BAŞKAN GENÇ ;MEYDAN PARKI FİYAT TARİFESİNDEN ŞİKAYET VAR 

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Bu günkü Oturuma Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı 80 Kişilik Ekiple İran'da Trabzon Tanıtım Günlerinde olduğu için Vekaleten Başkan Vekili Kınalı Oturuma Başkanlık etti.Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Ortahisar Meydan Parkı’nda fiyat tarifesine Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinden itiraz geldi. Meclis üyeleri işletmelerin fiyatları yüksek tuttuğunu bu nedenle de çok sayıda itiraz geldiğini kaydetti. “Bura da fiyatlar Trabzon’un imajına zarar veriyor”  Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleyle özel sektöre işletmesi açısından verdiği Meydan Pakın’da ki kafeteryalarda uygulanan fiyat politikası Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Üyelerinin de itirazına neden oldu.  Meclis Üyeleri bir Tost 8 TL,Bir Çay 2 TL Ama Aynı Çay Ataparkta 75 Kuruş diye stem ettiler .

ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI AHMET METİN GENÇ BELEDİYEYE ÇOK SAYIDA ŞİKAYET GELİYOR

Belediye’nin uhdesine aldığı ve işletmesini kendisi yaptığı Atapark’ta ki çay evinin fiyat tarifesinin belirlendiği  gündem maddesi tartışılırken Meydan Parkı’nda ki kafeteryalarla uygulanan fiyatlar da gündeme geldi. Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bu konuda belediyeye çok sayıda şikayet geldiğini belirterek, “Meydan’da ki fiyatlandırma belediyenin kararı mı yoksa biz komple verdik de orayı onlar mı belirliyor?  Bayağı bir itiraz geliyor oraya. Belediyenin böyle bir ihale de yetkisi var mı?” diye sordu.

 BAŞKAN VEKİLİ KINALI ;İHALEDE BELEDİYE MADDE KOYDURMADI

Genç’in sorusuna cevap veren Meclis Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, “Arada fiyatlar yüksek. Burası ihaleye çıktı. İhalede yaklaşık 40 bin TL verdi. Serbest piyasa koşullarında fiyata müdahale edemiyoruz. Şartnameye öyle bir şey koymadık. 40 bin TL kira veren orada öyle bir fiyatlandırmaya gitmek zorunda kalıyor. İhalede özel bir şart name olmadığı için müdahale edilemiyor. Esnaf odalarının verdiği tarifeler var. Bunun dışına çıkmaz dendi ama esnaf odaları da fiyat veriyor bazen yerine göre fiyatları verebiliyor. O anlamda eksikliğimiz oldu. Şartnameye koyulabilirdi. Ama olmadı işte” dedi.

 MECLİS ÜYESİ KAYA ;BELEDİYENİN UHDESİNE ALALIM
AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hami Kaya ise, Meydan parkıyla ilgili şikayetler geliyor. Onu masaya yatıramayız mı? Alalım onların elinden. Üst düzey para alıyorlar. Trabzon’un imajına zarar veriyorlar. Bence masaya yatırıp gerekirse onların uhdesinden alalım. Zaten kiraları da ödeyemedikleri yönünde iddialar var” dedi.  Kaya’nın bu iddiasına ise Kınalı, “Bir tanesinde sıkıntı yok da bir tanesi zaman zaman geciktiriyor” şeklinde açıkladı.

 TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ KINALI ;KİMSE ARKADAŞINI DAVET EDEMİYOR

Kınalı sözlerini şu şekilde bitirdi:  “Orası Trabzon’un merkezi. Kimse arkadaşını davet edemiyor. 2 lira iyi para. Onlar her sene yenileniyor. Tam bilmiyorum kaç yıllık olduğunu. O bir yaramız bir gerçek”  Meydan Parkında ki fiyat tarifesinin tartışılmasının ardından Atapark’ta çayın fiyatı ise 75 kuruş olarak belirlendi. Çevrede ki işletmeleri de çok zarara uğratmamak için bu şekilde bir fiyat tarifesi belirlendiği kaydedildi.