerek Cumhurbaşkanımız gerek Devlet Bahçeli Cumhur İttifak’ı noktasında bir duruş sergiledi. Biz kez daha milli ve yerli duruşla Büyük Türkiye yolunda emin adımlarla ilerliyor. Her gün daha da güçlenerek yoluna devam eden bir Türkiye var. Hazinemizde her türlü imkanlarımız var Ekonomimizde sağlam, her şeyimiz var. Cumhurbaşkanımız bu ülkenin başında olduğu sürece milletimiz bu dik duruşu sergilediği sürece her şeyin üstesinde geleceğiz Hiç merak etmeyin. 31Mart akşamı tarihi bir sonuca imza atmanızı temenni ediyorum. Bu eserin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kalın sağlıcakla.