TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ORHAN FEVZİ GÜMRÜKÇÜOĞLU GÖREVİNİ DEVRETTİ

Haber : Ömer Altıntaş / Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kendisine ziyarette bulunan Hasan Tahsin Kırali İlkokulu öğrencilerine başkanlık makamını bir süreliğine devretti. Okul Müdürü Suat Öztürk ve Sınıf Öğretmeni Yasemin Nuhoğlu ile birlikte Başkan Gümrükçüoğlu’na ziyarette bulunan 4-A sınıfı öğrencisi Mislina Beyza Ak ve 4-B sınıfı öğrencisi Yusuf İzzet Yazar başkanlık makamını devralarak belediye yetkililerini şehirde yapılmasını istedikleri çalışmalar doğrultusunda talimatlandırırken, yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi aldılar. Başkanlık makamını ilk olarak devralan Mislina Beyza Ak, Trabzon’da yeşil alanların çoğaltılmasını istedi. Hasan Tahsin Kırali İlkokulu’na kazandırılan basketbol sahası için Başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür eden Ak, sahanın zemininin epoksi malzeme ile kaplanmasını isterken, Büyükşehir Belediyesi tarafından sahilde oluşturulan Oyuncakistan’ın çocuklar için son derece önemli bir çalışma olduğunu belirterek emeği geçenleri kutladı.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU TRABZON BOTANİK’TE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 4-A sınıfı öğrencisi Mislina Beyza Ak’ın yeşil alanların arttırılması talebi üzerine, 103 dönümlük alan üzerinde yapım çalışmaları hızla devam eden Trabzon Botanik hakkında açıklamalarda bulunarak çalışmaların tamamlanmamsıyla Trabzon’un son derece büyük ve modern, yeşil bir yaşam alanına kavuşacağını söyledi. 4-A sınıfı öğrencisi Ak, bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Nalân Aydın’ı arayarak Trabzon Botanik’in yapım çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldı.

BÜYÜKŞEHİR BEEDİYE BAŞKANI ÇUKURÇAYIR’A İKİ AYRI YOL BAĞLANACAK

Başkanlık makamını devralan Hasan Tahsin Kırali İlkokulu 4-B sınıfı öğrencisi Yusuf İzzet Yazar ise okullarının bulunduğu Çukurçayır Mahallesi’ndeki ulaşım problemlerinin ortadan kaldırılması için ne tür çalışmalar yapılmakta olduğunu sordu. Bunun üzerine Yazar’a ayrıntılı açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, “Çukurçayır yoğun nüfusun olduğu bir bölge. Şu anda Kanuni Bulvarı diye çok önemli bir yolun yapımını sürdürmekteyiz. Burası Yenicuma bölgesindeki kavşaktan Yavuz Selim Kemik Hastalıkları Hastanesi’ne bir ayrı yol vererek Çukurçayır’ın ulaşımını rahatlamak amacını gütmekte. Ayrıca Aynı Kanuni Bulvarı, Boztepe Tüneli’ni geçtikten sonra hemen Akoluk istikametine dönüldüğünde ayrı bir Çukurçayır bağlantısı ile ayrı bir ulaşımı hattını da gerçekleştirmektedir. Bu iki ayrı ulaşım hattının hizmete girmesiyle Çukurçayır’da trafik tıkanıkları olmayacaktır. Bu çalışmalar önümüzdeki iki yıl içinde tamamlanacaktır.

   GÜMRÜKÇÜOĞLU VATANDAŞIN AYAĞINA GİDECEĞİZ ÇUKURÇAYIR’A TOPLU TAŞIMACILIK BAŞLIYOR
Çukurçayır’ın ulaşımında şu anda toplu taşıma çalışması da sonuçlanmak üzeredir. Mayıs ayı içerisinde oraya toplu taşıma vasıtaların hattını da açmış olacağız. Bunu başkanımız olarak size arz ediyoruz. Çukurçayır’a yeni bir okul yapımı da bina olarak sürdürülmekte. Yeni okulun bu yılın sonuna yetiştirilmesine gayret edilmekte. Okulunuzu da her konuda destekleyeceğimizi sayın başkanımız olan sizlere arz ediyoruz” şeklinde konuştu.   Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, ziyaretin sonunda yaptığı değerlendirmede, özgüveni son derece yüksek çocuklar yetiştirdikleri için öğretmenler ve ailelerine Trabzon adına teşekkür etti.