Başkan Gümrükçüoğlu, MHP İl Başkanı Birinci’yi kabul etti
Haber : Melek Çakır   www.trabzonhaber24.com

 Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci’yi makamında kabul etti.

Gerçekleştirilen görüşmenin ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, Birinci ve yönetici arkadaşlarının ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti ifade ederken, MHP’nin başta Genel Başkan Devlet Bahçeli olmak üzere tüm teşkilatlarıyla, vatanın ülkesiyle ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün nasıl savunucuları olduklarını 15 Temmuz darbe teşebbüsüyle birlikte bütün Türkiye ve dünyaya gösterdiklerini kaydetti.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: MHP’NİN NE KADAR ÖNEMLİ 
BİR GÜÇ OLDUĞUNU BÜTÜN DÜNYA GÖRMÜŞTÜR 
Gümrükçüoğlu değerlendirmesinde özetle şunları kaydetti: “Milliyetçi Hareket Partimizin, milletimizin birlik ve beraberliğini, cumhuriyetimizi ve demokrasiyi korumakta ne kadar önemli bir güç olduklarını bütün milletimiz, bütün dünya idrak etmiş ve görmüş durumdadır. Sayın Devlet Bahçeli’nin, Sayın Nihat Birinci’nin, sayın arkadaşlarımızın, Milliyetçi Hareket Partimizin, Türkiye’nin birliği ve beraberliği, demokrasi insan hakları ve cumhuriyetimizin muhafaza edilmesi, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü nasıl koruduklarını görmek büyük bir mutluluktur. Her zaman siyasi öngörüleri ve kendi pozisyonlarını düşünmeden fedakarlığa hazır olduklarını gösterdiler, bunu ifade ettiler. Hele hele bütün bu darbe teşebbüsünün, vatan hainliğinin karşısında durmaları, bu hafta sonu 7 Ağustos’ta, İstanbul’da ve 81 ilimizde eşzamanlı olarak düzenlenecek olan demokrasi ve ülkeye sahip çıkma mitingine bizatihi Sayın Devlet Bahçeli’nin ‘ben orada olacağım, milletim adına orada olacağım’ diyerek katılacaklarını beyan etmeleri bizleri son derece sevindirmiştir. Kendilerine teşriflerinden ötürü şükranlarımızı sunuyoruz. Başta Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli olmak üzere, Milliyetçi Hareket Partimizin tüm mensuplarına tekrardan saygımızı, sevgimizi birlikteliğimizi ifade ederek başarılar diliyoruz.”

BİRİNCİ: BU DAYANIŞMA RUHUNUN 
İLELEBET DEVAM ETMESİNİ ARZU EDİYORUZ
MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci de değerlendirmesinde Türkiye’nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini ifade ederken bu dönemin dayanışma halinde atlatılacağına inandıklarını kaydetti. Biirnci, “Bu vesile ile Sayın Genel Başkanımız üzerlerine düşen vazifeyi yapıyor. Bizde onun düşüncelerine uygun olarak Trabzon’da dayanışma ruhu içinde süreci yürütüyoruz. Bu amaç doğrultusunda da dayanışma ruhunu yaşatma adına bugün sizleri ziyarete geldik. Bu dayanışma ruhunun ilelebet devam etmesini arzu ediyoruz. Ülkemiz bu badireden geçene kadar biz gerek genel muhalefetimizi gerek yerel muhalefetimizi bir kenara bıraktık. Öncelikle milletimizin selameti adına mücadelemizi vereceğiz. Bu mücadelelimizi verdikten sonra da ülkemiz rahat nefes aldığında tekrar eski siyasi mücadelemize devam edeceğiz. Bizleri kabul ettiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah yarınlar adına ülkemiz daha yaşanılabilir olacak” ifadelerini kullandı.