Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle 20 Aralık 2014 tarihinde göreve geldiklerini belirten AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi "Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere; değerli bakanlarımıza, milletvekillerimize, ilçe başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize ve birlikte görev yaptığım bütün teşkilat mensuplarımıza  sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ebediyete irtihal edenlere de Allah'tan rahmet diliyorum."dedi. 

2014 yılından bu güne kadar göreve geldiğimiz süre içerisinde önemli bir vazife üstlendiklerinin altını çizen Revi "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve kıymetli teşkilat mensuplarımıza karşı görevimizi hassasiyetle yerine getirerek üzerimize düşen sorumluluğun ağırlığını her zaman taşıdık. Trabzon'da neredeyse 125 bine ulaşan üyelerimizle birlikte her zaman Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında dim dik durduk ve zalime asla boyun eğmedik. 17/25 Aralık yargı ve emniyet darbe girişiminde olduğu gibi 15 Temmuz hain darbe girişimine de anında refleks göstererek darbecilere karşı meydan okuduk. Türkiye siyasetinin en zor zamanlarına denk gelen il başkanlığı sürecimde bir an dahi nefsi düşünmeyerek canımızı uğruna feda ettiğimiz vatan yolunda milli bekamız için Cumhurbaşkanımızın yanında bir dâva eri, bir nefer gibi mücadele ettik."ifadelerini kullandı. 

Tevazu samimiyet ve gayretle yola çıktıklarını belirten Başkan Revi "Biz göreve geldiğimiz günden itibaren hiçbir şekilde çizgimizi bozmadık, İlk günkü aşkla dâvamıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Görevimiz süresi içerisinde küresel, ulusal ve yerel birçok öngörülemeyen olayların yaşanmasına rağmen bizler kararlılıkla ülkemize ve şehrimize hizmet ettik. Trabzonumuz, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en büyük yatırımı AK Parti iktidarları döneminde almıştır. Yapılan bu yatırımların büyük bir kısmı da bizim görev aldığımız döneme denk gelmektedir. Hiçbir şeyi bahane etmeden memleketimize hizmet etme gayreti ile elimizden gelen tüm imkanları seferber ettik. AK Parti'nin 18 yıllık iktidarı döneminde Trabzon'a yapılan yatırımlar neredeyse 33 milyar TL'yi buldu. Fi tarihinde, o da tek Parti iktidarı döneminde yapılan hizmetlerle övünenler düştükleri gülünç durumun farkında bile değiller. Biz yaptık dedikleri hizmetlerin üzerinden neredeyse bir asır geçecek. Kaldı ki bu hizmetler bu günkü CHP'nin değil milletin hizmetidir. Çünkü o dönemde tek Parti iktidarı vardır. Ve yine Mustafa Kemal Atatürk döneminde yapılan hizmetlerin büyük bir kısmını çok partili dönem CHP'si ile birlikte yok olma noktasına getiren yine onlardır. 6 yıllık İl Başkanlığı döneminde iyice tecrübe ettim ki; CHP'nin bu kafa yapısı hiç değileceğe benzemiyor. Kim giderse gitsin veyahut kim gelirse gelsin CHP'deki bu statükocu ve topluma tepeden bakan mantık asla değişmiyor. Önceki dönem Haluk Pekşen'in safsataları dinliyorduk, bu dönemde Ahmet Kaya'nın safsatalar ve dinliyoruz. Yani CHP de değişen bir şey yok." şeklinde konuştu. 

Muhalefetin proje ve yatırımlara engel olmasına rağmen Trabzon'a kararlılıkla hizmet etmeye devam edeceklerini belirten Revi "6 yıldır görev yapıyorum. Ne yazık ki yapıcı bir muhalefet göremedim. Trabzon'a ne getirebiliriz ne kazandırabiliriz derdi olmayan bir muhalefet anlayışı ile mücadele etmek ne kadar zor olsa da bizler bu zorluğun üstesinden gelip şehrimize sayısız hizmetler kazandırdık. Çünkü biz millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Trabzonumuz için söz vermiş olduğunuz hangi proje varsa hepsini gerçekleştirdik gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Ne yıkıcı muhalefet anlayışı ne Ahmet Kaya ne de CHP buna engel olamayacak. Göreve gelişimizin 6. Yılı kutlu olsun."dedi.