BAŞKAN RECEP ÇEBİ'DEN ARAKLI ESNAFINA BÜYÜK MÜJDE 

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 



Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi Araklı Esnafı için vermiş olduğu büyük savaşı kazandı.Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinden'de geçirdiği Araklı Küçük sanayi Sitesi İnşaatı başlıyor.Araklı’da 60 yıldır hasretle bekleyen sanayi esnafını Küçük sanayi sitesine kavuşturma işlemi Toki ile gerçek oluyor.
Artık Araklı’da Toki Tarafından yapılacak olan Türkiye'de 2. sanayi sitesi için ön talep alınmaya başladı.
Araklı belediye başkanı Recep Çebi ve Toki Küçük sanayi sitesi projesini hayata geçiriyor.
Değişik metrekarelerde 216 adet işyerinin sanayi esnafına verilmesi için belediye tarafından ön talep alınmaya da başlandı. Toki tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan işyerleri için Araklı Küçük sanayi sitesi kooperatifi de üyelerini bilgilendirmeye başladı.Araklı esnaf kefalet salonunda gerçekleşen toplantıya Araklı belediye başkanı Recep Çebi, Başkan Yardımcısı Burhan Akyıldız belediye meclis üyeleri, sanayi kooperatifi başkanı Yaşar Çebi,belediye imar müdürümüz Zihni hancı katıldı
ŞARTNAMEYİ BELEDİYE BAŞKANI OKUDU
Araklı küçük sanayi sitesi ile ilgili katılım şartnamesini tek tek maddeler halinde okuyan belediye başkanı Recep Çebi Araklının 60 yıllık kanayan yarası sanayiye artık kavuşma zamanı geldi dedi.
Araklı belediye başkanı Recep Çebi Yolgören mahallesi sınırları içerisinde yapılacak olan toplam 60 dönüm arazideki çeşitli büyüklükte olacak işyerlerinden 216 adet satışa sunulacağını, önceliğin Araklı’da ev ve işyerleri altında bulunan sanayi esnafını müstakil bir sanayiye kavuşturmak olduğunu söyledi. Araklı şehir içinde artık sanayi esnafımız olmayacak. Vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda Küçük sanayi sitemizi hayata Toki işbirliği ile geçireceğiz.
8 AYDA TAMAMLANACAK
Araklı belediye meclis salonunda Küçük sanayi sitesi kooperatif başkanı Yaşar Çebi ve üyelerle bir araya gelen Araklı belediye başkanı Recep Çebi “yıllardır ilçede bina altlarında faaliyet gösteren sanayi esnafının en kısa zamanda yeni işyerlerine kavuşturmak için uğraşıyoruz. Müracaat almaya başladık. Bir an önce esnafın sanayiye geçmesi için büyük gayret gösteriyoruz ” dedi.
ARAKLI DA Kİ HER ESNAFIN ÖNCELİK HAKKI VAR
Ön kayıt sistemi ile Araklı’da faaliyet başlayacak 167 ye yakın esnafın Küçük sanayi sitesinde dükkanlar için 10.000 TL’yi Halk bankasına yatırması gerek.yor. Kalan ödemenin de 84 ayda tamamlanması isteniyor. Satışa sunulacak dükkanlar için Araklı küçük sanayi esnafı kooperatif başkanı yaşar Çebi de “Araklı’da ev ve işyerleri altında bulunan sanayi esnafını müstakil bir sanayiye sitesine kavuşturmak hedefimizdir” dedi
FİYATLAR YÜKSEK TAKSİT SAYISINI ÇOĞALTALIM TALEBİ GELDİ.
Araklı küçük sanayi sitesi ile ilgili yapılan toplantıya 150 ye yakın sanayi esnafı katıldı. Araklı da küçük sanayi sitesi için Belediye başkanımız Recep Çebi'ye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Anacak fiyatlar bize yüksek geldi. İmkanlarımızı zorlayarak ta olsa sanayi çarşısında ya yer alacağız yada yer alanların kiracısı olacağız . başkan çaremizde yok diyerek Toki'den fiyatların daha makul seviyeye ve taksitlendirmeninde çoğaltılması ile ilgili isteklerini dile getirdiler.