DİLENCİ,OTOPARK VE GÖK KUŞAĞI RENKLERİ ORTAHİSAR MECLİSİNİN GÜNDEMİNDE 

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi aralık ayı toplantıları bugün başladı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Başkanlığında bir araya gelen belediye meclis üyeleri gündem maddelerini karara bağladı. Meclisin açılışında Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Kasım ayında ki faaliyetlerle ilgili olarak belediye meclis üyelerini bilgilendirirken MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu ile CHP Grup Başkanı Turgay Şahin, gündem dışı söz aldı.

ORTAHİSAR BELEDİYESNİN SOĞUKSU MAHALLE PARKINA VURDUĞU BOYA RENKLERİ KONU OLDU

Ortahisar Belediyesi tarafından Soğuksu Mahallesinde yapılan merdivenleri gök kuşağı renklerine boyanan park bugün Ortahisar Belediye Meclisi gündemine taşındı. Meclisin açılışında söz alan MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, başlangıcı temsili olarak bordo-mavi renklere boyanacağı açıklanan parkla ilgili ilginç bir eleştirisini gündeme taşıdı.  Çakıroğlu, “Peyzaj düzenlemesi yapılmış olan bordo-maviye boyanacak merdivenlerin ilgili olarak gökkuşağı renkleri kullanılmış. Gökkuşağı renkleri dünyanın farklı ülkelerinde farklı çağrışımlar yapıyor. Bizim kültürümüzde uygun değil. Almanya'da Gay’lerin kullandığı bayrak. Bu bilinmiyor olabilir. Dikkate alınmasını istiyorum… “ dedi. Çakıroğlu'nun bu sözleri mecliste gülümsemelerle karşılandı.  Çakıroğlu’nun bu eleştirisine Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Renkle ilgili eleştirinize katılmıyorum. Bu şekilde gündeme gelmesini hoş karşılamıyorum. Bütün renkler bizim görselimiz, renkler güzeldir.. Biz sadece başlangıcına sembolik olsun diye bordo-mavi olsun diye hitap ettik” diyerek karşı çıktı. 

DAVUT ÇAKIROĞLU MÜZİSYENLERE ZABITA, DİLENCİLERE SERBEST 

İlk olarak söz alan Çakıroğlu, Trabzon’da son günlerde artan dilenci ve trafik sorununa dikkat çekti. Çakıroğlu, “Bir çok kez konuşuldu. Bu artık dilencilikten çıktı terör haline geldi. Uzunsokak’ta müzik yapan, yöresel aletlerle bizim Trabzon’un ezgilerini seslendiren şehir renk katan sanatçılarımıza yapılan müdahale oyuncak satan dilencilerin yapmış olduğu ses kirliliğini senfoni olarak zabıta tarafından dinlendiğine şahit oluyorum. Bir sanat eserini ortaya koyan yerel sanatçılarımıza görülmeyen hak, diğer taraftan dilencilik olarak veyahut başka bir ses kirliliği gürüldü kirliliği, tam hızıyla devam ediyor. Buna müdahale edilmiyor. Zabıtanın yetersiz olduğu söylenebilir. Ama ben buna katılmıyorum. Çünkü Zabıtanın gözü önünde olan bir olay” dedi.

BAŞKAN GENÇ MÜZİSYEN KARDEŞLERİMİZE GÖSTERİ SERBEST 

Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç Trabzon'un her yerinde Müzisyen kardeşleimizin Mesleklerini icra etmeleri yasak değil ama şu unutulmasın Müsade almak zorunluluğu vardır herkes istediği her şeyi bu şehirde yapmaz izin alı istedikleri müsait yerde Müzk yapabilir Çalgı çalabilirler insanları rahatsız etmeden dedi. 

MHP GURUP BAŞKAN VEKİLİ DAVUT ÇAKIROĞLU ;İLLA BİR ÇOCUK MU ÖLSÜN

Trafikle ilgili olarak ise Çakıroğlu, “Trafiğe kapalı alanlarda emniyet ilgilenmiyor. Belediyenin uhdesinde. Uzunsokak ile Maraş Caddesi, Taşbaşı olsun, buralarda motosikletlerin motorlu araçların bisikletle bile dolaşmak yasaktır. Bu trafiğe kapalı alanlarda motosikletler cirit atıyor. Çocuklar için büyük tehlike oluşturuyor. Bunu fark edilmesi için illa bir çocuğun ölmesi mi gerekiyor…” dedi.

ÇAKIROĞLU ;HASTANELERİN OTOPARKLARI

Hastanelerin otoparkları ile ilgili ve içerisinde yapılan düzenlemeleri de eleştiren Çakıroğlu, “Trabzon şehri iddiamız odur ki sağlık şehri olacak. Tesislerin çokluğu yatak sayısı ile ilgili bu tesislerin hepsinin birinci derece otopark sorunu var. KTÜ Farabi Hastanesinde 2 kilometre yürümeniz gerekiyor. Hastanızı bırakmanız gerek. Ama ne hikmetse personel araçlarına tahsis edilmiş araçlar hemen acilin yanı başında. Normal şartlarda yürümüş gereken personelin yürümesi gerekiyor. Hastanın acilin önüne kadar gelmesi gerek. Acil Servis diye bir servis yoktur. Buranın konusu değil ama İl Sağlık Kurulu olsun, iktidarın bir belediyesi burası. Bakanlıkla olan ilişkileriniz.. Hiç mi müfettiş gitmez bu hastanelere. Hastaneye gidildiğinde sizi karşılaması gereken şahıslar sağlık personeli doktor olmalı. Güvenlik görevlileri, otoparkçılar ve polis karşılıyor. Bir başka sorun. Bu israftır. Günahtır. İnşaat şantiye alanına dönmüş. Yanlış planlamalar her hastane içinde şantiye var. İrili ufakla tamiratları tadilatları restorasyonları göreceksiniz” dedi.

CHP GRUP BAŞKANI ŞAHİN ENGELLİR İÇİN ŞARJ MERKEZİ KURULSUN 

CHP Grup Başkanı Turgay Şahin ise, “Şehrimizde sayısı artan bedensel engelli araçlarımızın kullandığı araçlar var. Bunların şarjları kısa sürede bittikleri için meydan parkı veya o civarda bunların dolumu için bir dolum istasyonu isterler. Bende onların aracılığı ile bu talebi size getiriyorum. Bunu araştırırsanız ve o meydan parkı o civara bunu monte ederseniz sevinirim…” diye konuştu.

GENÇ BİZİMLE ALAKASI OLMADIĞI HALDE MÜLTECİLER İÇİN 48 BİN TL HARÇANDI

Bu eleştirilere cevap veren Başkan Genç, “Dilenciler konusu önemli bir konudur. Dün akşam bir toplantımızda şuana kadar harcamamızı Suriyelilere ve dilenenlerin şehir dışına nakli için 48 bin 650 lira para ödedik. Bu doğrudan bizim görevimiz değildir. Bu şehrin bütün sokak ve caddelerinin güzel görünüm olması için asıldır. Biz Ortahisar Belediyesi olarak bu kardeşlerimize tabi ki yardımcı oluyoruz. Bunun yanı sıra, göç idaresi ile iş birliğinde bulunarak bu kardeşlerimizin kamplara gönderilmesi için 48 bin 650 lira para ödedik. Ama bu son ödememizdir. Bundan sonra ki kısmını, sayın valimizle yaptığımız ilk görüşmede kendilerine ileteceğim. Daha farklı ve radikal bir çözüme gitmemiz lazım. Bizim şehirde ki dilencilerim, genç kardeşlere tercih ettiğimiz asla böyle bir şey söz konusu olmaz. Biz orada müzik söyleyen türkü söyleyen bütün kardeşlerimiz o haklarını kullansın istifa etsinler. Ama burada izin mekanizması varsa ona da riayet etsin. Bildiğim kadarıyla bizim zabıtanın böyle bir müdahalesi söz konusu değil. Büyükşehir belediyesinin söz konusu olabilir.

BAŞKAN GENÇ BU GÖRÜNTÜ TIP FAKÜLTESİNE YAKIŞMIYOR

O görüntü tıp fakültesine yakışmıyor. Hastanenin baş hekimi, rektörü, biz Ortahisar belediyesi olarak büyükşehir belediyesi ile mevcut uzakta bulunan otopark kullanım itibariyle yakışmıyor. Bu konuda biz üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Parkla ilgili olan konu itibariyle bunu Büyükşehire iletmek zorundayız. Büyükşehir’e bir talepte bulundular mı bilmiyorum ama bulunmaları lazım.

ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI GENÇ ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ŞARJ MERKEZİ KURULACAK

Elektrikli araçlarla ilgili Meydan Parkının hemen İskenderpaşa tarafında bulunan onları bazen ziyaret ediyorum. O taleplerini ben aldım. Akü ile ilgili projeyi belediye olarak biz yaptık ve büyükşehir belediyesine gönderdik. Alan itibari ile o sorunu çok ciddi mağduriyete söz konusu olabilir. Oradan alacağımız cevapla birlikte sorunu çözmüş olacağız” diye konuştu.