BAŞKAN GENÇ TAŞ KIRMA VE ELEME TESİSLERİNİ HİZMETE SOKTU

Haber : Ömer Altıntaş / Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com 

 Daha önceden Asfalt Plenti, Makine Parkı ve Beton Santrali’ni hizmete sokan Ortahisar Belediyesi son olarak Değirmendere Vadisi’nde Taş kırma ve Eleme Tesisi’ni de hizmete alarak asfaltlama, betonlama çalışmalarını birbirleriyle entegre hale getirdi. Asfaltlama, betonlama, yol bakım ve onarım çalışmaları konusunda araç gereç bakımından olduğu gibi tecrübeli personel bakımından da oldukça yeterli olduklarını kaydeden Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç asfaltlama ve betonlama çalışmalarını diğer kurumlardan yardım almadan kendi imkânlarıyla yürütebilecek seviyeye geldiklerine dikkati çekerek, “Asfalt Plentimiz, Beton Santralimiz gerekse Makine Parkımızla asfaltlama ve betonlama çalışmalarını eş zamanlı olarak birkaç bölgede yürütebilecek seviyeye geldik. Önceki belediyemizde 900 km yol ağımız varken, Ortahisar Belediyesi olarak 2900 km’lik yol ağına hizmet ediyoruz. Belediyemiz 85 mahalleden müteşekkil bir konuma geldi.” dedi. 

BAŞKAN GENÇ;YOL SORUNLARI TAMAMEN BİTECEK
Başkan Genç sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyükşehir Yasasıyla birlikte bu mahallelerde Büyükşehir Belediyemizin görev ve sorumluluk alanlarına giren meydanlar, ana caddeler ve ana yollar dışında kalan ve kendi görev alanımıza giren sokak ve caddelerde her türlü üstyapı çalışmasını yapabilecek kapasiteye ulaştık. Kendimize beş yıl için bir hedef koyduk, 85 mahallemizin tamamında inşallah hem asfalt hem betonlama olarak bu hizmetleri, bu dönem içerisinde yerine getireceğiz. Bu yıl ki hedefimiz sadece asfaltta 100 bin tona ulaşmaktır. Bu çok önemli bir rakamdır. Betonda da 50 bin metreküpe ulaşmayı hedefliyoruz. Görev süremizin bitimine kadar söz verdiğimiz gibi yollarımızı standartlara uygun hale getirerek her türlü yol problemi ortadan kaldırmayı kendimize hedef olarak koyduk.”
ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI GENÇ;AMAÇ KALICI HİZMETLER YAPMAK 
Son olarak hizmete soktuğumuz Taş Kırma ve Eleme Tesisimizle asfaltlama ve betonlama çalışmalarında ihtiyaç duyduğumuz altyapı ve dolgu malzemesini de kendi imkanlarımızla temin etmiş oluyoruz diyen Genç, “Hizmetlerimizin kalıcı ve kaliteli olması için yollarımızda ve diğer projelerimizde zemin sağlamlaştırma çalışmalarını hizmete soktuğumuz bu tesisle yapacağız. Kendi tesislerimizle ürettiğimiz dolgu ve altyapı malzemeleriyle kaliteli asfaltlama ve betonlama yapma kabiliyetine de eriştik. İnşallah diğer hizmetlerimizle ilgili tesislerimizi de açarak her alanda eksiksiz bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz.” ifadelerine yer verdi.