Başkan Genç, "2014 yerel seçimleriyle kurulan bir belediye olmamıza rağmen çok kısa zamanda çok uzun mesafeler kat ederek ilçemizin adını bütün Türkiye sathında duyurduk. Bir yandan kurumsallaşma sürecimizi başarıyla yürütürken, diğer yandan belediyecilik hizmetlerimizi de eksiksiz bir şekilde yerine getirdik. Gerek kentsel dönüşüm projeleriyle gerekse diğer altyapı projelerimizle Ortahisar'ın çehresini değiştirdik." dedi. 


Başkan Genç, sözlerinin başında kendi programında yer alan projelerden bazılarının Büyükşehir'in programında; Büyükşehir'in programında yer alan projelerin bazılarının da kendi programında yer aldığını söyleyerek birçok projeyi Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa hayata geçireceğini söyledi. Başkan Genç'in dikkat çektiği başka bir nokta ise, bazı projelerini bakanlıkların ve özel girişimcilerin desteğiyle  hayata geçireceğini söylemesi oldu. 


YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR


Yeni kurulan Ortahisar Belediyesi'ni beş yıl gibi kısa bir süre zarfında proje ve hizmetleriyle adından söz ettiren bir belediye haline getirdiklerini belirten Başkan Genç, "2014 yerel seçimleriyle kurulan bir belediye olmamıza rağmen çok kısa zamanda çok uzun mesafeler kat ederek ilçemizin adını bütün Türkiye sathında duyurduk. Gerek kentsel dönüşüm projeleriyle gerekse diğer altyapı projelerimizle Ortahisar'ın çehresini değiştirdik. Ekopark, Tünel Akvaryum, Pelitli ve Pazarkapı kentsel dönüşüm projeleri, Tarih Müzesi, Belediye hizmet binamız ile 80'in üzerinde parkı hayata geçirdik. Diğer yandan İpekyolu Projesi gibi ihale aşamasında olan çok sayıda projemiz var. Vatandaşlarımız bu değişim ve dönüşümü fark ediyor. İlçemizin en doğu noktasında yer Pelitli'den tutun da ilçemizin en batı noktası Akyazı'ya kadar ve güneyde Maçka sınırına kadar dokunmadığımız, proje yapmadığımız hiçbir mahalle kalmadı. Başta yol,  park ve kaldırım çalışmaları olmak üzere her mahallemizde irili ufaklı birçok proje yaptık. İnşallah, yeni dönemde vatandaşlarımızın da desteğiyle programımızda yer alan projeleri hayata geçirerek ilçemizi daha da şahlandıracağız. Bugüne kadar yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır." dedi.  


TRAFİK SORUNUNA EL ATACAĞIZ


Şehrin en önemli sorununun trafik olduğunu yineleyen Başkan Genç, "Şehrimizde tebarüz eden en önemli sorunun ulaşım olduğunu, trafik olduğunu hepimiz biliyoruz. Yeni dönemde Büyükşehir Belediye Başkanımızla trafik sorununu milimize edecek adımları atacağız. Maraş Caddemiz, Gazipaşa Caddemiz gibi prestij caddelerini yeniden ele alıp, Kunduracılar, Uzun Sokak gibi şehrimizin merkezinde bulunan önemli alanları cadde ve sokak estetiğine uygun olarak tanzim etmek, vatandaşların hizmetine sunmak gibi müşterek anlayışımız var. Bir taraftan da raylı sistem çalışması var. En son Cumhurbaşkanımız Trabzon ziyaretinde bunu dile getirdi." 


İKİ AY İÇİNDE İHALE EDİLECEK


Mağmat Boğazı'nda yapılacak olan Tarihi İpekyolu Projesi'nin önümüzdeki iki ay içinde ihale edileceğini kaydeden Başkan Genç, "Mağmat Boğazı'nda hayata geçireceğimiz İpekyolu Projesi bizim için çok önemli bir konu... Üzerinde durduğumuz, hukuksal alt yapısını hazırladığımız, projesini tamamladığımız ve iki aylık bir zaman dilimi gibi ihalesine çıkmayı hedeflediğimiz vizyon projemiz Mağmat Projesidir. Hem yaşam alanı, hem de turizm için çok çok cazip bir mekan olacak. Önümüzdeki dönem hızlıca bu konuda adımlar atacağız." diye konuştu.  


İSKELE VE PLAJ YAPILACAK 


Deniz kendi Trabzon'da iskele ve plajın olmamasını büyük bir eksiklik olarak değerlendiren Başkan Genç, "Hep şu gündeme geldi... En mutlu şehir idealini ortaya koyarken sizlerin ve vatandaşlarımızın dile getirdiği hususlarda adım atmanın katılımcı belediyecilik anlayışıyla hareket etmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Deniz şehri olmakla birlikte, denizden uzak olan Trabzonluları denizle buluşturmak için 2 önemli adım atacağız. Bunlardan bir tanesi İskele Parklar kurarak denizle buluşmayı sağlamak. Malum Gülcemal Projesi devam ediyor... Ayrı bir yaşam alanı içeren eğlence parkının yakınlarında veya tespit edeceğimiz alanda İskele Parklar kurmak istiyoruz. Trabzon merkezde halk plajının olmayışı eksiklikti. Bu da gündeme geliyordu. Böyle bir adımımız olacak. Mekanı yeri belli olan halk plajını da şehrimize kazandırmak istiyoruz." dedi.  


MÜTEAHHİTLER DEVREYE GİRECEK


Kentsel dönüşümde TOKİ'nin iş yükü ağırlığından dolayı bu konuda müteahhitlerle birlikte proje yapacaklarını dile getiren Başkan Genç, "Kentsel Dönüşüm adımlarını biraz da formanıtı değiştirerek.. Yani TOKİ ile süren projeler devam edecek. Ama Çömlekçi Projemiz ağırlıklı olarak TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi bünyesinde devam edecekken, bizim belediyenin hukuki güvencesinde kendi müteahhitlerimizle beraber yapabileceğimizi düşündüğümüz, şehrimizin ihtiyaç duyduğu iki üç alanda kentsel dönüşüm adımları atmak istiyoruz. Pelitli, 1 Nolu Erdoğdu, Çağlayan bölgemizde bunu hayata geçireceğiz. Çağlayan'da TOKİ’den oradaki taşınmazları devralarak adım atmak istiyoruz. Bu projeler önümüzdeki dönem zarfında çalışacağımız temel alanlardan bir tanesi olacak." ifadelerine yer verdi.


HERKESE HİTAP PROJELERİMİZ VAR


Herkese hitap eden projeleri hayata geçireceğini kaydeden Başkan Genç, bu kapsamda yaşlılar gençler, çocuklar ve hanımlar için ayrı ayrı projeleri olduğunu kaydederek, "Belediyecilik anlamında biz herkesime ulaşmak istedik. Özellikle çocuklar ve gençlere de hitap eden projelerimiz var. 2016 yılında JİMNASİAD gençlik olimpiyatlarını yapmıştık. Bu dönemde en azında bölgemize sınırı bulunan ülkelerin çocuklarını şehrimizde yapacağımız bir organizasyonla beraber çocuk oyunları organizasyonu yapacağız. Bunu yaptıktan sonra da geleneksel hale getirmeyi de düşünüyoruz. Gençlerimizle ilgili olarak en çok karşılaştığımız talep de mahallelerimize semt sahaları talebiydi. Kavala, Bulak, Erdoğdu'da semt sahaları yaptık. İnşallah tespit ettiğimiz başka mahallelerde de semt sahaları yapacağız. Ve ayrıca gençlerimiz için  24 saat hizmet edecek donanımlı bir kütüphane yapacağız." dedi. 


ORTAK PROJELERİMİZ VAR


Büyükşehir ile paralel projeler yürüteceğini ifade eden Başkan Genç, "Proje kitapçığımızda dikkat ederseniz, bizim bazı projelerimizin Büyükşehir Başkan adayının kitapçığında Büyükşehir'in bazı projelerinin de bizim kitapçığımızda olduğunu gördünüz. Herhalde bununla birlikte önümüzdeki dönemin yönetimin anlayışının mesajını vermiş oluyoruz." diye konuştu.  
"Kadınlarımızın tarafından en çok talep ettiği bir yaşam merkezi projemiz vardı. Bunu Büyükşehir kendi kitapçığına aldı. Bizim bu yöndeki projemiz daha önceden vardı ama hayata geçirememiştik. Biz de kadınlara dönük el sanatlarına, istihdama dönük ayrı ayrı projelerimiz var. İçerisinde yüzme havuzu ve sağlıklı yaşam merkezinin olduğu bir merkezi inşallah bu dönem hayata geçireceğiz. Büyüklerimizi de ihmale etmedik. Onlar için de ikinci bahar yaşam merkezini kuracağız." 


"Yine engellilere hitap eden engelsiz yaşam merkezimiz var. Bu projemiz hazırdır. Çok şükür engelli kardeşlerimize Ortahisar Belediye binamız kompleksi içinde mekanlarda oluşturduk. Bunun dışında engelsiz yaşam merkezi ve tebessüm kahvelerini de açacağız. Biz bu kardeşlerimizin toplumsal hayata intibakını sağlamakla mükellefiz. Açık net söylüyorum, engelli kardeşlerimize ne kadar hizmet etsek azdır. Bu lütuf değil vicdani sorumluluktur."


HAYVAN KLİNİĞİ KURULACAK 


Ortahisar Belediyesi'nin havyan dostu bir belediye olduğunu belirten Başkan Genç, "Sokak hayvanları da bize emanettir ve bir canlı türüdür. Bir farkındalık oluşturmak amacıyla hayvanlara karşı şiddeti olaylarında müşteki olma kararı aldık. Hayvan derneklerimizle birlikte sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve tedavisi için rehabilitasyon merkezi kuracağız. TRAHAYKO ve ÇEVEHAYKO ile aynı anlayış doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz." dedi.  


ALTI ADET MÜZE  KURULACAK


Yukarıhisar'da Suriçi bölgesinde bir okul binasını yeniden düzenleyip arkeoloji müzesi haline getireceklerini ifade eden Genç, "4000 bin yıllık tarih diyoruz ama bir arkeoloji müzesi olmayan şehiriz. Yukarıhisar'da Suriçi bölgesinde bir okulumuzu rehabilite ederek bir arkeoloji müzesine dönüştürmek istiyoruz. Orada Kommenos Krallığı'ndan kalma eserleri sergilemeyi düşünüyoruz. Şehrimize dışarıdan gelen hastalarımızın yakınlarına dönük olarak şefkat evi düşüncemiz var. Orada tarihi özelliğine uygun bir deniz müzesi açma hedefimiz var. Tarihi şehrimize müze kazandırma konusunda bu dönemde önemli adımlar atacağız. Yine bir taraftan çokça beklenen Kalepark'ı halka açma noktasında düşüncemiz var. Diğer yandan 1869'da Trabzon'da ilk matbaanın ve basının kurulduğu bu şehirde basın müzesini hayata geçireceğiz. Basın tarihimizi burada sergileyeceğiz. Böylece basın, oyuncak, spor, muhacirlik, deniz ve arkeoloji müzesiyle birlikte şehrimizi adeta müzelerle müsemma hale getireceğiz." dedi. 


KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ


Bütün kültürel ve sanatsal aktivitelerin eş zamanlı olarak icra edilebileceği bir kültür ve sanat merkezini hayata geçireceğini anlatan Genç, "Kültür ve sanata dair de önemli adımlar atacağız. Bütün kültürel ve sanatsal aktivitelerin eş zamanlı olarak icra edilebileceği bir kültür ve sanat merkezini inşallah hayata geçireceğiz. Bu en çok önemsediğim şehrimizin tarihi ve kültürünü yaşatacak olan bir proje olacak... Bu proje aynı zamanda Büyükşehir'in de projeleri arasında var. Opera ve baleyi de kurumsal manada şehrimize taşımak istiyoruz. İki yıldır Devlet Opera ve Balesi'ni şehrimize getiriyoruz. Bu sene de gelecekler. Bunu geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Bütün bu etkinliklerin eş zamanlı olarak yapılabileceği bir merkez yapacağız." sözlerine yer verdi. 


BOZTEPE'YE SEYİR TERASI


"Boztepe sit alanı. Her projeyi buraya yapamazsınız...Manevi değerlerimiz olan Ali Şükrü Bey ve Ahi Evren'in mezarları Boztepe'de... Biz bu dönemde Boztepe'de oranın güzelliğini yaşatmak adına bir seyir terası yapacağız. Diğer yandan bu manevi değerlerimizin anısını da yaşatacak bir proje düşüncemiz var. Buradaki vericileri bir kulede toplayıp çirkin görüntüye son vermek istiyoruz." 


61 BİN FİDAN DİKECEĞİZ 


Yeni dönemde 61 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Genç, "Yeşile dayalı olarak şehrimizdeki eksiklikleri gidermek lazım. Geçen süre zarfından 43 bin adet fidan diktik. Önümüzdeki dönemde 61 bin fidan dikmeyi hedefliyoruz.  Bizim yeşili ve yaşam alanlarını artırmamız lazım. Bu anlamda Ekopark'ı hayata geçirdik. Orayı her ziyaretimde bunların sayısını artırın diyor vatandaşlarımız. Biz yeni dönemde Çukurçayır, Beşirli, Erdoğdu, Pelitli ve Yalıncak'ta bu ölçekte beş tane tema parklarımızı hayata geçireceğiz. Bu şehirde yeşili bir metre kare daha artırmak başarıdır. İklim değişikliğinden dolayı yeşili artırmak bizim için vazife bunun yanında herkes için de bir sorumluluktur. Çevreci belediyecilik anlayışından dolayı şehir merkezindeki çöp konteynırlarını yer altına alacağız. Bu hazır bir çalışmamızdır. Önümüzdeki dönemde ilk adımı atacağımız bir konulardan bir tanesi budur." ifadelerine yer verdi.  


DEĞİRMENDERE GÜZEL BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK


Değirmendere'den sanayi sitesinin taşınması gerektiğini bu alanın güzel bir görünüme kavuşturulması gerektiğini belirten Başkan Genç, "Bizim Değirmendere bölgemizi yeniden ele almamız lazım. Bu büyükşehrin ortaya koyduğu bir vizyondur. Buradaki sanayi sitesinin taşınması gerekiyor. Çok şükür çimento fabrikasının taşınması işi tamamlanıyor. Sanayi sitesinin de kendilerine uygun daha konforlu bir alana taşınması gerekiyor. İnşallah bu dönemde bu çalışmayı Büyükşehir'imizin uhdesinde yapacağız. Bu büyük bir çalışma tabi ki... Bu konuda bakanlarımız desteğini alenen ifade ettiler. Sanayimizi Hekimoğlu'nun doğusunda yer alan 270 dönümlük Karayolları'na ait alana taşıyabiliriz. Değirmendere'deki terminali de yeniden yapmamız gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve bakanlarımızın pozitif ayrımcılığından daha çok yararlanacağız." diye konuştu.